А бе, майката му разплакахте на тоя народ, мерзавци, обсебени от омраза, озверели от страх, озовали се във властта с измама и политическо лицемерие

Автор: Няма коментари Сподели:

Малко ви бяха дотук мъките и сълзите на народа, че и със сълзотворен газ го разплаквате допълнително! 

А бе, майката му разплакахте на тоя народ, мерзавци, обсебени от омраза, озверели от страх, озовали се във властта с измама и политическо лицемерие. Останало ли е нещо човешко във вас?

   Сгромолясахте се надолу по стълбата, по която си въобразявахте, че се изкачвате нагоре. С асансьора на Цветан Цветанов. До терасата на  Пламен Георгиев. По-високо не успяхте. Сгромолясахте се в самия пъкъл.

   Вие, които се числите към семейството на Европейската народна

 партия, посегнахте на народа си. Налагахте с безмилостна ръка децата ни, протестиращи мирно, сега отново развъртяхте полицейските палки, извадихте лютивия спрей, че и агнешки главички не се погнусихте да изпратите по куриер франко предводител на протеста. Не разбрахте ли, че мълчанието на агнетата свърши, няма прибиране в кошарата, защото онова чекмедже с пачките зее отворено и няма никога да се затвори. Затвори се страницата на управлението ви, изписана с пустословия и хвалби, за финал – с кърваво насилие.

   А щяхте уж да давате властта на хората.

   Когато кредитополучателят престане да обслужва получения кредит, банката търси поръчителите, железен принцип, заобикалян от политиците. А трябва редом до Бойко Борисов да застанат Юнкер, Туск, Манфред Вебер, всички, които го потупваха по рамото, а накрая, за капак, го провъзгласиха и за борец против корупцията. И разбира се, Меркел, под чието майчинско крило укрепваше управлението на ГЕРБ, яловия запъртък на европейската демокрация.

   И този, който от колодата карти изтегли навремето валето спатия, нахлупи му генералска шапка, за да го превърне в асото на прехода, но днес не му брига.

      Кредитът на доверие обаче, е изчерпан, титулярът е неплатежоспособен, сметката в този случай се плаща от гарантите и политическите сродници. Не от окървавени протестиращи. Това положение следва незабавно да влезе в дневния ред на европейската политика и уважаемата фрау да бъде привикана за изслушване в Брюксел, наред с Борисов и Гешев и с фондациите, създали и спонсорирали лидерската партия на един истински диктатор. А генерал Бриго Аспарухов да се яви и даде отговор поради що ни пробута навремето този пожарникар, подпалил държавата отвсякъде, този охранител, който ни охранява с полицейски палки и спрей. И да вземе да си прибере протежето.

   Не системата убива, омразата била тая, която убивала – думички на сервилни пиарки и социални калинки. А откъде и защо извира омразата? Отговора на този въпрос предстои да проумявате вие, които дотолкова ни обичате, че сте готови да ни предадете властта, но само с бой и кървища.

   Не, не за нашата омраза говоря, нашата омраза няма да я получите никога, няма да изпепелим душите си. Вашата собствена омраза, която вече ви е погубила, тя ще ви накаже. Вашият ад започва още тук.

                                     Галина Паскалева                  https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Датски журналист атакуван няколко пъти от полицията по време на протестите…

Следваща статия

Няма страшно пич, излез и спокойно погледни слънцето. Може пък да прогледнеш като по чудо.

Други интересни