Светът е пред нов „нулев час“! Оттук – нататък всичко е възможно!

Автор: Няма коментари Сподели:

От Скандално свободна медия

Случвало се е империи да се разпадат внезапно, докато са все още жизнеспособни, както например Руската империя през 1917 г. Случвало се е империи да изчезнат след векове на агония, като Западната Римска империя през 476 г. Но при всички случаи, за да се стигне до разпадане на една империя, задължително трябва да съвпаднат две условия: Остра световна криза, която империята не може да разреши с вътрешни средства, и неспособност на имперската власт да се приспособи към кризата чрез необходимите реформи.

Западът (САЩ и неговите васали от първа линия: Канада, Австралия, Нова Зеландия, Япония, Република Корея и ЕС) дълго време отказваше да разбере или да признае, че създаденото от него глобално имперско пространство е в системна криза и пред фалит. Защото още от средата на 80-те години, и по-точно от 1973 г., американските лидери си даваха прекрасно сметка, че възможностите за по-нататъшно разширяване на системата са изчерпани. Тоест – от онзи момент нататък текущите нужди на САЩ започнаха да се финансират от джоба на бъдещите поколения на планетата. Можеха да си го позволят заради установения след ВСВ монопол на САЩ върху печатането на долара.Изяжданите преждевременно пари на бъдещите поколения започнаха да надуват балони, които от началото на ХХІ век започнаха да гърмят… докато не се стигна до сегашния „балон на всичките балони“, с който изгърмя и цялата западна капиталистическа глобална система. Анализираме този колосален процес от много години – несъстоялият се „американски век“, краят на американската военна хегемония, и краят на сегашната системна криза на капитализма. Който край върви към летален финал.Колкото повече се изостряше кризата, неизменно сочехме, че ситуацията е катастрофална и не може да бъде спасена. За пръв път видяхме така наречената „световна върхушка“ (елит, плутокрация, клептокрация, Нов световен ред) да се сблъсква с толкова голяма криза, че от дневния й ред да остане самото нейно оцеляване.

Такава криза не е имало в историята на капитализма. И това е същността. Всичко друго е второстепенно.

Съвременният капитализъм е в агония. Съществуващата система на възпроизводство и натрупване на капитала е в задънена улица. 

Създадените от глобалния капитализъм производителни сили не могат да се развиват в рамките на тази остаряла система, основаваща се на частното присвояване на добавената стойност. 

Свидетели сме на краят на грабежа чрез лихвата.

Последствията, които ще продължат десетилетия, ще променят облика на света. Обречени сме на преход през нощта.

Защото онова, което става днес, не е само криза, а и финансово-икономически апокалипсис, който ще доведе до залеза на съвременния капитализъм.

Така наречената коронавирусна пандемия е последният отчаян опит на Запада да се спаси. Пандемията е предпоследният акт на световната история, в който под прикритието на борбата срещу коронавируса, Западът отчаяно драпа да спаси глобалната си система. Кризата обаче е нечовешки голяма и го помита..Какво се случва? Западният глобален елит пусна в действие отдавна подготвяния си план, който може да бъде синтезиран в четири точки:

 • съкращаване на световното население с няколко милиарда до „оптималното“ ниво, ако не може с ядрена война, то с биооръжие;

 • деиндустриализиране на икономиката („изграждане на пост-индустриално общество“);

 • ерозия на държавния суверенитет;

 • създаване на световно правителство от останките на ерозираните от глобализма национални държави. Това световно правителство ще контролира цялото световно население.

Но мерките за борба с коронавируса рикошираха и удариха либерализма, който така или иначе беше в последния си етап на живот и срина в най-голяма степен Запада, чиято система през последните десетилетия се изроди в сегашния финансов глобофашизъм.

Мерките на Запада в отчаяния му опит да спаси системата си:

 • Първо: Да се постигне пълен контрол над световното население чрез здравен тероризъм, понеже икономическият контрол не им се получи заради възхода на Китай. Въвеждането на задължителни тестове. Консолидиране на цялата медицинска информация за дадено лице в централизирана база данни. С помощта на тази информация човек ще бъде разпределен в определена група (ще функционира система за социално оценяване).

 • Второ, контрол върху движението . Въвеждат се ограничения и забрани за придвижване не само през границата, но и в рамките на страната.

 • Трето, контрол върху контактите на човека с други хора.

