Среднощни крясъци и нерви за оставките, ГЕРБ се изправя срещу народа

Автор: Няма коментари Сподели:

Оставката на Борисов, Гешев и правителството е била тема на бурно среднощно обсъждане в средите на задкулисието. Включвали са се босове от х-л „Берлин“, Бояна, Виена и Дубай (но не Васил Божков). Имало е истерични крясъци Борисов да стои до последно и да не подава оставка в никакъв случай.

Това съобщиха за Фрог нюз източници, близки до Доган, Пеевски и кабинета. 

Премиерът дори бил заплашен, че ако се оттегли, с него веднага ще се заеме Иван Гешев. Самият главен прокурор опитал да се дистанцира, за да не стане публично достояние, че участва в политически пазарлъци. 

Било му обяснено, че с такива „пазарлъци“ е станал обвинител №1 е няма нужда да се прави на интересен. Обсъдено било евентуално задържане на ексминистъра на икономиката Емил Караниколов и дали това би изместило фокуса от протестите поне за ден-два. 

Самият премиер бил готов да подаде оставка и да тръгне към предсрочни избори. Засега идеята е отхвърлена, за да се подготви реализацията на плана за експертен кабинет в рамките на това Народно събрание. Вече имало няколко имена, които са готови да влязат в подобно правителство. 

Информацията ни е от няколко източника, които са независими един от друг. Всички те са категорични, че напрежението по трасето между Доган-Пеевски и Гешев от една страна и Борисов от друга е огромно. Обсъдени били и спешни действия, които да разцепят протестиращите и да предизвикат искри сред неформалните лидери. 

В крайна сметка е решено участниците в спешната конференция на ГЕРБ да бъдат нахъсани с обещания за допълнителни финанси и наплашени, че ако кабинетът падне, те ще бъдат уволнени, а много от тях разследвани и съдени. 

Целта е активистите да бъдат превърнати в преторианска гвардия, която да брани властта с всички средства, докрай. Трябва също да говорят на гражданите по места, че без ГЕРБ ще настъпи глад, мизерия и болести, а заплати и пенсии ще бъдат “замразени”.

Също и, че много от протестиращите наесен ще заминат в чужбина и ще оставят тук хората да оцеляват на ръба, заради евентуално служебно правителство.

https://frognews.bg/novini/srednoshtni-kriasatsi-nervi-pokrai-ostavkaite-gerb-zadkulisieto.html

Предишна статия

И да знаете: парите в чекмеджето на премиера са ваши пари, както и тези, с които сега купуват гласове в администрацията!

Следваща статия

Абе, много здраве от гората!!!

Други интересни