В статията се говори и за снимките с парите, златото и пистолета, докато Борисов спи…

Автор: Няма коментари Сподели:

                               Източник: БГНЕС

Поредна остра статия за случващото се у нас се появи в международното медийно пространство. 

В нея се коментират продължаващите вече над 80 дни демонстрации срещу управляващите и главния прокурор Иван Гешев, който се възприема като едно от лицата, помагащи на мрежата от корумпиран елит да продължи да работи и да източва публични средства.

Британското издание разговаря с Христо Иванов – бившият правосъден министър и съпредседател на “Демократична България”, който се опита да акостира на българския бряг край парк “Росенец”, близо до лятната резиденция на Ахмед Доган.

                   Иванов определя България като “Дисниленд” на корупцията.


.

“Има цяла каста от хора, които не спазват законите и правят така, че законите да работят в тяхна полза. Това е, което вбесява хората”, обяснява още Иванов и допълни, че протестиращите у нас възприемат цялата политическа класа у нас като клика, която трябва да бъде изхвърлена от управлението. 

В публикацията се засягат и темите за купуването на гласове както и схващането, че у нас се разполага неправилно с публични средства, а държавните договори се сключват с приближени. За това сме разказвали и няколкократно във ФрогНюз. Статии по темата може да прочетете тук и тук. 

“Събитията засягат тема, по-широка от проблемите на България, включително възходът на десния популизъм и манипулирането на демократичния процес с лицемерни трикове.

 “Борисов – нахален популист с репутация на женкар без задръжки – е бивш телохранител и пожарникар, който се наслаждава на имиджа си на мъжкар. Поддръжниците му включват футболни хулигани, провокиращи протестиращите по улиците, а негови заместници очернят протестиращите с определения като “лузъри”, “маймуни” и “дегенерати”, пише още “Independent”. 

В статията се говори и за снимките с парите, златото и пистолета, докато Борисов спи, за които се предполагало, че са направени от “някоя елитна проститутка”.

                          https://frognews.bg/novini/independent-balgariia-disnilend-koruptsiiata.html

Предишна статия

Хляб наш насущний дай си го сам!

Следваща статия

Докато българската прокуратура и Каскета бездействат, европейските институции вече са се заели със случая!!!

Други интересни