Ден 21: 100 000 души протестират в София, блокират се кръстовища, издигат палатков лагер пред МС, хиляди викат ”Оставка!”

Автор: Няма коментари Сподели:

Така изглежда центъра на София в 19 часаИзточник: Фрог нюз

Протестиращи блокираха ключови кръстовишща в центъра на столицата. Няколко стотин хиляди вече са под прозорците на МС и викат ”Оставка!”. В 21 часа според организаторите на протеста в София има над 100 000 човека. В над 10 града се провеждат протести, които също са многохилядни. Опашката от хора в столицата стига до Народния театър. Ето и хронологията на деня до този момент:

21.20 ч.

Бившият премиер Ренета Инджова: “Братя и сестри. Аз съм тук с вас. Ще те  свалим Борисов. Долу Борисов. Долу на диктатора. Долу мафиота. Сега раздава кръвни пари. Не щем управлението, не щем магистралите, по които децата ни се блъскат и убиват. Ти оскверни и тази институция и попари целия народ. Цялата държава. Унищожи децата ни. Борисов, долу. Нека целия свят види прекрасния мой народ. Нека целия свят види как се протестира мирно и културно. Искам думите, които произнася Борисов за тези, които са тук, да не бъдат произнасяни никога повече, никога повече. Европо, прибери си тези, които крадат парите на българския народ в едно с европейския. Вземи в ръцете си прокуратурата и съд и осъди престъпниците, над които си опънала чадър. Европо, митрите си накажи”. 

21 ч.

Пространството бе огласено от гайди. Към тях се присъединиха и няколко мъже с чанове, а хората се хванаха на хоро.  След това на сцената се изправи проф. Минеков. Той обяви: „Тук е половин България. Учудвам се на наглостта на двете мутри, които не разбират, че не са желани. Съжаляваме за всички, на които причиняваме неудобство, но има по-голямо неудобство – корупцията”. 

20 ч.

Протестиращите пред Съдебната палата се вляха в основния протест. Започнаха изказванията на площада в София. Николай Хаджигенов: „Дали някой от нас може да забрави отношението, че ние сме тиня. Дойде време да кажем на тази политическа паплач, че ние не сме тиня. Ние сме свободни граждани на Република България. Оставка на правителството на Борисов за корупция. Протестът има конкретни цели-оставка на Борисов и Гешев и промяна. Това е нашето бъдеще.  Време е да вземем държавата си в собствените си ръце. Сега започва всичко. Сега”. Пред медиите протестиращи споделиха, че освен оставка на кабинета “Борисов 3” и на главния прокурор Иван Гешев, те   искат промяна на Конституцията, независима съдебна система и промяна на политическата система. Настовят хората, които ни ръководят, да са експерти в своята област, знаещи езици и с висок морал. Сред хората има много млади, възрастни, семейства, деца.

.

.

.

.

.

. 19 ч. 

София

Очаква се многолюдно шествие в София. Хиляди вече са под прозорците на МС.  В този част започва и друг протест от „ Правосъдие за всеки“ пред Съдебната палата. След това този протест ще се слее с този на площад „Независимост“ или т. нар. „триъгълник на властта“. „Днес отново има запис на Борисов. Гешев не разследва тези неща, които трябва. Много неща са. Младите като си заминат, това може би е последна битка“, каза студентът по право Стоян по БТВ. Появи се информация, че сред хората са внедрени провокатори. Полицията е уведомена за тяхното присъствие.

.

.

.

Стара Загора:

В момента има протестно автошествие от над  150 автомобила с малки деца, цели семейства. Всички хора искат оставки на правителството и Иван Гешев. Причините според тях са много, но най-важната е корупцията. Подмяната на петимата министри е прах в очите и няма да доведе до нищо. Хорати са скептични за огласените мерки срещу „Ковид-19“. Пипат дали се купуват пенсионерите и защо не се инвестира във високи технологии. Малко по-късно бе блокирана АМ “Тракия”. 

Варна:

Поредна вечер на протеста във Варна. Хиляди блокираха кръстовището пред общината. По-рано имаше блокада на „Аспаруховия мост“ между 16.30 и 17.30 ч. 

 Бургас:

В момента хиляди хора вървят по важни улици в града, очаква се да блокират ключови пътни артерии. 

В Русе беше блокиран “Дунав мост”. 

17.30 ч. 

Палатков лагер ще бъде издигнат на жълтите павета пред МС. Това обяви един от организаторите на протеста адвокат Николай Хаджигенов по БТВ.

Днес в София са блокирани 10 кръстовища. Започваме малко по-късно да строим палатков лагер. Точно тук на жълтите павета. Върху самите павета. Ще спим тук, докато не постигнем целите си. По цяла нощ ще има хора и блокадите ще продължат. 

Краят ще е, когато има оставка на   правителството и главният прокурор. 

Не е възможно никакъв диалог, защото и правителството и главният прокурор са корумпирани.

https://frognews.bg/novini/protestirashti-blokiraha-kliuchovo-krastovishte-stolitsata.html

Предишна статия

Започна борбата на глобалните елити за след капиталистическото бъдеще! Част 1

Следваща статия

Това е вървяло преди 10 000 години…

Други интересни