Васил Божков влиза с летящ спринт в политиката

Автор: Няма коментари Сподели:

Хора, бдете! 

Може да видим новия Савел, преживял катарзис и станал св. Павел, но може и да изживеем по най-трудния начин поговорката “От трън та на глог”…

Многото пари, налети в едни избори, наистина могат да обърнат палачинката във всякаква посока

Първият убит мъченик на новата християнска вяра преди 2000 г. е бил св. Стефан. Убил го е не кой да е, а лице на име Савел – бил най-злобният, който хвърлял камъни по Стефан докато умре мъченически заради вярата му. Но после нещо в душата на убиеца се преобърнало. И той не само че приел християнската вяра, но заедно със св. Петър той ревностно разпространил християнството по целия познат тогава свят.

Стават и такива обрати в живота на някои хора. Всеки изпълнява начертания му Божествен план.

Не можем да не сме благодарни на Васил Божков, че ни

показа смърдящата действителност

вътре по върховете на тази държава. Извади кирливите ризи на хора, които безпардонно използват властта за лично ползване и цинично и всекидневно унижават българския народ. Мислещите хора това отдавна го знаят, но

когато цифрите говорят, дори и Буда мълчи.

Не можем обаче да не си спомним и това как на Васил Божков въобще не му дремеше за страданията народни до съвсем неотдавна. И чак когато изяде дървото на все по-алчните си бивши ортаци, започна да се бори с управляващата хунта за справедливост.

Ако ги прогони от власт сегашните управляващи – добре. Но ако начело на държавата не застанат хора компетентни, неопетнени, без съмнително минало, без да са сукали от държавата чрез угодни им закони и обществени поръчки, тогава може би ще изгрее най-после слънце и над България.

А коментарите под този проект на Божков наистина са четиво любопитно. Направо книга може да се напише по тях. Особено на интелигентната част от коментаторите, които не използват икони или колажи, за да покажат позицията си, защото не могат по друг начин.

В силно концентриран преразказ:

„Колко спасители й се изредиха на България

– не е истина! Като се започна от Бай Тошо, Волен, царят-премиер, Буда. И все неспасена тази държава. “И после какво следва?”, “Сегашният кротък човешки ма,трял у нас не може да свали мутрата Борисов, но една мутра, също толкова брутална и арогантна, вероятно може да го направи”, коментира Stewie.

Така или иначе промените не просто са назрели, а презрели. А после?….

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Защо добре звучащият политически проект на хазартния бос Васил Божков е обречен на провал?

Десетки хиляди са го подкрепили в анкетата му. Възникна обаче въпросът искрен ли е, след като толкова дълго и доскоро си кротуваше под дебелата сянка на властта?

Хазартният бос Васил Божков продължава от разстояние да разбърква картите на политическата върхушка в България. Самозабравила се и в алчността си станала все по-непредпазлива. Каквото и да си говорим – обществото има полза от тази безмилостна битка. Лъсна цялото лицемерие, наглост и

необуздана крадливост на върхушката.

Вижте тези подобни и свързани публикации, преди да продължите с четенето надолу:

Платформата, която е публикувал обаче, сме я чували безброй пъти от мераклиите да се докопат до властта с цел лични облаги, затова и малко нещо или нищо сме видели да бъде изпълнено.

И той говори за независимост на властите, за върховенство на закона, за пряка демокрация чрез референдуми, за електронно правителство и гласуване, за редуциране броя на държавните чиновници.

Сред позициите му, които със сигурност ще се харесат на доста хора, са премахване на имунитета на народните представители, лична съдебна отговорност за нарушилите закона от държавната администрация, отмяна на партийните субсидии. И най- атрактивната – РЕВИЗИЯ на досегашното управление.

Повечето от тези позиции преди избори гръмко са били изричани от коя ли не партия, в това число и от сегашната управляваща ГЕРБ. След което бързо виждаме точно обратното. А погазването на закона и специализирано правораздаване за наши и ваши достигна уродливи размери. Не е задължително и при Божков да стане така, но обвързаностите много, много пречат дори на най-добрите намерения.

Пък и възниква въпросът – като е толкова принципен Васил Божков, защото досега си кротуваше под дебелата сянка на властта, а не работеше за осъществяването на всичко това?

Той пусна и анкета, с която сондира дали може да разчита на подкрепа, ако тръгне да реализира политическия си проект, чиято цел, споделена пред агенция Блумбърг е да отстрани Бойко Борисов от власт. Изненадващото е, че 60 на сто от включилите се в анкетата му, които са вече десетки хиляди, застават зад него.

