Странно е мълчанието на институциите! Втора седмица от откриването на черешобера на всички институции в страната са в пълен пас!

Автор: Няма коментари Сподели:

Шатрово  е като лагер на смъртта „Бухенвалд“ – ужасът на черешоберачите – кал, смрад, змии, спарени колиби от найлони за сън, няма вода, няма тоалетни, няма медицинска помощ, има ухапани от змии, потрошени от падане от дървета и…починали, но без регистрация. Всичко това на фона на смъртоносна световна пандемия КОВИД- 19 и милиарди левове за битка с вируса. Тази поразителна аналогия даде лидерът на световна ромска организация от Украйна Владимир Залкалне пред 4ВЛАСТ. Подробности вижте ТУК 

Той е решен да информира дружества за защита правата на човека в Женева, Брюксел, Москва и целия свят в битката с корумпирани чиновници и шепа бизнесмени, заробили алчно човешки труд. 4ВЛАСТ информира за нечовешки условия на труд и живот в лагери, обособени между дърветата в Шатрово, Долистово и други села в Кюстендилска област. Над 600 роми са настанени да спят по кални ливади, прогизнали от непрестанен дъжд, под палатки от найлон, като в парници за зеленчуци. Нямат течашта вода, нямат тоалетни, нямат лекар, нямат аптека, нямат медицински лица, нямат охрана. Мизерията е смразяваща. Председателят на кооперацията в Шатрово обяви, че кооперацията по документи акомулира 2 000 000 лв. на година, но те не са достатъчни за да се създадат безопасни или поносими условия на труд в нея. Полицейски патрули обикалят селото, но полицаите минават транзит, видя екип на 4ВЛАСТ.

Стотици роми са настанени сред черешите в селото в момента.

Ромите берат череши за 0.32 лв на килограм. „Съгласни сме и на това, вие можете ли да ни дадете повече, ако не можете, махайте се, вие можете ли да нахраните семействата ни, ако не можете, махайте се.“- обяви разтревожена за троха хляб млада ромка, обкръжена от малки деца. „И на тази мизерия са съгласни да работят, и на тези стотинки, представяте ли си каква безизходица, защото някой трябва да печели по 4 лв- на килограм череши на пазара, а ръководството на кооперацията документира продажбата на 1 лв. за килограм. Кой е той? Ще го посочи ли прокуратурата, полицията, финансовите институции.

„ХЕЙ, САМОЗАБРАВИЛИ СЕ КАТ–И! ПОЛУЧАВАТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ ЗА РАЗВИТИЕТО НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО! Ясно ни е, че се внасяте на някого за да сте в бранша! Крадете по-малко и създайте някакви условия за хората, чиито труд ограбвате, защото, ако не са те ще се наложи да бачкате! Много ли струва да построите две тоалетни и да докарате цистерна с вода за мине?! Затвор и линч заслужавате, не сте ли  ГАДОВЕ МРЪСНИ И НЕНАСИТНИ?“- обяви Нелидия Тошева от София.

Странно е мълчанието на институциите. Втора седмица от откриването на черешобера на всички институции в страната са в пълен пас. Финансовият съветникът на КТ „Подкрепа“ в София Ваня Григорова направо дръзко изявление за погазване на човешкото достойнство и трудовото законодателство, това са сцени от романа „Гроздовете на гнева“ на Джон Стайнберк, отсече бойката дама.

Областният управител Виктор Янев обяви в миналия вторник, че ще назначи проверка. От Инспекцията по труда съобщиха, че няма свободни инспектори заради пандемията в ромския квартал „Изток“, а от Регионалната здравна инспекция не реагираха изобщо на сигнала, от полицията също.

Депутатът от БСП Иван Ибришимов пък се записа на уроци по тенис на корд, които му дава новата лидерка на младежката организация на БСП. Двамата се показаха във Фейсбук в нова пиар акция.

                                                                             https://4vlast-bg.com/archives/375829

Предишна статия

Рекорден феномен за книгата на Гинес – Държава без общество!

Следваща статия

Мога да ви разкажа още много неща за глупостта на елита, но е достатъчно да си пуснете телевизора

Други интересни