Задкулисието правителствата си мени, но нрава и целите – не!

Автор: Няма коментари Сподели:

Показателно е кои говорят най-много напоследък от името на властта и в името на народа. Това са Деница Сачева, Томислав Дончев, Хамид Хамид и Валери Симеонов. Целта е по-скоро преструктуриране и ново правителство в рамките на този парламент, отколкото оцеляване на сегашното правителство. Борисов ще бъде изпратен с благодарности, както някога на 10 ноември благодариха на Тодор Живков. След това го арестуваха, но това вече се позабрави…

Както и тогава, така и сега задкулисието произлиза от високите кръгове на БКП. На Симеонов му дават думата, за да отвлича вниманието – както в цирка палячото да забавлява зрителите, докато се готви специален номер. Номерът този път е да се печели време чрез някакъв кабинет на спасението, да речем. Или експертен – все едно. 

Играчите на преден план представляват интересите на кукловодите на заден. Сачева олицетворява кръга „библиотекарите“. Вице-премиерът Дончев е стар кадър на проекта “типинг пойнт“, зад който се знае, че стоят хора, между които Цветелина Бориславова. Те флиртуват с протестиращите, но всъщност подреждат белязаните си карти. 

Третият преговарящ, но първи по агресивност и влияние в институциите, е дуетът Доган-Пеевски. За да запазят водещата си роля, ще жертват и Борисов, и Гешев дори, само и само да останат водещи кукловоди. 

Единствените, които застрашават поредния им план са протестиращите и президентът Радев. 90 на сто от хората по площадите, както и държавният глава са некорумпирани. Не се поддават и на манипулации. Не ползват интриги, не са конспиратори и това е най-силното им оръжие. Затова са опасни. Продължават да ги наричат платени, отряди на Божков, неориентирани, заблудено ОФ, излъгани от този или онзи, скучаещи младежи, върнали се от чужбина, инфантили… 

Статуквото и мафиотския модел, контролиращ държавата се страхуват от протестите както от светлината. Трябва да се издържи и да ги осветим. Исканията остават: Оставка на Борисов и Гешев, оставка на правителството и предсрочни избори. 

Ако има някаква конспирация, то това е задкулисното редене на кабинет, който да обслужва пак нечии интереси, а не тези на гражданите. Това е подмяна. Това е „тих преврат“. Попитайте ги и те ще скочат гневни: Не се занимаваме с политическо инженерство! Работим само за българите. 

Не че някой им вярва, но нямат друг изход, освен да повтарят мантрата. Това, което описваме е само версия, но много вероятна версия. Тя е плод на разговори с политици, журналисти и наблюдатели, които от години следят процесите в задкулисието. Тези, които някога измислиха възродителния процес, тези от средите на турците, които им помагаха, а след това не осъдиха виновните за това отвратително решение, пак са заедно. Както винаги е било. Затова се нарича задкулисие. Пак те измислиха лъжата с „етническия модел“, създадоха мита за гениалността на Доган и сътвориха ГЕРБ, пълен с членове на БКП и милиционери, начело с Борисов.

Трите основни партии – управляваща и опозиция са рожби на БКП и ДС. Плюс т.н. „патриоти“ с водач – отново човек на ДС. И точно тези нападат протестиращите с обидни квалификации. Активираха и „своите“ в редиците на десните, които говорят за безалтернативност на сегашното управление и куп още глупости. Жалки безродници, готови на всичко, за да се къпят във властта още известно време. 

Задкулисието правителствата си мени, но нрава и целите – не. 

Недопускането на подобно „национално обединение“ да завземе властта трябва да е също цел на протестите. 

           Оставка до дупка!

                                                   Д-р Димитър Попкутуев

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/tsvetelina-dogan-peevski-bibliotekarite-glasiat-kabinet-bez-borisov.html

Предишна статия

Hauser And Benedetta Caretta Beautiful Song Compilations 2020

Следваща статия

ЗА ВЛАСТ И ПАРИ, ПРЕДАВАТ МАЙКИТЕ СИ ДОРИ!

Други интересни