Чака се агънцата от демонстрациите да седнат на обяд с вълците в овчи кожи

Автор: Няма коментари Сподели:

Колко му трябва на Борисов да ни смята за прости още най-малко 15 години? Половин процент повече за неговата партия, и първо място, независимо от общия брой на гласове. Хвалбата да бъде първи този път няма да е никак случайна. Защото в света на бандитизма няма емоции. Там има прости сметки, за които тъпите поданици даже и не подозират.

Задача номер 1 е ГЕРБ да бъде на първо място в едни нови парламентарни избори. Не случайно правителствените агенции прогнозират точно това. Няма никакво значение, че всички останали партии ще имат общо четири пъти повече гласове. Важното е никоя от тях да не може да състави правителство. Тогава почват врътките на Борисов вътре в тях. 

Я да си спомним 65-те милиона, дадени на Гергов за Дупката във Варна. 

Какво да кажем за 350 милиона за плавателен канал до пристанището на Доган? Плюс студен резерв и незнайно колко още екстри. 

Няма да споменаваме оядените „патриоти“, за които прогнозите неслучайно са, че ще минат 4-процентовата бариера. Остава да се изкара някой лев от парите на простия българин за още една – две парламентарно представени партии. Мутрите знаят, че никой не е по-голям от пачките с евро по 500-арка.

За това сега Борисов спешно спасява партията си. Трябва му една десета от процента, за да е на първо място. Той дори е готов като начинаещ любител на шахматните гамбити да жертва почти всичко по пътя си. 

След като прецака бургаския кмет около Росенец, завчера на топа на устата бе сложен и варненския кмет. И двамата все още имаха шанс да говорят с протестиращите в своите градове, но шефът на партията нарочно ги хвърли в устата на вълците. Докато верните му кучета, областните управители, гледаха ехидно отстрани. За това в последно време пред камерите все повече треперят министрите на ГЕРБ, трепери даже и Томислав Дончев.

Голямата игра е обаче спешно заповяданата нова конституция. Независимо от всички идиотщини в нея, тя прави оставането на Борисов във властта за поне още 15 години напълно реално. 

При 120 депутати, например, е ясно, че е по-лесно да шариш с торбата с евро вътре в партиите. Спестяваш някой и друг лев и ефектът е още по-голям. За това голямата мечта на Борисов е коалицията ГЕРБ-БСП по германски християн-социалдемократически модел, на която само Корнелия играе мръсно.

Най-смешното е обаче орязването на правомощията на президента. Голямата мечта на Бойко да стане вечен президент направо е на една ръка разстояние. За това Радев е наречен простак, фигурант и какво ли не още. Борисов ту се прицелва в този пост, ту се отрича като че ли е на страстна изповед пред дядо Николай. За тази цел няма никаква пречка 120 депутати бързо да гласуват за президентска република во главе именно с Бойко. Да го превъртят за три възможни мандата и Борисов да удари Путин не само по елитни кучета, но и по всевечно дълговластие.

Какво значение тогава колко лъва имало на българския герб? 

Боли го оная работа истинският ГЕРБ.

                              Послеслов

Впрочем, ГЕРБ не случайно плаче с неистови сълзи за среща с протестиращите. 

500-евровките вече са в чували под масата.

Чака се агънцата от демонстрациите да седнат на обяд с вълците в овчи кожи.

                                                   Цанко Цанев                         https://afera.bg/

Предишна статия

Клоунада с конституция, Кръстник и свекърва – гарантирана свинщина

Следваща статия

ТОВА Е НАША ОБЩА ВИНА!

Други интересни