Хората трябва да осъзнаят, как и какво са ограбили от тях… Един живот живеем и кой ни го прецака!? Кой ни взе всичко?

Автор: Няма коментари Сподели:

                                          Росен Миленов

Българските граждани трябва да натиснат със сила, с мирни протести не става, когато насреща стоят хора с престъпно мислене. Хората трябва да се бесни! България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Има разлика между мутра и държавна мутра. Последните са силни с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП. С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Отпред са Пеевски и Борисов, зад тях орди от хиени.

А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява. 

Това казва за Фрог нюз бившият служител на ДАНС и ГДБОП и активен участник в протестите Росен Миленов. 

– Имат ли хоризонт протестите в София? 

– Първата стъпка е 2 септември. За тази дата е насрочено Българското национално въстание, както е обявено. Българските граждани трябва да покажат, че могат да натиснат и със сила. Видя се, че с мирни протести не става. А протест означава да окажеш натиск, натискане със сила. Особено когато насреща стоят хора с престъпно мислене, обременени напълно от престъпления. С тях не може да водиш по друг начин диалог. Ти искаш едно, а те се правят, че не разбират. Затова първа стъпка е втори септември – всички български граждани, които имат достойнство и чест, трябва да са пред новата сграда на парламента, за да се осуети влизането в парламента на депутатите и изпълняване на правомощията им. А щом не могат да изпълняват правомощията си,  има основание за подаване на оставка. И затова хората трябва да са бесни. Всеки, който е осъзнал как е ограбен, как е ощетен през държавата, която е пробита като институция и окрадена като пари, а това означава и народа, защото съдържанието на държавата е народът. 

Всеки трябва да е бесен! Бесен, трябва да има ярост. Всеки, който е осъзнал, че са му нарушени правата, свободите, прецакан от някакви престъпници, трябва дяа излиза и мачка. Това е думата – “мачка”. България трябва да е на всички българи, а не само на престъпниците. Защото в момента имама държавни мутри. Има разлика между мутра и държавна мутра. Държавните мутри са мекотели – при тях няма чест и достойнство. Докато мутрите, силоваците от улицата вече не са между живите. Той е престъпник, но е мъжкар, защото излиза и се бие. А държавните мутри като Борисов и Гешев са без никакви качества. Те са страхливи, нямат достойнство. И затова са силни, когато са застанали с бухалките на прокуратурата, МВР, ДАНС, НАП, всичките контролни органи. С тях натискат гражданите, не могат да излязат в пряк двубой. 

– Борисов наистина го е страх от диалог с гражданите, защото вчера не се появи да резне лентата на третия лъч на метрото? 

– Страх го е. Ако се появи Борисов, се появява основният генератор на проблемите в България. Хората ще го пометат. Престъпниците се страхуват. И това вчера е факт, показателно е. По принцип Борисов никога не е пропускал да пререже лентичката на някой инфраструктурен проект. Вчера го нямаше на метрото – една от гордостите, които той си приписва.

– Казват, че палатковият лагер от Орлов мост трябва да се премести в Триъгълника на властта, защото така натискът върху управляващите ще е по-голям. Вие как смятате? 

– Най-важното е да бъдат блокирани институциите. Орлов мост е емблематично място. Но наистина за да има ефект, трябва да се блокират институциите. Проблемът е в институциите, не в това инфраструктурно съоръжение, а в Народното събрание, в Министерския съвет, в Съдебната палата. Като се блокират институциите и не могат да влязат вътре служителите, те не могат да си изрпълняват правомощията. И това е записано като основание във всички устройствени закони и устройствени правилници за подаване на оставка. Идеята на подготвяното за втори септември въстание е именно да се блокира в осем часа НС, да не се позволи на народните представители да влязат вътре и напишат конституцията на Бойко. 

– Как ще коментирате този проект на конституция на ГЕРБ? 

– С този проект на конституция Бойко Борисов и ГЕРБ фактически сложи един голям кръст на всичко в тази държава. Това е пълна глупост. Ако някой се връзва на това, че той действително иска да променя конституцията, значи е много заблуден. Не може човекът, който е царят на политико-олигархичният модел, който е кулминацията му, да иска да сменя този модел. Това е моделът, който разруши цялата държава като институция. В смисъл, че по най-нагъл начин окраде всички публични средства като бели якички, не на улицата. С по едно документче за обществена поръчка с комисионна за всеки един кмет. Затова те обичат да казват, че има видими резултати, но невидими комисионни. Говорим за бутикова корупция на ГЕРБ, а те дойдоха на власт след като бяхме приети в Европейския съюз, с наливането на много пари за инфраструктурни проекти, както и много пари от бюджета за тези проекти, което даде възможност за отклоняване на средства. До 50% излиза ощетяването и комисионни влизат в джобовете на премиера, министри, кметове, директори на институции и шефовете на строителни фирми. Затова те не могат да правят нова конституция. 

