Страхливци, кажете на младите в очите, че са купени!

Автор: Няма коментари Сподели:

                               Тези хора не се купуват!

Убеден съм, че 99% от протестиращите срещу корупцията и желаещи промяна не са платени. Няма как, защото към тях подобен поход е неприложим. Това са млади, образовани, енергични, можещи и в голямата си част реализирани хора. За 30 или 50 лева те не биха „изповядвали“ чужди интереси, още по-малто идеологии.

Не са за пари  по улиците и площадите. Това управляващите и задкулисието не могат да проумеят. Кодът в техните мозъци е „власт, корупция, зависимости“. Затова повтарят мантрата, че някакви милиони са изпратени от чужбина – казали им от партньорски служби! Сигурно Божков и Василев товарят чували с пари от Абу Даби и Белград. Човек трябва да се е препарирал от шубе, за да измисли такава глупост. Вярно, че един високопоставен тулуп докара тонове фурми със самолет, но тях май ги изяде Шиши…
 
Единият процент от протестиращите са там с цел провокации и агресия. Една капка катран съсипва каца с мед, но една капка мед не превръща каца с катран в нещо чисто и вкусно. Да не го забравяме.
 
Този един процент ще расте, успоредно с нарастването на гражданската активност. Ще се изпращат нови и нови групи, които да саботират, да нападат полицаи, да нахлуват в сгради и пр. Задачата е да покажат „истинското лице“ на протестиращите. Тези хора бяха пред ВСС срещу върховния съдия Лозан Панов, разнасяха кървави агнешки главички, замеряха с яйца журналисти и активисти от граждански сдружения, днес атакуват президента, „Да, България“… Ако някой плати достатъчно – ще нападнат и управляващите. Пик вече наплюха Борисов, когото до вчера превъзнасяха като африкански вожд…
„Острието“ на властта Георги Харизанов пък заговори за неадекватно поведение на главния прокурор Иван Гешев, който говорел политически…
 
Сегашната ситуация е опасна не само за техните босове, но и за самите тях, защото вещае прекъсване на финансовите кранчетата и белите пътечки.
 
Властниците и кукловодите обаче имат огромен ресурс – финансов и организационен. Техни са всички институции, най-вече силовите. С парите на данъкоплатците потушават недоволството на същите данъкоплатци.
 
Премиерът призовава да бъдат пазени полицаите, защото са на улицата за една заплата. Тези, които протестират срещу корупцията, своеволията и пълзящата диктатура, плащат на въоръжените полицаи и трябва да ги пазят от себе си! Ебати логиката. Фройд и Иван Хаджийски са се хванали за главата… Обяснението е страх и патологична зависимост от властта.
 
Подвизаващите се във властта все по-явно се нуждаят от специализирана помощ. В управлението се забелязват ясни симптоми на параноидно личностно разстройство, което се характеризира със злопаметност, склонност към отмъстителност, подозрителност, изопачено приемане на околните и непреклонно чувство за правота. В главата им се е загнездило лениновото: „който не е с нас е против нас“.
Забелязва се диссоциално личностно разстройство – незачитане чувствата на останалите хора, безотговорност и никакво чувство за вина и срам. Което пък води до хистерично личностно разстройство, което се изразява в силно повърхностна емоционалност, театрално поведение и драматизиране на собствените преживявания и постижения.

Вече не става дума за нещо несвършено, за отделни грешки и злоупотреби. Целият модел е насочен към обслужване единствено на нечистоплътните интереси на кръга #Кой. Същият, който сътвори плана за предизвикване на етнически сблъсък в Росенец в събота. Активирани бях хора с лика на Пеевски на фанелките, но те не успяха да въвлекат нормалните поддръжници на ДПС в отвратителния замисъл. Турци и българи показаха, че са над мръснишките политико-мафиотски сметки. А вече бяхме „предупредени“, колко близко сме до югославския вариант, който тръгнал от една сватба в Босна… Премиерът го каза. Само заради този съвет трябва да изрита всички врачки, пиари и подсказвачи край него.
 
Събитията в Росенец ще имат и друг ефект. Хилядите мюсюлмани, закарани с автобуси да защитят почетния председател Доган, се оказаха опълчение пред приказен дворец, какъвто притежават само петролните шейхове. По-късно същата вечер тези хора са се прибрали в скромните си домове, при родителите им с мизерни пенсии и са си поговорили…
 
Кой кого заплашва и какво е съотношението на силите. Втората поправка в Американската конституция е за правото на гражданите да притежават оръжие. Сред аргументите най-важният е гражданите да не са безпомощни, когато правителството не изпълнява обществения договор и управлява лошо. При протести срещу тях се изправят въоръжени полицаи и армия – тяхно право е да се защитят.
 
Насилието не е приоритетно средство за постигане на цели. Но гражданският натиск е! Близо 60 000 са служителите в МВР, до един въоръжени. Над 130 000 са частните охранители, част от които са такива, благодарение на връзките си с властта. МВР, армията, както и всички тайни и явни служби са под контрола на изпълнителната власт. Прокуратурата отдавна е в плътен контакт с управлението, независимо от дежурните отричания. Финансовото министерство, данъчните, уж антикорупционната структура КПКОНПИ, агенции с контролни функции – всичко е под командването на властта и задкулисието. И парламентарното мнозинство е тяхно. Огромна армия, която ще направи всичко, протестите да бъдат компрометирани, обругани, разколебани, а хората противопоставяни. Вече се упражнява натиск върху участници в протестите. Много от тях са снимани от службите и полицията. Властта, а не организаторите на протестите, ползват болшевишкия опит в репресиите. Първият декрет, подписан от Ленин след установяване на съветска власт през 1917 г., е за създаване на извънредни органи и комитети – ЧК. Основната задача е била прокуратурата да обвинява, а съдът да осъжда неудобните. Това е началото на „червения“ терор, аргументиран с противопоставяне на „белия терор“. Такъв „аргумент“ българските властници и прокурори днес нямат, освен ако хората, които защитават гражданските си прави и позиция не бъдат дефинирани като терористи. Специализираните прокуратура и съд с такава цел са създадени.
 
Затова е важно да не бъдат подценявани официалната и задкулисната власт. Имат много какво да губят и няма да се спрат пред нищо. Мишена е всеки несъгласен с тях. Не е време за патетично цитиране на Ботев и Левски, а за доказателства, че не ги предаваме. Повече от всякога е нужна трезва мисъл, самообладание и бдителност, последователност и воля. Това са гражданските оръжия. За 10 години управление на ГЕРБ и задкулисието България е последна в ЕС по всички критерии за живот. Затова промяната е жизненоважна.
 
Да защитим свободата и достойнството си. Децата си. Отсреща е мафията! Полицаите нея ли защитават? Правителството е законно избрано, да, но се е провалило и е влязло в недопустими зависимости. Това го прави опасно за страната и гражданите. То е предало дори гласоподавателите, които сега разкарва с автобуси да я бранят, освен онези, които са се уредили с добра служба и далаверка.
 
Младите хора ще спасят България! Примитивите във властта го разбират и това ги ужасява. Онзи ден написах: „Бог да прости България“. Защото властници и мафиоти я убиват. Днес пиша: Бог да пази България! Защото младите тръгнаха…  
 
                                    Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/kajete-mladite-ochite-che-kupeni-strahlivtsi-kriite-zad-politsiiata.html

Предишна статия

Ивелин Михайлов пред общинския съвет на община Ветрино

Следваща статия

Протестът

Други интересни