Да допуснем, че след ударите, които му нанесоха, сега

афишираните му намерения са искрени.

Какво обаче в действителност ще се случи? Преди всички парламентарни избори партиите, които са на власт, променят Изборния кодекс според моментната конюнктура така, че да спечелят. А би трябвало този кодекс да е еднакъв и непроменим за всички избори. Ако кодексът не помогне идва купуването на гласове, а също и най-цинична подмяна на резултатите в протоколите. ГЕРБ като партия на власт е длъжна да организира изборите. Ще го направи, разбира се, в своя полза. И милиони гласове да спечели Божков – те ще отидат в небитието. Борбата между него и правителството на Борисов сега е на живот и смърт, като нищо могат да изкарат, че НУЛА човека са гласували за хазартния бос.

Но да речем, че все пак стане някакво чудо, Божков прескочи бариерата и влезе в парламента. Най-вероятно няма да е водеща политическа сила. Това значи да търси коалиция с други партии, за да си прокарва решенията. Тоест, ще зависи от мераците на други, които едва ли ще съвпадат с неговите.

В резултат – този филм сме го гледали. А този филм показва едно – с всяка изминала година кражбите и наглостта на управляващите скачат до небето. И

стават неудържимо нагли.

И защо да не станат, като хванатите в корупция хора си живеят живота необезпокоявано. А някои дори ги награждават със сладки консулски службички. Тъжна, тъжна, безнадеждна картина.

И все пак случва се понякога палачинката да се обърне. На този етап обаче не е ясно дали и кога ще стане това.

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Хазартният бос Васил Божков буквално размазва управляващата #хунта с поредните си разкрития

Борисов и компания или ще забегнат зад граница като братята си Галеви, или ги чака по-тежка съдба. Още по-важно е кой ще ги замести. Мераклии много, но качество – йок, ама много йок

Хазартният бос Васил Божков, на когото управляващите му конфискуваха, разбирайте, заграбиха, всичко, в това число и милиардният бизнес с лотарията, вече очевидно играе на живот и смърт. По всичко личи, че държи силни козове в ръкава си и няма да остави нито за миг на мира управляваща #хунта както сам той я нарече още в началото на скандалните си разкрития.

С поредната си публикация, добре илюстрирана, става ясно защо така

безмилостно по мафиотски

тръгват да се разправят с него. Това обяснява и внезапното завъртане без капчица срам на Главния прокурор Иван Гешев по казуса. До преди дни Инструментът на Господ публично твърдеше, че няма да се занимава със защитните тези на човек с 18 обвинения. Вчера обаче изведнъж си спомни някои основополагащи постулати на правото. А именно, че във всяко разследване се вземат пред вид всички факти против, но и в защита на обвиняемия. Не че има реално намерение да стъпва здраво върху каноните на правото. Трябва дълго да доказва, че тази преценка за него е погрешна.

Какво се промени само за 24 часа? Гешев и задкулисните му началници осъзнаха, че Божков не е лесна плячка като Арабаджиеви и Баневи, като Бобокови, например.

Вече много неща разбрахме за мръсния начин, по който се упражнява изнудване от мафиотски тип на най-високо равнище.

Но сега вече става ясно

какво е взривило многогодишните идилично-безшумни

взаимно-изгодни взаимоотношения между Божков и властта, представлявана в този казус най-вече от ковчежника на държавата – финансовия министър Владислав Горанов.

На 29 септември миналата година една неслучайна компания от Чехия – SAZKA GRUP, чийто годишен оборот възлиза на цели 7 милиарда евро, предлага на Божков да купи от него 51 на сто от “Националната лотария” на хазартния му бизнес. Предлагат му 1 милиард лева за този мажоритарен пакет. Стане ли сделката обаче – такса подпомагане от 20 на сто от милионите на Божков, предавани на Горанов и други лица, моментално пресъхва.

През ноември Владислав Горанов в прав текст казва на Божков, че не разрешава сделката, но трябва да даде мажоритарния дял от лотарията на “Посочен от НАС субект”. Ясно е, че Влади милионерчето не я играе сам тази мръсна игра. Съгласи ли се хазартният бос, законът си остава какъвто е. Не се ли съгласи следва УНИЩОЖЕНИЕ. Инатливият Божков отказва. Започват проверки на институциите бухалки. А в края на януари тази година – и истински погром върху бизнеса и въобще на всичко, което притежава.