Как да я правят? Нали чрез този модел и благодарение на него Борисов е премиер. А това е  моделът на клинтелизма, на сумрака, на чичковците с мръсните пари и ченгесарските номера, библиотекарски и други такива политики, както и ченгета, които всеки ден сноват при президент, премиер, министър и определят кой става и кой не става. Те са най-опасни – ченгесарите. Отпред са Пеевски, Борисов и други видни фигури, които са само лицата. А отзад има орди от хиени. Това са т.н. дедесари, старите умряха, но има нови. Това са бивши ръководители на ДАНС, БОП, полиция. Те имат доста информация и са в основата на кадруването, на всички интриги, на разпределянето на поръчките, на ходотайстване за държавни длъжности. 

– Г-н Миленов, ама каква е вероятността, че като дойде ново правителство това ще се прекъсне и се смени този модел?

– Гаранция ще има , само ако се позволи на гражданите да участват в управлението със средствата, които са предвидени в конституцията. Да можеш, например, да махаш всеки пряко избран, да можеш да правиш референдуми за всеки лобистки закон. А то 99% е лобизъм в Народното събрание. Всяко назначение е лобизъм. Пеевски назначава главният прокурор. Най-отрицателната фигура на прехода назначава върховния блюстител на закона в България. Е, това е парадокс, ние за какво говорим…. Затова хората трябва да са бесни. За тридесет години – 200 милиарда…И затова аз в момента съм бесен. Искам да потроша това Народно събрание, или прокуратурата. Ама да има някой вътре… 

– Не те ли е страх, че ще те арестуват?

– Ами да ме арестуват! Аз съм си плащал всички данъци и всички закони съм спазвал…И не може на някой, на който му е гласувано доверие на избори, да мачка всичко наред – да мачка човешки съдби, да мачка закона, да мачка конституцията. И накрая да се подиграва, че ще сменя модела.

– Вашето мнение за това, че под предлог че е заплашван, главният прокурор вече живее и се охранява в резиденция “Бояна”?

– Всеки си намира оправдание. Човек ако е чист, може свободно да се разхожда из улиците, дори да е президент, премиер, главен прокурор и т.н. В Западна Европа премиери и министри се разхождат с колела. И то там, където геополитическата позиция ги поставя в изключително рисково положение, тъй като тези държави имат влияние на геополитическата сцена. А Гешев от кой го е страх – от тези марионетки на държавата ли – олигарси, политици, министри? Без държавата те са никой. 

– Цирк ли беше съвещанието, което направи Гешев в Бояна?

– Гешев направи това съвещание за да защити по някакъв начин своята личност. И се крие зад останалите прокурори под легендата за опазване на независимостта на прокуратурата. А ако искаше Гешев да покаже, че е чист и се води само от върховенството на закона, трябва да арестува Пеевски и Борисов. Тогава целият български народ щеше да го носи на ръце. Българският народ щеше да го охранява. 

– Има един ММА боец Стъки, който задава няколко въпроса към Отровното трио за това, кой спонсорира протестите? Кой плаща на протестите. 

– Нека да дойде да ме пита мен. Всички ми знаят телефона. Никой не ми е платил на мен, нито съм видял на барикадите да се разнасят пари, да се плаща на калпак. Петдесети ден съм на протести, бил съм непрекъснато на Орлов мост, през деня и нощта, никой не ми платил. Това си е от моето време , от моя бизнес, от времето за семейството и т.н. Така че нека да дойде и ми го каже в очите. Да заповяда на Орлов мост. 

Затова съм бесен. Бесен съм на всичко, което се случва. И съм категоричен, че протестът ще има резултат, когато има натиск, силен натиск. Хората трябва да осъзнаят, как и какво са ограбили от тях. Един живот живеем и кой ни го прецака! Кой ни взе всичко. Това не може да продължава. Трябва да сме бесни! 

                                        На Орлов мост разговаря Красен Бучков

https://frognews.bg/inteviu/rosen-milenov-frog-orlov-most-besni-iarostni-triabva-sme-2-septemvri-geshev-narodat-shte-nosi-ratse-ako-arestuva-peevski-borisov.html

Предишна статия

Давайте объединять народ!!!

Следваща статия

Лицемерие и лъжи, само това могат да покажат българските власти…

Други интересни