ВСИЧКО Е ЯСНО – ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ!

Автор: Няма коментари Сподели:

Така изглежда съотношението брой тестове/брой позитивни за май и юни. Доц. д-р Конова подреди данните в таблица. Ясно се вижда, че процентът положителни проби се движи между 0,46 и 6,45. Като се прибави и процента на фалшиво положителните и фалшиво отрицателните проби, което е най-строго пазената тайна от НОЩ, истината става много неудобна.

Това е положението и никакви словесни еквилибристики не могат да го променят.

Може да се направи пълен анализ за март, април, май и юни и всички НОЩ-ни спекулации ще бъдат окончателно разобличени, макар и спорът да е безсмислен.

Всичко е ясно – вирусът е политически.

Пациентските организации започнаха да надигат глас.

Ще трябва да се дават отговори на редица въпроси, свързани с дейността на НОЩ, заповедите на министъра на здравеопазването и решенията на МС. На ход е прокуратурата, или поне такава заявка за справедливост даде главният прокурор.

Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 милиарда евро.

По 510 000 лв. на ден се харчат, за да се докара бройката на случаите с К-19, защото ако не се покаже проблем, няма да има безвъзмездни пари от ЕК.

Ама това, че на един човек се правят по 3 теста и когато се обявят 3000 това не означава брой хора, а брой теста, кой ще му обърне внимание. Представете си само, какъв резултат се обявява, ако човек има 1 положителен и 2 отрицателни теста, както стана с учителките от Перник или случая с Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на 16 човека.

Вече 20 години реформи в здравеопазването и всички до една ориентирани към преразпределянето на пари, които не водят нито до по-добър достъп до медицински услуги, нито до повишаване на качеството им.

Сега залогът е огромен – 6 милиарда евро, ако трябва и 14 милиона заразени ще ни изкарат, но парите ще ги вземат.

Очаквам цената на единната информационна система на НЗОК, ОПЛ, ДКЦ, болници и аптеки, която чакаме от 20 години, да набъбне от 2 милиона лева през 2001 на 20 милиона през 2021, макар тя в действителност да струва 200 000 лева.

Колкото до реформите – не се заблуждавайте, те ще са за създаване на правилните механизми, чрез които печалбите в здравеопазването да се насочват към правилните хора, т.е. към частните болници и здравноосигурителни дружества.

Общопрактикуващите лекари ще получат една малка порцийка, за да не пречат, а специалистите от доболничната помощ ще бъдат разформировани. Последните бяха подложени на тест по време на пандемията, за да се установи, че може и без тях.

Ролята и парите на НЗОК, като единствен регулатор и играч на здравноосигурителния пазар, ще бъде разделена между отделни фондове и частни дружества, които от своя страна ще са привидно различни като собственост от частните болници, а в действителност ще са един затворен кръг за генериране на възможно най-големи печалби с най-малко разходи.

Здравето ще струва много пари, а за медици и пациенти ще остане една студена Банкенска вода.

Ето заради това ще има и пандемия, и втори пик на първата вълна, и първи пик на втората вълна, и изобщо 9 бала вълни ще има докато всичката тиня от дъното се вдигне, защото в мътната вода се ловят големите риби.

                                Антония Първанова                             https://afera.bg/

Предишна статия

ЗАЩО НИКОГА НЯМА ДА СТАНА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР!

Следваща статия

Усещането e, че живеем в дивия Запад…

Други интересни