СВОБОДАТА НЯМА ЦЕНА!

Автор: Няма коментари Сподели:

Някакъв си Алек Попов, който признавам, не ме е впечатлил с нищо, още повече с писанията си, днес си развя мнението по медиите. Явно гербоидите толкова са закъсали, че издирват де що има изпаднал интелектуалец да ги подкрепя. Та този човечец заяви, че ако цената на радикалната промяна била гражданска война, не си струвало. Бравос, бе, Алек! Явно ако зависеше от теб, Френска революция нямаше да има. Нито Октомврийска, нито Кромуел щеше да свали монархията, нито Магна Харта Либертатум щеше да я има. Со кротце, со благо, пък ако ще и да изчезнем, така ли?

Интелектуалците на България не са придворните писачи и певачки. Техните произведения се четат или слушат от хората и всички ги знаят, а имената им стават известни не с политическите им изцепки в подкрепа на властта. Има много достойни писатели, поети, артисти и певци, които не преклониха глава пред мафията и достойно отстояват позицията си, макар и губят от това, защото в България културата е зависима от финансирането от държавата.

Свободата никога не може да има цена! Цената евентуално би била животи, саможертва, кръв, но всяка една цена си струва. Защото радикалната промяна е наложителна. Защото Левски не е правил концерти по селата и не е призовавал да правят пърформанси пред турския конак. А е призовавал за революция, за въстание, за радикална промяна, за свобода…..за България! За да ни има – сега и за бъдещето!

Никой не иска гражданска война. Тя допълнително ще изтощи народа ни. Но ако това е цената, поне аз съм готова да я платя за свободата ни! И съм готова на лична саможертва, защото имам една Родина. Която е унищожавана от врагове – национални предатели, продали се на чужди сили! И за мен има един призив: „Свобода или смърт!“.

                                              Елена Гунчева          https://afera.bg/              

Предишна статия

Един брилянт в изкуството! Надя Тончева днес.

Следваща статия

Всеки, който веднъж е възприел насилието за свой метод, неминуемо превръща лъжата в свой принцип

Други интересни