„Според мен нищо не налага по-строги мерки“

Автор: Няма коментари Сподели:

„Според мен нищо не налага по-строги мерки“

Според мен нищо не налага по-строги мерки, защото, ако се гледат цифрите, процентно през месец май на 100 направени проби, 3,1% са били положителни. През месец юни, на 100 направени PCR теста, 3,5% са били положителни.

Тоест, нямаме никакво нарастване на откриваните случаи процентно, това каза в интервю за „Дебати.бг“ инфекционистът доц. Мангъров.

„Иначе, когато нещата се дават в абсолютни цифри, излиза много страшно. Ето, както например, вчера – каза се, че са изследвани около 700 проби, установени са 33-ма души. Днес се съобщи, че са направени 2 700 проби и са установени 79 души. Тоест, очевидно е, че колкото повече тестове правиш, толкова повече заразени хора ще откриваш. Това са хора, които са заразени, това не са болни хора. Всъщност, истински болните в страната, днес в интензивните сектори са 11 души с COVID-19. В болници са 341 души, само че на ¾ от тях им няма нищо, другите са със симптоми на едно гриподобно заболяване. Тоест, за какъв проблем говорим?“, обясни той.

Според него има възможност и опасност отново да затворят и парализират държавата.
„Защо това се прави, аз не мога да отговоря. Аз просто излагам медицинските факти. Когато фактите говорят, няма какво друго да се каже. Вижда се, че процентно няма нарастване на доказаните заразени през май и юни месец. Няма. Другите неща, ако ги има, те не са медицински и аз за тях не мога да говоря, например защо се намесва прокуратурата” смята инфекционистът.

                                     alarmanews.com                           https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Защо Прокуратурата и ДАНС искат да заличат Възраждане?

Следваща статия

Въпросът е Кой и защо?

Други интересни