Васил Божков не казва изрично в илюстрациите кой “посочен от НАС субект” трябва да вземе мажоритарния дял от лотарията му. Но точно в ъгъла на тази илюстрация се вижда една добре оформена паяжина. Тоест стане ли дума за мръсна далавера друг изскочи, не изскочи, но Делян Пеевски – абсолютно задължително. Също като разграбването на КТБ, наречено на галено фалит.

Няма да играем ролята на съд и да казваме колко Васил Божков е прав и колко не. Но начинът, по който

мълчат като на..рани всички засегнати

от тази воняща история, начинът, по който мънкат неубедително без никакви аргументи, говори дори повече от казаното от Божков.

Тази шайка горе отдавна е показала, че ненавижда истински народа на България. Ако не смучеше от него данъци, досега да се е саморазправила и с хората по тези територии.

Със сигурност на управляващата мафия горе и остават само два пътя. Или като събратята си – мафиотите братя Галеви, спешно да се евакуират в чужбина, или вкупом да станат подсъдими, ама наистина подсъдими, не на ужким.

Още по-важно е обаче след това е кой ще ги замести. Мераклии много – качество йок, ама много йок….

Вижте какво сме писали по-рано по темата по-долу

Иван Гешев обърна палачинката: Възложи разследване на компроматите, разпространени от Васил Божков

Хазартният бос има малки шансове да стане любимец на народа. Но защо ли хората вярват повече на него отколкото на управляващите?

Още с появата на говорещите много ясно за какво става дума емесеси между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов прокуратурата в лицето на шефа й Иван Гешев и подчинените му се направиха на ни чули, ни видели. Мълчаха и при появата на недвусмисления комикс, разпространен като мълния из мрежата. Мълчаха и когато, очевидно, за да няма заблудени, хазартният бос публикува дешифровка на комикса и вече не беше необходимо

да се досещаме кой кой е

– имената бяха посочени Делян Пеевки, Бойко Боррисов, Влладислав Горанов, Менда Стоянова. Остави ни да тълкуваме само коя е “Девойката”.

Явно след мозъчна атака на ръководените от Гешев прокурори са стигнали до извода, че това мълчание, това неглижиране, работи директно срещу и без това

смешния имидж на прокуратурата.

Виси в безтегловност и изявлението на премиера Бойко Борисов, че не коментира твърденията на обвиняеми. Смешно е, защото самият той е разследван за пране на пари в Испания.

За съжаление новата страна на палачинката Гешева не означава нищо, абсолютно нищо. Както не означаваше нищо разследването срещу Цветан Цветанов – преди време за “закупени” 6 апартамента, а неотдавна – за “купен” луксозен мезонет.

Разиграват ни поредния театър

за наивници и дебили. След всичкия този резил България или ще тръгне скоро на чисто или си подписва смъртната присъда.

Вижте какво сме писали по-рано по темата

Ужасен гаф: Наши прокурори, изпратени от Гешев в ОАЕ, са яли бой от тамошните служби

Опитали да арестуват и отвлекат на чужда територия хазартният бос в немилост Васил Божков

Съдържание: [скрий]

Български прокурори са яли бой в ОАЕ (Обединените арабски емирства). А причината е, че са се опитали да щракнат белезници и да отвлекат противно на международните норми хазартният бос в немилост Васил Божков пред очите на представители на тамошните служби.

                                Това шокиращо разкритие

е отново на разследващия сайт “Бивол”. Тръгвайки по следите на така наречения бартер с ОАЕ и уж доставените от арабската държава медицински консумативи журналистите на сайта разкриват, че от общо 15 тона карго 12 тона са фурми. А нашите управници са изпратили на емирствата 32 тона агнешко, придружени от икономическия министър Емил Караниколов. Българското правителство лъже, като казва, че са получили медицински консумативи от ОАЕ, коментира преди TV+ главният редактор на “Бивол” Атанас Чобанов.

Цялата тази врътка с бартера с месото е за да замажат страхотния дипломатически  гаф, организиран и реализиран от главния прокурор Иван Гешев, който прави за резил България пред целия арабски свят. И както казва пред Веселин Дремджиев Атанас Чобанов не само там – със сигурност това погазване на международните норми се обсъжда от всички дипломати. Но какъв точно е този срамен гаф?

