Каква ли е заплахата за националната сигурност?

Автор: Няма коментари Сподели:

ДАНС ТОРМОЗИ “ВЪЗРАЖДАНЕ” И Д-Р КОСТАДИНОВ
Според Закона за ДАНС, Държавната агенция „Национална сигурност” е специализиран орган за контраразузнаване и сигурност, чиято основна мисия е разкриване, предотвратяване, пресичане и неутрализиране на заплахите за националната сигурност.
ДАНС извършва дейност за наблюдение, разкриване, противодействие и предотвратяване на замислени, подготвяни или осъществявани посегателства свързани с националната сигурност:
1. разузнаване в полза на чужди сили;
2. опасност за суверенитета, териториалната цялост на държавата и единството на нацията;
3. противоконституционна дейност;
4. участие на лица, заемащи висши държавни длъжности, в корупция и връзки с организираната престъпност;
5. прилагане на сила или използване на общоопасни средства с политическа цел;
6. опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата;
7. опасност за екологичната сигурност на държавата;
8. нарушаване функционирането на Националната система за защита на класифицираната информация;
9. застрашаване сигурността на стратегически за страната обекти и дейности;
10. деструктивно въздействие върху комуникационни и информационни системи;
11. международен тероризъм и екстремизъм;
12. незаконна международна търговия с оръжие, изделия или технологии с двойна употреба;
13. незаконно производство, съхраняване и разпространение на общоопасни средства, изделия или технологии с двойна употреба, наркотични вещества и прекурсори, когато това поражда опасност за нормалното функциониране на държавните органи;
14. трансгранична организирана престъпност, когато поражда опасност за националната сигурност;
15. незаконни миграционни процеси, застрашаващи националната сигурност;
16. сключване на неизгодни договори, изпиране на пари и усвояване на фондове от Европейския съюз чрез измама.

(Дотук текстът е с копи-пейст от официални източници и закони.)

Дейността на агенцията всява смут сред обществото, което подклажда съмнения за разминаване между законово дефинирани и действено изпълнявани принципи, съобразно предписанията на законодателя и очакванията сред обществото.
ДАНС има годишен бюджет от 126 млн. лева, почти колкото е бюджетът на цялата система на културата в България.
В ДАНС в хиляди оборудвани канцеларии пребивават хиляди агенти-чиновници, които ползват изключително много бонуси и привилегии.
Един от шестте принципа за работа на ДАНС, според Закона за ДАНС, е политическият неутралитет.
Ръководители на ДАНС в миналото са били смешният Атанасов, някой си Чобанов, Сертов, Писанчев (какви фамилии, нали!) и… корпулентният Пеевски, по-известен като Шиши.

В никакъв случай не може да се каже, че работата на тази огромна бюрократично-агентурно- полицейска машина е в някакъв смисъл успешна и че спазва политическия неутралитет.
Напротив, всичко в агенцията е политическо режисирано в най-добрите традиции на ДС – от назначенията на шефовете ѝ до поръчаните от властта преследвания.
Например, ДАНС няма никаква реакция относно 60-те милиона на Черепа, не реагира на ииформацията за милионни задължения към хазната на приближени до властта олигарси, не реагира на информацията (и снимките) на умопомрачителните по стойност имоти в Барцелона, Гърция, Швейцария, Франция на нашенски политици, купени с откраднати от бюджета пари, не реагира на данните за продажба на български паспорти на терористи (според чуждестранни медии), на източването на ДДС, на кражбите от европейските фондове и т.н.

Но ДАНС реагира тутакси на политическата поръчка на властта след 10000-ния митинг срещу нея, и започна да проверява… ПП “Възраждане”.
Става така, че цели 7 години след учредяването ѝ през 2014 год., ДАНС проверява дали всички нейни учредители, някои от които сега не са живи, са били учредители, сакън, да не би да има някой, който да не е бил.
При това ДАНС услужливо забравя за едно нещо, което се нарича “петгодишна давност”. Четете ве, момчета!
Каква ли е заплахата за националната сигурност?
Хората се проверяват чрез привикване по мазите с призовки и се тормозят (което май е основната цел).
Проверяват едновременно стотици членове на Възраждане от почти всички големи градове на България. Това не искам да кажа на коя ноемврийска нощ от 1938 год. ми напомня.
Проверявайки учредителите на “Възраждане”, ДАНС не би могла да посочи въз основа на какви свои правомощия го прави това толкова глупаво и грозно нещо.
Тя не би могла да ни каже и точно към кои от определените от Закона на ДАНС и посочени по-горе 16 дейности спада тази проверка. Кажете ве, агенти!

Помним всички скандали (Касим Дал, убийството с гранатомета, ДАНСwithme, самоубийството с химикалка в ДАНС преди 4 месеца и др.), свързани с ДАНС, заради някои от които всички ние, данъкоплатците, плащаме глоби и обезщетения в милиони евро.
Помним и факта, че ДАНС нищо нищичко не е разкрила в областта на мафията, нищо не знае за мутрите-убийци, не е чувала за крадците-олигарси, за политици-измамници, за екология, за източени язовири, за Перник, за магистралите, за изсечени гори, за подпорни стени-хотели на плажа, за всяване на ковид паника, за лайната в Черно море и т.н.

Интересен на ДАНС е… д-р Костадин Костадинов, за когото знам, че след като вземе властта, първото нещо, което той ще направи след ареста и след съда на виновниците за националната катастрофа, е да закрие ДАНС, и да я изпрати в небитието.
Аз, братя, няма да страдам за ДАНС. Казвам ви. Никак!
Вечна ѝ памет!

Търсете и четете моите текстове във ФБ и моите книги!
Търсете книгите ми в сайта:
                                                      www.tornadobg.com

https://www.facebook.com/groups/vazrazhdane.bg/?multi_permalinks=2476491875945515¬if_id=1591655386429426¬if_t=group_highlights

Предишна статия

БесогонTV «Над пропастью во лжи»

Следваща статия

Талант, уникален е!

Други интересни