Нашата свобода от нас зависи!

Автор: Няма коментари Сподели:

 Дали Той и Те днес ще подадат оставка, вече не е толкова важно. Те вече са мъртви, но никой не им е казал. По-важно е да сме заедно. Да покажем превъзходството на гражданската воля и енергия. Това управление е позор и си отива. Да му покажем вратата. 

Дори оставка не може Борисов да подаде, защото от х-л ”Берлин” не му разрешават… 

 Опитите да се всее разкол сред протестиращите продължават вече 55 дни, колкото и самите протести. Тук-там се появиха пукнатини в единството на площадите, но това го има в картите. Много по-важно е, че хората не се поддадоха на внушенията, че са купени от Божков, Василев, президента Радев и кой ли още не. 

Че ги „яхват“ Христо Иванов, Мая Манолова, Румен Петков, отново президента Радев, Георги Георгиев, Сорос, Кремъл и пр. 

Хората са на площада, защото това управление не се трае повече.

Затова трябва да признаем направеното от т.нар. „отровно трио“. Всякакви познавачи се изказаха по адрес на проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и ПР експерта Арман Бабикян. Какви ли не ги нарекоха, откриха им кусури, усъмниха се, че сключват сделки, обслужват интереси, че са подставени лица и пр. 

Е да, но тези хора 55 дена са душата и енергията на протестите. Обикалят цялата страна, денонощно координират, изслушват всеки, който иска нещо да предложи, помагат на хора в нужда и пр. Не са перфектни и слава Богу. Важното е, че ги има. Критиците стрелят по тях от засада. 

Не било цивилизовано да се хвърлят яйца, да се изсипва риба пред МС, да се носят ковчези, – размахват пръст. Привържениците на „цивилизованите протести“ трябва да знаят, че в световната история не е известен нито един диктатор, който е бил свален с избори. Няма!

Ставало е след нецивилизовани сблъсъци (Великобритания и Франция преди векове още), барикади, строшени глави и понякога реки от кръв. Ние ли все сме изключение? 

И как точно можем да бъдем такова изключение, когато властта прелива от престъпници, мафиоти и лицемери? От насилие и рекет? Моля другарко, Бойко, Делянчо и Иванчо ни бият, взеха ни стотинките и ни изядоха десерта, – това ли е начинът? Наистина ли? 

Не ни забелязвали в Брюксел. Фрау Меркел се правела на разсеяна и още харесвала Бай Бойко… И американците не поглеждали насам. И какво от това? 

Ако сами не можем да свършим тази работа със свободата и изриването на боклука, пак ли ще чакаме други да ни отърват? Това е срамно. 

Ако вдигнем достатъчно шум – надявам се пикът да е днес, 2 септември, – ако се изправим директно срещу мафиотизираната върхушка, без да се боим от жандармерия с палки, щитове и сълзотворен газ – ще ни забележат, бъдете сигурни. 

 Първи ще ни забележат темерутите в българската политика и власт. И първи ще се изпокрият при парите си, в имотите си, опитвайки се да избегнат последствията от престъпните си деяния. 

 И очаквате тази крадлива и нагла пасмина да си тръгне доброволно? 

 Чехите се изправиха по време на „Пражката пролет“ през 1968 г. срещу танкове. Преди тях унгарците също тръгнаха срещу въоръжени войскови части. 

В Гърция през ноември 1973 г. първо студентите, а след тях и всички останали обявиха война на военната хунта. 

Поляците преживяха почти цяло десетилетие във военно положение през 80-те, като излизаха на многохилядни протести и стачки. 

Ние искаме да минем по лесния начин: малко скандиране, няколко оригинални плаката и очакване Борисов и останалите от шайката да си тръгнат доброволно, признавайки, че са окрали държавата и докарали нацията до разпад. 

 Шарл де Гол казва: 

„Несъмнено умът помага по време на война, несъмнено инстинктът е много полезен, но в крайна сметка важните решения са от категорията на моралните ценности“. 

 Раковски е кратък и ясен: 

Нашата свобода от нас зависи! 

 Удари часът да воюваме за нея.

Да изпълним дълга си пред предците, родителите и децата ни. 

 Бог да е с нас! 

                       Огнян Стефанов                  Frognews.bg                         https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

“Бягството няма да ви спаси от позора“, отговори им Радев, докато гледаше гърбовете на изнизващите се депутати

Следваща статия

Най-крадливият кмет на ГЕРБ – бившият вече градоначалник на Пловдив Иван Тотев, притежава къщи, вили, хотели в България и Гърция, бизнес и автомобили за стотици милиони

Други интересни