„Не мислите ли, че българите заслужават избори,“ попита още тя и сравни облагодетелстващия се по думите ѝ от европейска подкрепа елит „вампири, които изпиват кръвта“

Автор: Няма коментари Сподели:

Важността на този дебат е ясна, защото видяха как миналата седмица премиерът на България Бойко Борисов и неговите министри се хвалиха за доклада на Комисията миналата седмица. 

Хвалиха се, че Комисията е засякла техния прогрес и защо да не го правят, когато им се разминава от години. Това каза евродепутатката Клеър Дейли.

Депутатите в Европейския парламент обсъдиха тази вечер продължаващите антикорупционни протести в България и положението с върховенството на закона в страната.

„Управяващите в България имитират, че правят това, което Комисията иска, а после правят каквото си знаят и „ви се смеят“. И това го чухме от проевропейската ЕНП, според която корупцията няма значение. Няма значение манипулацията. Канцлерът „Ангела Меркел харесва Борисов“, а председателят на ЕНП Доналд Туск не би дал думата на единствения „опозиционен депутат в групата“ (Радан Кънев), защото Ви е страх какво ще каже“, каза още евродепутатката.

„Българите са на колене, писна им. Вечер след вечер, включително и тази вечер, те са на улиците. Бяха бити, заплашвани с водни оръдия, и лютив спрей от полицията, но Борисов е по-силен. И те настояват за оставката на Борисов и нови избори. Намирам го за изключително, че хората идват тук и подкрепят избори във всяка една страна извън Европа, но не мислят, че българските граждани заслужават същото“, допълни тя.

„Не мислите ли, че българите заслужават избори,“ попита още тя и сравни облагодетелстващия се по думите ѝ от европейска подкрепа елит „вампири, които изпиват кръвта“.

                                               https://eurocom.bg/                     https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Болест, незаконна власт, неистина…

Следваща статия

Казах това не защото имам лично отношение към този семпъл човек, а защото повечето от процесите в държавата се развиват извън публичното пространство

Други интересни