 • Четвърто, контрол върху поведението на човека по време на работа и в свободното му време. Поставени навсякъде камери за наблюдение и микрофони, различни джаджи, „умни неща“ (коли, хладилници, други домакински уреди и т.н.), термични изображения, дронове, дори микрочипове, имплантирани в човешкото тяло задължително.

Важен компонент от антивирусния глобофашизъм трябва да бъде „ефективната изолация“:

 • първо, „доброволната“ самоизолация на всеки член на обществото, който трябва да се скрие в своето убежище;

 • второ, принудителната изолация или принудителна карантина;

 • трето, принудителната изолация на нарушителите на карантина даже чрез затвор.

Международната изолация също ще бъде норма. Влизането и излизането от страните ще е силно ограничено.

Ще се появи и профилактика на вирусни пандемии, като ще се използват ваксините и ваксинациите. В ерата на коронавируса те ще станат задължителни. Както е известно, създаването и производството на ваксини сега е под контрола на световния „елит“. Известно е също, че ваксините и ваксинациите се разработват в лаборатории, които са спонсорирани и финансирани от Фондация Бил Гейтс, която е „загрижена за здравето на световното население“ и че „има твърде много хора на планетата“. И, за да се намали световното население до един „златен“ милиард + още 2 млрд. обслужващ плебс, може да се проектира не само коронавирус, а и „антидот“, т.е. подходяща ваксина.

Но това е и краят на западната система. В крайна сметка САЩ се оказаха един обикновен банкрутирал бонвиван, за да се стигне до сегашния момент на „спасявай се всеки, както може“. САЩ вече не могат да предложат нови ценности или интелектуални импулси. Този колос на глинени краха рухна – геополитически и икономически. Зад използването на силата стои традиционната англосаксонска геополитика, предполагаща разрушаване на националните държави и експлоатиране на национални егоизми, стара схема, разработена и изпробвана още преди векове от английската социална антропология.

В това американско пропадане вече минаха няколко етапа. Първият бяха корпоративните банкрути, вторият – банкрутът на цели държави, третият – преразпределението на световните пазари. Сега е четвъртият етап – преразпределението на политическата карта на света чрез голяма война. Или пък чрез пандемия. Те избраха пандемията.

Това ще е петият етап на кризата, който ще е… изходът от кризата. Защото е ясно, че кризата ще продължи докато не изчезне самата система.

Това е криза на системата. А системата се нарича капитализъм.

Основните задачи на новата, този път вирусна, война на Запада са:

 • да се отвлече вниманието на западните общества от кризата и от срива на тяхното жизнено равнище чрез създаването на нов враг, като гневът на населението бъде канализиран срещу него, а не срещу собствения елит;

 • да се „изчистят“ чрез войната колосалните дългове, да се осъществи „банкрут чрез вирус“, Федералният резерв на САЩ и доларовата система да останат в миналото и огромните дългове на САЩ към света да бъдат „отписани“;

 • в процеса трябва да се построи новата неоколониална цивилизация на основата на нови технологии, но със старото съдържание. Господарите на Запада са убедени, че планетата е пренаселена и „излишните хора“ използват твърде много ресурси. Заради това повечето от тях ще отидат „под ножа“;

 • на тази основа трябва да настъпи раздробяване на големите национални държави и държави-цивилизации, каквито са: Русия, Китай, Индия и Иран.

До този момент пътят беше дълъг. Още през 2001 г. (след събитията в Ню Йорк), а в някои случаи още от началото на 90-те години, започнахме да анализираме и предвиждаме най-вероятния път към колапса на съвременния либерален капитализъм и на неговия бастион САЩ. Жизнено важна част от този анализ беше икономическото дестабилизиране на планетата, предизвикано от загубата на долара на статута на световна резервна валута.

Освен това, винаги сме сочили, че новата финансова криза на Запада няма да се случи в ситуация на политическо затишие или вакуум, и че западната финансова банкерска върхушка, която създаде сегашната криза, няма да позволи крахът на западната икономика на долара и на глобалните пазари да стане без събитие – прикритие, което да скрие тяхната вина. На тях им беше нужно нещо наистина голямо, което да „гипсира“ обикновените хора, да ги изпълни със страх и чувство на безпомощност. На глобалния елит е необходим Апокалипсис.

Светът стигна до реалната опасност от термоядрена война. Но тъй като тя ще унищожи и Запада, избраха вирусният вариант. Поне засега.

