Най-важно в разследването е да се внимава, да не попаднеш на свои!

Автор: Няма коментари Сподели:

Наистина ги подхваща, сам го заявява на брифинг. 

Прокуратурата показва на българските граждани мрежа от зависимости между бизнес и политика, която е оформена в държавата. 

Прокуратурата има намерение да преустанови тази мрежа.

Това са думи на главния прокурор Иван Гешев. 

Мрежа между бизнес и политика, оформена в държавата“ – повтарям цитата, за да подчертая значението. И щом ще се громи точно тази мрежа, значи  всеки момент ще бъдат осветени/ударени нейните „бащи“. А те са Доган и Пеевски – това го знае всяко дете. На синджира са още Горанов, Менда, Борисов, Караниколов, Цацаров, Нанков, Фандъкова, Домусчиев и пр. Много работа се отваря на Гешев. Досега обръщаше внимание само на хора от бизнеса, но сега обещава да се вгледа и в редиците на властта. Още по-добре ще е, ако подхване и магистратурата. Само за проверка на имотите и банковите сметки на някои негови подчинени, ще е нужен цял автобус експерти.

Чуйте още какво казва г-н Гешев: 

Тaзи мрeжa e мнoгo зaплeтeнa. Нo ниe cмe твърдo рeшeни дa я рaзплeтeм“. Няма шест-пет. Да не каже утре, че записите са монтирани, че гласът не е негов, а на Сийка… Ще е разочароващо. Очакваме от него да публикува и всички есемеси, имейли, записани разговори, заснети сюжети, тефтери и прочие сюжети от х-л „Берлин“, сараите на Доган, вилата-прогимназия на Горанов (на кръстницата, де…) и прочие места, където се решават частно-държавните съдбини. Очакваме също да научим, защо толкова години лицата, създали мрежата, са недосегаеми? Защо дори самият Гешев не смее да произнесе имената им? Нали е „българският Фалконе“? (Получавал е наградата на името на италианския магистрат, взривен от мафията заедно със семейството му.) Да си като Фалконе обаче не е достатъчно да си сложиш портрета му в кабинета си. Трябва да имаш и топки.

Той, Гешев, сигурно знае, но за всеки случай да споменем, че в Италия, например, службите пазят разследващите журналисти от мафията. Какъвто е случаят с Роберто Савиано. Тук държавата пази с бронирани коли и държавни гардове политици-мафиоти от журналисти и инакомислещи. Плащат гражданите. Авторите на разследвания за корупция и критични анализи по света ги награждават, а тук им повдигат обвинения. Български модел.

Ако прокуратурата се чуди откъде да подхване голямата работа – щото наистина е голяма – може да започне от Булгартабак. Оттам дирите ще поведат към Техномаркет, Лафка, КТБ, ТЕЦ-Варна, обществените поръчки, поръчаните неудобни, заграбените бизнеси, мафиотизираните тайни служби и цели институции… Авгиевите обори от легендата за Херкулес ще му се сторят скромна боксониера в сравнение с боклука у нас. Човешкият боклук!

И нека прокуратурата чуе какво казват Божков, Бобокови и Василев, например. Те познават кухнята на задкулисието, били са там, знаят менюто и цените.

И нещо много важно: г-н Гешев да натовари Сийка или някоя друга кака, да извади кои представители на властта, бизнеса и прокуратурата са хвалени и постоянно присъстват в медийния зоокът на Д.П. (Д.П. като онези инициали в тетрадката на свидетеля Лазов, срещу които се мъдрят над 500 млн от КТБ…) Ще му стане ясно как са навързани като суджуци и заради чии интереси. Вероятно ще срещне и своето име, но такъв е живота, а и те си го избраха. Както бе казал Юрий Чайка, вече бивш генерален прокурор на Русия: Най-важно в разследването е да се внимава, да не попаднеш на свои.

В България това няма как да се получи, защото където и да се копне – все „наши“ излизат. 

Затова има 1% вероятност, обещаното от г-н Гешев разплитане на мрежата, да не се случи. 

А при него точно единият процент е основен – ако не сте забравили как се кълнеше, че 99,9% няма да се кандидатира за главен прокурор.

                                                        Фрог нюз            https://svobodnoslovo.eu/                    

Предишна статия

Явно е дошло време гущерът да си отреже опашката!

Следваща статия

НАП плюс Прокуратура плюс полиция е равно на какво???

Други интересни