Хиляди протестиращи гледат гафовете на Борисов по време на 10-годишното му управление

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title
                                                                               Хората гледат гафовете на Борисов

Ден 63. Хиляди хора от протеста са непреклонни – искат оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

21, 30 часа:

След речите на Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, всички изслушаха българския химн.

.

21,15 часа:

Бяха показани кадри с полицейското насилие на 2-ри септември. Това взриви протестиращите.  Авторът на филма  Милва Цветкова заяви:

“Преди 10-на дни дойдох на протестите от чужбина, защото имам лично отношение към това, което се случва. Направих тези кадри и ме накараха да настръхна. Безкрайно болно ми е да дойда в България и да видя българска кръв да се лее по този площад. Не го смятам за правилно, не го смятам за редно.  Ще направа всичко необходимо това видео да достигне до вяска една организация на журналистите, за да може МВР да се поучи от грешките си. България е пренаситена от омраза и нетърпимост. Целта на тези видеа не е да насаждат омраза и страх. Тази власт ще си отиде. Но онези хора, които са срещу мен, отново ще бъдат част от този народ. И трябва да има взаимно доверие и взаимно достойнство. Ако станете утре свидетели на провокация, сигнализирайте”.

.

 

Милва Цветкова
.

 

21,10 часа:

Журналист призова: Всеки от нас има достойнство и никой от нас не бива да бъде унижаван, дори и полицаите. Самите те стават жертва. Педи месец на тази сцена призовах всички български актьори и певци, много удобно заобикалят въпроса за протеста. Това е граждански протест. Всички популярни хора са длъжни да бъдат тук на тази сцена. Не е време за шоу.

 

21, 05 часа

Жена обясни на протестиращите, че трябва да бъдат облечени с дълги ръкави, за да няма зони, по които да попада полицейския газ при обгазяване. Вземете си бебешки кърпи. Те се прилагат след суха кърпа. Добре е вода и сапун, тоалетно мляко. Тези неща са осигурени. Силно се надявам да си ги върнем вкъщи. На всяка цена носете очила-слънчеви, диоптрични.

 

21 часа:

Арман Бабикян:

Благодаря на всички организации, които заявиха, че ние не се събираме, за да сме мутри. Ние сме длъжни да бъдем заедно. Ние водим война срещу мафията.  Ще бъдем на този площад, за да извикаме срещу диктатора, че ние ще спечелим тази война от свободната ни воля. Всички стоите изправени, защото сте горди.

.

 

20, 30 часа:

Хиляди пак се събраха в триъгълника на властта в София. Протестът започна с излъчване на кадри от „Господари на ефира“ с Борисов, от които се вижда ясно порочния начина, по който управлява държавата. Множеството освирка министър-председателя. Пуснати бяха и кадри от това какво е говорил за протеста срещу кабинета Орешарски през 2013 година. Направен беше паралел с това, което казва сега за протестите и как от различна позиция застъпва напълно различни тези.

Всеобщ интерес предизвика демонстрация за това как трябва да се действа при обгазяване и полицейско нападение, както и как да се даде първа помощ на пострадал.

 

.

https://frognews.bg/novini/den-63-protestirashti-gledat-gafovete-borisov-vreme-10-godishnoto-upravlenie.html

Предишна статия

Как България се превърна в мафиотската държава на ЕС?!

Следваща статия

КМЕТИЦАТА НА ТЕТЕВЕН С ЧАДЪР НАД ГОРСКАТА МАФИЯ! ДЪРЖАВАТА СЛЯПА ЗА ЧОВЕКА НА ЦВЕТАНОВ!

Други интересни