Господин Гешев, погазването на свободното слово не е ли в разрез с Конституцията на Република България?

Автор: Няма коментари Сподели:

Източник: Джесика Вълчева

Чудих се как да започна този коментар. Ще го започна така – аз съм един 25-годишен гражданин с будна съвест и ми е обидно. Обидно ми е, защото се твърди, че някой трябва да ми дава пари, за да мисля, за да имам позиция и да я изразя на площада.

Такива хора сме се събрали, видях го с очите си. Млади, нахъсани. Хора – космополитни, будни. Хора, които разбиха на пух и прах теорията за пасивността на “днешната младеж”. Ей така – с плакати, хумор и ясно самосъзнание. 

Видях се с много свои приятели там. Случайно. Питах ги – какво правите тук? И те ми казаха – ами дойдохме да се видим и ние с приятели. И тъй… Събаряме правителството. И ни е обидно да ни наричат лумпени. Да ни казват, че сме платени. Как младежи с мийм плакати и неподправено чувство за хумор се оказват платени и агресивни ултраси, уважаеми управляващи? Питам само. 

Много е трудно да бориш такава маса с политически опорки от преди 5-10 години. Защото никой от площада не иска социализъм, не иска да го яхват политически, не иска да се причисли към Мая Манолова, защото всички си спомнят кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС. Спомнят си и действията на другите лица, които се появяват на тоя протест. Но не им обръщат внимание. 

Много е трудно да плашиш младежите с “Winter is coming” – защото ние вече я гледахме тази зима в сериала “Игра на тронове”. Седем години я чакахме. Беше страшно разочароваща и силно преувеличена. Сериалът свърши и остави много горчив вкус в устата. И тази зима ли ще е такава, господин премиер? Питам само. 

Господин Борисов, “тулупите” излязоха от диванния си комфорт и сега са на улицата. Вие няма ли да излезете от комфорта на премиерския стол? Питам само. Защото уважихте исканията на поп-фолк изпълнителите само ден след техния протест. А протестиращите вече седмица се пънат на площада. Техните искания няма ли да ги уважите? Питам само. 

Имам още един въпрос: 

Господин Гешев, погазването на свободното слово не е ли в разрез с Конституцията на Република България? Питам само, защото явно няма кой друг да пита. 

                                                                                    Джесика Вълчева

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/gospodin-borisov-gospodin-geshev-25-godini-sam-pitam-samo.html

Предишна статия

Вижте с какви лозунги са днес протестиращите

Следваща статия

Американците написаха ясно кой трябва да си тръгне от властта – веднага

Други интересни