Но и без вируса САЩ и Европа са смъртно болни. Болна е и американо-англо-холандската монетарна система, наложена на целия свят. Заради това САЩ и Англия провеждат политика към съкращаване на населението на земята до 3 милиарда.

Целта е кардинална трансформация на света според англо-американско-ционисткия диктат, създаване на глобален концлагер, пълен със страх, който ще бъде използван като основа на онова, което глобалистите наричат „нов световен ред“.

Но много бързо САЩ стигнаха до момента, в който фигурите им на дъската започнаха да падат.

Пред очите ни завършва една ера. Това е ерата на либералния капитализъм и на капиталистическата цивилизация, базирана на единния емисионен център и частното присвояване на печалбата от банковите лихви.

Едновременно се води колосална война за икономиката на бъдещия свят и за неговата идеология.

Става дума за нова социална и икономическа цивилизация. Сегашната капиталистическа теория и практика рухнаха. Срещу тях започва ренесансът на съпротивата срещу диктатурата на банките и глобалния банков фашизъм. Светът е пред радикален прелом.

Западният елит е в паника. Всички им технологии за управление на обществото са изчерпани. Необходимо е нещо да се направи, народът да се изплаши от нещо. Необходим е ужас, а най-големият ужас за обикновения човек са бедността и войната. Но ядрената е опасна. Ще използват вирусната. Тя също води до бедност.

Така стигаме до същността на нещата – че става дума за криза на системата, тест на системна криза на капитализма. Капитализмът умира, и по-точно вече е умрял.

САЩ от няколко десетилетия живеят на кредит, благодарение на измисления от тях потребителски, кредитен капитализъм.

Неведнъж сме се спирали на този макропоказател, който обяснява всичко. САЩ произвеждат по-малко от 18 процента от световния брутен продукт, но потребяват 40 на сто от него. Заради това общият дълг на САЩ е между 500 и 700 трилиона долара (никой не знае колко точно са и по каква методология ги изчисляват).

Но даже в минималния вариант дългът надминава годишния брутен продукт на цялата планета 5 пъти. Това означава, че парите за икономическия ръст на целия свят са изядени и няма откъде да се вземат. Така САЩ въвлякоха в пропастта и другите страни.

Започна третият фалит на американския долар, който постави точка на почти 70-годишното му доминиране като единствена световна резервна валута. Третият фалит на долара ще разруши действащата сега световна финансова система, базирана върху надуването на финансови балони.

Това е цикълът на изчерпването на възможностите за пространствена експанзия на капитала, т.е. на глобализирането на долара. Оказа се, че „цялата земя вече е малка“, и, че няма нови пространства за усвояване. Капитализмът достигна и до последните кътчета на Земята. Вследствие на което се появи остър дефицит на ресурси.

Така в една точка се сляха две огромни кризи – на предишната система на световна хегемония, и на изчерпването на възможностите за експанзия на капитализма. Който без експанзия и усвояване на нови девствени територии, не може да съществува.

Днес по-голямата част от американската икономика е виртуална и може просто да изчезне. Тя не съществува.

САЩ са една фалирала държава, тъй като основният източник за покриване на огромния им дефицит са заемите и кредитите, и новите заеми и кредити за покриване на предишните. Това означава, че изход от кризата за САЩ вече е няма.

Изхождайки от това американската финансова върхушка се нуждае от нулиране на дълговете. Причина за замразяване на външния дълг на САЩ може да стане нова терористична атака „с мръсна“ ядрена бомба в американски град, разпространение на пандемията от Ебола, COVID-19 или нещо подобно, война в Иран или пък Цветна революция в самите САЩ, имитираща Гражданска война.

Тъй като сега САЩ се опитват да се спасят като прехвърлят кризата си върху другите, нещата закономерно стигнаха и до Европа, където ще имаме срив на жизненото равнище с 60 процента и колосални социални вълнения.

САЩ са в ситуация, която в шахмата се нарича цугцванг. Всеки следващ ход само влошава ситуацията. Заедно с нея все по-отчетлива е неизбежността от техен банкрут.

А ето и някои от най-страшните факти за държавния дълг на САЩ. Кутията на Пандора се отваря…..

Нещата наистина са страшни. Цунамито на глобокризата ни поглъща. В момента гърми балонът на всички балони. Това е страшен взрив.

Все повече хора обаче разбират скрития геноцид, осъществяван от Запада в мащабите на цялата планета.

