Тези аргументи важат в робовладелческия строй!

Автор: Няма коментари Сподели:

Мутрата има тактика: през цялата седмица да лъже и маже, но в събота и неделя – най-много. 

Защото мутрата пресмята: тулупите са работаИли цяла седмица, протестирАли са, у петък са пили късно по едно-две и събота зарантА са сънени и гроги. 

Тази логика на мутрата й подсказва да обобщава седмицата, да коментира и анализира, лъжейки за всичко. 

Мутрата обаче се крие, защото е страхлива и пуска да лъжат пред микрофоните разни ратаи и зависими от властта. 

 Излиза гл. инспектор от МВР и чете от листче, че през изминалата нощ няма задържани протестиращи, а самите протестиращи не пропускали линейки. 

Едно изречение – две лъжи. Инспекторката сигурно има свои аргументи: така наредило началството, тя пък има семейство, което разчита на нея, в МВР субординацията налага еди какво си и т.н. 

Тези аргументи важат в робовладелческия строй. При демокрацията, дори и фасадна като нашата, човек все пак има избор. 

Служи на хора и власт, които са корумпирани отгоре до долу, приема този модел и става част от него. 

Или си взема шаката и отива другаде. Къде? Животът винаги показва поне няколко възможности… Не е лесно, но никой не е обещавал живот като безкраен празник, нали? 

 По бТВ уважавана (май доскоро…) социоложка ни убеждава, че протестите били симпатични, но кой щял да дойде след това. Голям проблем. Изглежда за нея не е проблем чекмеджето на премиера да е натъпкано с два милиона, злато и пистолет отгореу, но е проблем кой ще дойде след мутрите.И кой ще състави кабинет, кой ще управлява?…- пита тревожно жената. 

Двама възпитаници на „Харвард“ – Кирил Петков и Асен Василев участвали в автошествие по магистрала „Тракия“ с развети български знамена в знак на протест срещу управлението. 

Дали тези двамата са по-смотани от Бойко Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов, Цвета Караянчева, Данаил Кирилов, Екатерина Захариева, Спас Гърневски, Маноил Манев и пр.? Наистина ли социоложката мисли така? 

 И друга съботна манипулация бе пусната в оборот: Уж доверието в Борисов спаднало двойно, но пък хората го искали като бъдещ премиер отново. Тази констатация направо къса сърцата ни! 

Друга е била май най-древната професия… Разбира се лидер в лъжите отново е онзи изтрещял сайт, който прави свирки на Борисов и Гешев, но когато замирише на оставки, започва да плюе гнусливо. Та същият този сайт пише: „Божков с ударна команда. София окървавена! Службите засекли подготовка на бригади от силоваци за метежа довечера“. Същински апокалипсис. 

 Истината е съвсем друга. Нито София е окървавена, нито ударна команда на Божков се мярка някъде, нито бригади от силоваци извършват метеж. Крайно време е обаче с подобни медии да се заемат психиатрите. 

 Някой си Митьо Маринов (асоциацията с израз от речника на улицата не е наша заслуга…) пък се напъва в един вестник от кохортата на Пеевски, да доказва, как протестиращите се изморили и бройката им намалявала всеки ден. 

На 20-я ден протестът уж поумнял, но след това „направо блокирал“. Гледаш го нищо човек, пък прост, – казваше една известна адвокатка. 

 Такава е тактиката и стратегията на мутрата: лъже и краде цяла седмица, а в събота пуска подизпълнителите на мръсни поръчки. 

Краят идва и губят разсъдък. 

 Фрог нюз               https://frognews.bg/novini/mutrata-tsiala-sedmitsa-krade-laje-sabota-puska-podizpalniteli.html

Предишна статия

Но нека вината за това не е на онези, които се борят с мафията

Следваща статия

Джипката е в ремонт?

Други интересни