Борисов и Гешев не смеят да се появят в Брюксел

Автор: Няма коментари Сподели:

Хиляди скандират ”Оставка” около фонтана пред Президентството за 51-ия протест. Адвокат, инженер и IT-специалист изразиха възмущението си, че Борисов и Гешев вместо да отидат сами на заседанието в Брюксел, са изпратили там да ги отсрамват подчинени.

21-22 часа: На Орлов мост протестиращите се сляха с хората на барикадата. Тече концерт. Настроението е прекрасно.


.
. 

Протестиращите пак изпяха химна и тръгнаха към барикадите на Орлов мост под съпровода на песента “Вятърът на промяната” на легендарната германска рокгрупа “Скорпиънс”.


.

Европа удари яки шамари на Каскета и Борисов, заяви от трибуната проф. Велислав Минеков. Ако ги допуснем да правят избори, сме обречени, допълни той..

 
.

.

20-21 часа:  На протеста на пл. “Незамисимост” започнаха речите. Пламенно бе словото на архимандрид Дионисий.


.

Финансистът Мартин Заимов се обърна към “европейските политически приятели” на управляващите: “Грешите, грешите и в собствените си страни. Европа няма да стане фашистка, авторитарна и отвратителна и ще преодолее трудностите, а така и българите ще ги преодолеем. А вие с вашето желание за власт ще си останете уроди, каквито сте. Прав ви път, но ни оставете да дишаме.” 

Режисьорът Николай Йотов призова всички хора на изкуството да се съберат на площада на 2 септември, когато Народното събрание възобновява работата си, а инициаторите на протестите подготвят Велико народно въстание. Йотов напомни срамния, по думите му, факт, че най-големите творци на българското кино днес получават еднократно помощи по 500 лв. за лекарства и за погребения. 

19-20 часа: Ето как коментира новината за заседанието на мониторинговата група за върховенството на закона в ЕП, на която е била обсъдена ситуацията в България, адв. Боримир Цанов от палатковия лагер на пл. “Независимост“: “Най-после след такова дълго закъснение те са изразили тази тревога. Вече 51 дни, човек и сляп и глух да е ще забележи какво се случва. Но потресаващото е, че Шофьорът на джипката и Главният каскет са натоварили свои подчинени да се явят от тяхно име в Брюксел. Това е много показателно и едва ли ще бъде посрещнато с възхищение от страна на брюкселските чиновници“, каза той. 

Адвокатът коментира и позицията на прокуратурата на заседанието на групата за наблюдение на върховенството на закона. Изразената позиция на българската прокуратура е, че българските прокурори са свободни да взимат решения и не могат да се контролират от главния прокурор: “Прокурорите съвсем не са свободни, тъй като прокуратурата е конструирана по един модел, който ние сме реципирали миналия век, това е моделът Вишински. Строго единоначалие на върха, на който е един главен прокурор, както беше казал един в миналото – “Над него е само Господ“. Ето такава е нашата прокуратура“. 

Паралелно с днешния протест в София ще се проведе и контрапротест. Акциите временно няма да се състоят пред пилоните на НДК, а само пред Румънското посолство. Организаторите на демонстрациите срещу президента и срещу блокадите в столицата са обявили пред Столичната община и пред МВР, че временно преустановяват протестните си акции пред НДК. 

Тази вечер акция пред Румънското посолство е насрочена за 20.00 часа, а целта е да се опази от блокиране възловото кръстовище на булевард “Ситняково“. 

Варна: Шествие с призиви за оставка преминава по улиците на Варна, се вижда от видео, излъчено във “Фейсбук” от групата “Палатков лагер Община Варна”. Организаторите на проявата анонсираха, че започват и инициативата “Забравеното минало”, а тази вечер тя ще стартира в прожекцията на филма “Господин за един ден”, съобщава БНР.

https://frognews.bg/novini/den-51-protestirashti-potreseni-che-borisov-geshev-predstaviat-podchineni-briuksel.html

Предишна статия

Лицемерие и лъжи, само това могат да покажат българските власти…

Следваща статия

СОНЯ, КОТКИТЕ И… ДЕЦАТА!

Други интересни