Геноцидната програма е глобална по своята същност, както и използването на генното, бактериологичното, биологичното, химическото, информационното, климатичното, електромагнитното, ядреното и всички други видове оръжия и специални средства, като ръкотворните катастрофи и бедствия се планират и реализират на наддържавно, на планетарно равнище.

Глобалната програма за редуциране на населението на Земята от 8 на 3 милиарда съвсем не е измислица, а резултат от действието на самия либерален капитализъм и неговата имплозия. Оттук нататък той само ще се свива, а заедно с него и възможностите за живот на хората, населяващи планетата.

В този смисъл новата световна война отдавна е започнала. Заради това казвам, че постоянно ни се предлагат две алтернативи, едната – лоша, а другата – още по-лоша.

Така нареченото „казино на края на вселената“ е пред катастрофа. Какъв е поредният номер на днешната световна война няма никакво значение, нито пък дали се определя като Армагедон или Апокалипсис. Защото след броени минути топчето на рулетката в казиното ще падне върху двойната нула.

В това казино САЩ и Западът дължат 2 квадрилиона долара на другите. Това е „казиното на края на вселената“, като всички сме участници в трилъра „безкрайният ужас на ужасния край“.

Фалитът на това казино е започнал. Пациентът е в кома. Смъртта е неизбежна. Само 30 години неограничено всевластие на капитализма (след рухването на идеологическият му конкурент СССР) бяха достатъчни, за да бъде унищожен самият капитализъм.

Само за 30 години той успя да набута целия свят в дългова, производствена и демографска безизходица, да превърне милиони хора в стадо от постиндустриални аборигени, да задуши научно-техническия прогрес, да криминализира „елитите“, за да стигнем до момента, в който Западът с нова голяма война иска да нулира своите дългове и да разпространи хаоса, за да може да елиминира геополитическите си противници.

Светът е пред нов „нулев час“. Оттук-нататък всичко е възможно.

Сегашната криза е безпрецедентна и ще доведе до безпрецедентен социален взрив и глобална революция. Неравенството е чудовищно. Днес 359 милиардера имат доход, надвишаващ съвкупния доход на 50 на сто от човечеството. Върхът на тази пирамида е глобалният мафиотско-олигархичен синдикат, на чийто връх са най-богатите крезове, които определят хода на световните процеси. Те контролират основните планетарни ресурси, купуват парламенти и правителства. И само сривът на системата може да ги унищожи.

Но те нямат намерение да се предадат. Обратно. Готвят прехода към техния „нов свят“, като са готови да сринат планетата до „кота нула“, този път с някакъв измислен вирус.

Тяхната глобална доктрина е, че следите на предишно престъпление се изтриват с още по-голямо престъпление.

Дали САЩ могат да спечелят тази война? Това е невъзможно, освен ако не ликвидират цялото човечество. Има симптоми, че са предвидили и този вариант.

Битката е колосална. Върху долара беше построена цялата световна финансова система. Но липсва фундаментът. Силата на долара не е в това, че икономиката на САЩ произвежда повече от другите. Силата на икономиката на САЩ е, че тази страна потребява повече от другите. По-точно, че основното потребление в света се изразява в долари, в това число на енергоресурсите.

Това означава, че главният механизъм на кризата е падането на потреблението в САЩ и на търсенето на долари. Заради това САЩ правят всичко възможно да наливат потреблението и чрез спасяването на банките искат да запазят контрола върху добива и търговията с енергоресурси.

Такава криза не е имало в историята на капитализма.

Ситуацията е понятна вече на всеки, а онези, които не я разбират, са дебили. Иронията на историята е, че западният елит сам набута САЩ в този исторически капан. Девизът „Боже, пази Америка, или поне я спаси“, стана актуален, както никога в миналото.

Едно е ясно – краят на капитализма най-накрая дойде.

Заради това казваме отдавна, че кризата е системна.

Има две решения. Или тя ще бъде унищожена, или ще се промени, /което е невъзможно/. Заради това продължаваме да наблюдаваме бясна надпревара между войната – в нейния нов био-цветно-революционен вариант, и бесният галоп на тоталната криза. Кой ще изпревари?

                            

         

                                                        Dimitar Ionchev

Предишна статия

11 The truth about Bulgaria’s forests, part 1! 12 The truth about Bulgaria’s forests, part 2!

Следваща статия

Скоро и в България хората ще осъзнаят, че няма нищо по-силно от волята на народа и най-после ще научат да отстояват техните права

Други интересни