                                                         Атанас Чобанов

Гешев изпраща двама прокурори и други придружаващи ги лица в ОАЕ, като предварително с местните власти на емирствата е уредена среща на прокурорите му с Васил Божков. Божков се явява на срещата. И точно в милиционерския стил на Гешев – очевидно така са били инструктирани, нашите пратеници щракват белезници на Божков и се опитват да го завлекат до самолета. Но представителите на тамошните служби се намесват и хърлят един бой на нашите, разказва Атанас Чобанов.

Такива са родните борци за справедливост, ръководени лично от Инструмента на Господ. Нашият посланик там няколко пъти е викан на килимчето да дава обяснения, казва Чобанов.

Няма закони, няма правила

има само йезуитското “Целта оправдава средствата” за главния прокурор Иван Гешев – този Инструмент на Господ. Чобанов коментира, че има притеснения относно психичното здраве на главния прокурор. Той смята, че за този грандиозен дипломатически гаф Иван Гешев трябва да бъде подведен под отговорност

Ето и информация от по-рано:

Устатият Сашо Диков хвърли бомба:

Записите на прокуратурата с Божков са орязани!

  • Тв журналистът, ровещ неуморно в управленската мръсотия твърди, че са пропуснати имената на Домусчиев и Пеевски

  • Премахнати са и неизгодни за държавното обвинение думи на Васил Божков

Телевизионерът Сашо Диков не казва кой е крив и кой прав в тази все по-смърдяща история с удара по хазартния бос Васил Божков. Но има доказателства и то не от сега, че записите, разпространени от прокуратурата на разговори между Васил Божков, братята Найденови и баща им, са манипулирани. Това вероятно е направено, за да се дооформи общественото мнение в желаната от главния прокурор на републиката Иван Гешев посока.

Диков излъчи интервю в телевизията, в която работи, с Цветомир, който заедно с брат си Боян са в бизнеса с хазарт. Тогава Цветомир Найденов позволил на журналиста да изслуша направените разговори с Васил Божков, но не разрешил да бъдат излязат в ефир. Пропуснати са според Диков думи на Васил Божков – с 11 обвинения към момента, които показват желание от обвиняемия за преговори .

                                                                  Цветомир Найденов

Той предлага на бащата на братята Стефан да се срещнат, за да се споразумеят. Пропуснат е в официално разпространените записи и отговорът на Божков, когато бащата Стефан казва:”Тук си докарал някакви убийци”. А именно: “Аз нямам нищо общо”.

                      До тук тези манипулации

очевидно имат за цел да “стрелят”още по-силно по Божков.

Погледнете и тези подобни теми, преди да видите как продължава надолу този текст:

Но има една много съществена и показателна манипулация на записите, която прокуратурата очевидно желае да си остане невидима за широката публика. Според Сашо Диков в същите тези аудиозаписи категорично се споменават К. Домсучиев и Д. Пеевски. Това той изрича и в ефир в края на миналата година.

Диков пояснява, че двамата премълчани български мултимилионери се споменават във въпросните записи, тъй като проявявали интерес към бизнеса с хазарт. Тук думите на участниците в записа ненавсякъде се чували ясно, но звукът при споменаването на Пеевски и Домусчиев бил кристален, твърди Диков.

Резонен е въпросът след като хазартният бизнес на Васил Божков беше пред очите на всички и мислещите хора отдавна виждаха какво става, защо чак сега прокуратурата го погна?

Сашо Диков е на мнение, че зад събитията с публикуваните записи се крие някаква страховита поръчка – много по-опасна от тази, с която бе унищожена банка КТБ – потънаха милиарди. Според него тя идва от място, от което и главният прокурор

Гешев, и министър-председателят Борисов треперят от страх.

И после управляващата върхушка се обижда на наложилия се през последните години у нас израз: „Мафията в България си има държава”. Настани се като клише трайно в обществения ни живот, защото тъжната действителност у нас напоследък не ни показва нищо друго.

Виждате ли какво става: Удряй народа всеки ден със скандал след скандал, с простотия след простотия, за да няма време да смели всичко, за да приема наготово само това, което му се внушава.

И така къщата в Барселона

и свързаното с нея пране на пари, и разследването на испанските власти, в което е оплетено и името на премиера Бойко Борисов отшумява ли, отшумява. Също както ни избледня възмущението от водното бедствие, в което некадърници и корумпета хвърлиха цял един Перник и околностите му.

                                                      https://paralel42.com/5555/vasil-bojkov/

Предишна статия

Кражба след кражба, простотия след простотия, а вие ни приканвате да се забавляваме с това!

Следваща статия

И най-вече ние, като български граждани, най-после да си дадем ясна сметка кой ни управлява…

Други интересни