Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, виновните за окървавената сряда?

Автор: Няма коментари Сподели:

Отпразнувахме заедно Съединението, добре. Но хайде сега да се върнем към здравословното си разделение – на изправени и приклекнали, на свободолюбиви и мъртви души, на нехаещи и мислещи, на законопослушни и крадльовци, на грамотни граждани и невежи управници.
И аз например да запитам като журналистка, с извинение, а и като гражданка:

– Господа полицейски началници, колко още да ви чакаме да разкриете, както обещахте, виновните за окървавената сряда?

Кой от вас допусна – от некадърност или по заповед – да пострадат мирно протестиращи и полицаи в непремерената жандармерийска атака? Кой внедри в протеста, наречен Велико народно въстание, трийсетината момчета с качулките и черните маски? Кой им позволи цял час да дефилират като терористи със скрити лица, да събарят кофите с боклука и да гърмят с пиратки – и то оглушително, на три крачки от внушителните сили на реда, строени с щитове над главите от сутринта и стоящи в неподвижно очакване – като римски легион пред сблъсък с бойни слонове в Африка?…

Ами кой даде знак на жандармите да атакуват направо нормалните граждани, подминавайки чернодрешковците до шадравана, които се оттеглиха, хвърляйки камъни? И кои са поименно зле обучените униформени, които спъваха, влачеха, стискаха, душeха и удряха с боксове случайни хора в хаотичната паническа гонка?
Не коментирам, питам само.

И отбелязвам, че лъжите – като тая на главсека на МВР, че в часа на полицейското насилие в Триъгълника на властта е имало само агресори и екстремисти – не минават. Ама никак. По една проста причина – очевидците на произвола са хиляди. И ако не сега, все някога ще бъдат по законен ред изслушани и чути.

                                                   Анна Заркова                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

„Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи за ситуацията в нашата страна“

Следваща статия

ОБРЪЩЕНИЕ на трима от гражданите, протестиращи в България

Други интересни