И това доживяхме – министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове

Автор: Няма коментари Сподели:

И това доживяхме – министър предлага да се крие информацията, че има измами с еврофондове по определена програма, защото в противен случай Европейският съюз може да спре финансирането!
Точно такова идиотско предложение е направила министърът на земеделието и храните Десислава Танева на Консултативен съвет със земеделци, проведен онлайн през март. 

Днес сайтът “Биволъ” разпространи видео от срещата, в която Танева се обръща към подалите сигнал съвестни земеделци със следните думи:
“Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, щото иначе и това ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. И ще продължим в същия дух. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат – значи не трябва да получавате тая помощ.”

Браво, бе! Май за пръв път имаме признание от такова високо ниво, нивото на министър, за нещо, което всички отдавна знаем – че от еврофондовете се краде, но “тре’а си трайкаме”.
Тази случка с министърката пак ми напомня за оная клета безработна циганка, която беше получила от социалните вълшебна дебитна карта и всеки ден в продължение на месеци теглеше по 400 лева от банкомата и си трайкаше.

Та и нашата министърка като циганката – трайка си.
Трайка си, че една огромна част от бенефициентите са получавали пари по европрограмата, но на практика не са сеели нищо. Положението е: “Взехме парите и не се хвалим какви измамници сме”.
А как става тоя номер с измамите? Ами, няма как да стане без някой да си трайка в Министерството на земеделието и Държавен фонд “Земеделие”. Сами можем да се досетим каква е цената на трайкането.

Изказването на министър Десислава Танева отвсякъде си е за оставка. Ама отвсякъде. И това е най-малкото.
Предложението да се прикрие престъпление е абсолютно несъвместимо със задачите, които трябва да изпълнява един най-обикновен държавен чиновник, па камо ли министър. Но такива стандарти в България не важат.

Тук няма никакви стандарти! Ако имаше такива, Десислава Танева още преди 4 години трябваше да забрави, че някога пак ще бъде министър. Тогава Министерството на земеделието, ръководено пак от нея, подари луксозни джипове, закупени уж за нуждите на горските стопанства на Националната служба за охрана, за да бъдат возени политици. Впоследствие се оказа, че един от джиповете на горските го кара самият министър-председател Бойко Борисов.
Та, толкова за стандартите.

С оставка или без оставка, вероятно ОЛАФ вече се е запътил насам. И г-жа Танева добре знае, че ОЛАФ не е снежният човек от “Замръзналото кралство”. Вероятно след думите на високопоставеното българско лице, Лаура Кьовеши също вече доволно се подсмихва.

Лошата новина е, че сметката за наглото и некадърно управление пак ще я платим ние, българските граждани, които го избираме.

                                                             Слави Трифонов                     https://svobodnoslovo.eu/        

Предишна статия

Време е за светлина!!!

Следваща статия

Българските племена до Тихия океан от Дунав! Укривани истини за България! Фаргат Българина!

Други интересни