Всъщност дали българите харесваме почтени, интелигентни и възпитани хора?

Автор: Няма коментари Сподели:

Някой учуди ли се, че Цветанов ще си прави лична партийка наесен? Това се очакваше. 

Всъщност той това прави и най-добре, добър организатор и манипулатор. е. И да се хванем ли на бас, че народецът, обичащ силната ръка, и разочарован от издънките на Борисов /това, че са го хванали, а не че го е направил, не ме разбирайте погрешно/, ще се юрне към новата партия и ще обяви Цецкоу за спасител български. Ще забравят и апартаментите, и копчетата за ръкавели на американското разузнаване, и Костинброд и всичко….българинът мрази да помни повече от три дена!

Гледам и немея и как един мафиот, който вече не е на трапезата, е припознат също като спасител, само защото се е скарал с другия управляващ мафиот. Но овцете блеят с овчи възторг и са готови да му се метнат на врата, тоест на партия и да гласуват за него.

Туй българинът е като жена, която винаги избира качествена чанта и обувки, но от 1000 мъже, без никакво замисляне избира пълния боклук. Някак си българинът и престъпниците на власт са се сраснали в някаква извратена симбиоза. Престъпниците без овцете не могат да управляват, а овцете припознават в престъпниците това, което те биха станали, ако имаха възможност. 

Защото българинът се възхищава не на успелите професори, лекари, икономисти, а на успелите престъпници – на простите селски момчета, които с бой, наркотици, търговия с хора и рекет са успели да се издигнат и да властват над средата си, без някой да ги спре. 

Това е българската мечта!!! Да не учиш, да не се образоваш, да нямаш възпитание, а само да можеш да биеш и да нямаш никаква съвест и така да придобиеш много власт и пари. Децата вече не си играят на лекари, а на мутри!

А на хоризонта се задава много по-сериозна опасност – Шиши. Който изобщо не е за подценяване, защото е умен, за разлика от Борисов, държи огромни активи и хора, всъщност май държи и самият Борисов в паяжината си. Немаловажно е и това, че държи медиите. Те вече почнаха да му лъскат имиджа като на големия дарител и благодетел. Сега ако вземе да се втали, покаже мускули и да прегърне няколко овце, направо е станал народен любимец. А той е много по-опасен дори от Борисов, защото тогава на световната карта на мястото на България ще пишат: „Тук е територия на мафията!“.

Всъщност дали българите харесваме почтени, интелигентни и възпитани хора? 

Или подозрителността към всеки образован и интелигентен резонно ни води към това да избираме себеподобни, с които да се отъждествяваме?

Изборът винаги е наш. Изборът между морала, почтеността и доброто за родината и дребния егоизъм и желание да успеем в нещо дребно или просто да направим напук на всички останали. А за някои – пълният и категоричен отказ от мислене.

Няма нищо да се промени, докато не се променим в душата си. Докато не се променим като народ. Докато за нас обществото не стане по-важно от личния комформизъм. Докато не се научим да мислим с бъдещето, а не с келепира от утре.

Дори интелигентни и свестни хора в България сега мълчат. Или просто пишат, също като мен. Но не се организират. Не правят нищо. Защото е онова подло малко гласче, което казва: „За какво курбан да ставаш за тоя народ, който пръв ще хвърли камъни по теб!“.

Преди всичко останало, трябва да възпитаме народа. В ценности, в това да мисли като колектив, а не като стадо, Защото в стадото различните биват изхвърляни. Колективът пък използва всеки свой член за нещо полезно.

Българският народ трябва да осъзнае себе си. Трябва да осъзнае, че с мълчание и егоизъм и нежелание да се измъкнеш от смрадливата уютна кочинка на удобството си, няма да се постигне нищо. А врагът ще се саморазправи с нас един по един…..

Какво ли заслужава народ от овце? 

А малкото лъвове заслужават ли същата участ, ако презират овцете и не искат да ги поведат?!?

                                                 Елена Гунчева                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Сон Разума

Следваща статия

Я Дан Маркович, довольно известный в России и в других странах Европы ученый, писатель и художник

Други интересни