Причината за маловодието не реките и язовирите в страната е законната сеч, която е превърната в държавна политика и унищожава горите, а по този начин и водите

Автор: Няма коментари Сподели:

Причината за маловодието не реките и язовирите в страната е законната сеч, която е превърната в държавна политика и унищожава горите, а по този начин и водите. 

Това обяви в интервю за Радио Стара Загора председателя на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод водната криза в страната. Той даде пример с язовир „Камчия“, като според него големите сечища, които обезлесяват водосбора на язовира са причина за намаляване дебита на река Камчия, която от своя страна е основния захранващ източник на водното съоръжение.

„На някой места язовирите се източват заради ВЕЦ-ове на други места заради сушата , но основната причина за маловодието им е сечищата. Проблемтът не е в незаконната сеч,защото тя е минимална, пробмът е в законната, която е превърната в държавна политика. Тази политика от своя страна унищожава последният ни отрасъл – горите, но като унищожим горите, ще унищожим и  водите“, коментира още Костадин Костадинов.

                                                                 https://bnr.bg/                       https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Има пътища, които са на по 70 години, където основата е направена както трябва, с необходимото уплътнение. И те не са мръднали, независимо от натоварването.

Следваща статия

А ВИЕ ЩЕ СИ ХОДИТЕ, ДОРИ И ДА НЕ ИСКАТЕ!

Други интересни