Голяма част от европейските пари се изпират в България, изпират се милиарди!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

                             Огнян Стефанов и Николай Марков

Хората в НСО са протектирани политически вътре. Имало е поръчка за политик. Убийството на Марангозова не е нищо съществено, това е елементарно убийство. Най-простото е да се ликвидира бизнесмен. Зад всеки олигарх и бизнесмен у нас стои политически кръг. Ако тръгнем да ровим кой зад кого е, влизаме в блатото. Нека бъдем търпеливи, за да имат полза за обществото нещата, които ще продължат да излизат. Държавата ни така диша, като при коронавируса, с тръба в гърлото. Махнат ли ни тръбата с нас е свършено.

Това зяви бившият служител на НСО полк. Николай Марков  в предаването „Алтернативата“ по ТВ1, където заедно с журналиста Огнян Стефанов, издател на Фрог Нюз,  коментира темата за преразпределението на политическите и икономически играчи в страната ни. 

„Часове преди да бъда уволнен в НСО се проведе едно заседание на всички от Националната служба за охрана.  Аз станах и казах, че всички тези над 100 човека, които присъстват са участници в организираната престъпност. Въобще не става въпрос само за убийства. Такива групи има много и не са от 2019 година, както казва главния прокурор, чиито брат също беше парашутиран в НСО. Повечето от генералите, които бяха произведени по това време, Първанов беше президент, участват в такива групи.

Повечето от организираните престъпници се охраняват от НСО официално. Това не е един служител, това са групи и те така си функционират от 30 години.  Ареста сега касае връзка с други неща.“, заяви още Марков. 

„Спомняте ли си, че офицер на НСО беше открит мъртъв в един сарай? Никой не попита как така един такъв офицер, който не е на работа попада там.

Спомняте ли си, че Васил Божков също имаше заплаха за убийство и охрана, точно когато и Ахмед Доган получи най-високата степен на охрана. Смятате ли, че хазартния бизнес е  на Божков? „Нове холдинг“ е чудовище. Ако Божков извади списъкът на лицата, които са били съдружници с него, цялата държава ще се разпадне.“, допълни Марков. 

„Не знам дали Божков цели сделка. До преди няколко дни всички мислеха, че тези есемеси и нещата около ФК „Левски“ са предложение за сделка, но все повече става ясно, че той показва, че ако не се реагира на показаните връзки с Горанов и раздаваните милиони към собственика на една друга телевизия ще продължи. Мисля, че тази игра ще загрубее.  Тук става дума за хора, или групи, които дълги години са били в някакви отношения – бизнес или партньорски, но когато става въпрос за много пари нещата са други. Вижда се, че тези които държат прокуратурата и следствието нападнаха човек, който вероятно доскоро е бил част от тези кръгове.“, каза Огнян Стефанов.

 „Божков няма да стои със скръстени ръце, защото той е изграждал бизнеса си по времена на голяма корупция по високите етажи на властта. Тази корупция не е от вчера. Той познава кухнята и играчите в нея. Известно е, че притежава много компромати срещу политици и властимащи.”, каза още той

 По думите му механизмът на съществуване и действия на тази доминация в страната е вече разкрит, няма какво да чакаме сега да се разкрива, той е ясен. “Започна да го прави още Цветан Василев. Вече никой няма съмнение, че банката КТБ беше фалирана умишлено. Коя пирамида им активи за толкова милиони, които бяха разграбени по този начин и все още продължават да ги разграбват?

 Божков не прави никаква услуга на властта като вади тези компромати. Не вярвам, че той прави нещо неволно, че изобщо може да допусне нещо неволно. Може да експериментира, за да види какви ще бъдат реакциите, но си дава сметка за всяка своя дума и действие, особено след това което се случи с бизнеса му и негови близки.“, продължи коментара си журналистът. 

По думите на Николай Марков Божков е част от скритата социалистическа икономика, която функционира у нас. 

„Това са едни касиери, които генерират определени капитали, които в края на годината се разпределят между политическо тяло и бизнес такова тяло. Капиталите на Божков не са негови и никога не са били негови. Той знае, че напънът не идва от Борисов, защото тук са негови съюзници.”, смята Марков. 

“Дори международни  разследващи структури като ОЛАФ и американски агенции са впечатлени от изобретателността на нашата система. Голяма част от европейските пари се изпират в България, изпират се милиарди. Тези пари не се задържат в страна ни, това са потоци пари. Божков се занимава с управление на парични потоци и се занимава с това от 20 години. Той беше бизнесмен преди 30 години. Връзките, които са налице, за специалните служби, които анализират тези процеси, дори с италианската мафия, са добре известни.“, заяви Марков. 

 „Роберто Савиано беше написал в една от книгите си от къде минават основните канали, като беше подчертал, че информацията му не е само от службите, но и от хора, които участват в тези канали. Става въпрос за оръжие, дрога и т.н., не само за изпиране на пари. Толкова подробно беше описан този път в България, градовете и селата и хората, които ги движат.“, допълни Стефанов. 

По думите му в турския доклад за контрабандата на цигари ясно се посочва, че средствата отиват за финансиране на терористични организации. Преди този доклад  излезе такъв британски доклад, който описва участието в тези канали на хора от управлението в страната ни. Това беше разследване на британските служби, които не са кои да е. Изброени бяха фирмите, които са свързани с Ирак, Дубай и т.н. Имаше описан и опита за създаване на банка в кюрдската част на Ирак. Лидерът на тази част беше посрещан с почести у нас. Но тук тези неща се неглежират. Неглежират се очевадни неща защото липсва граждански натиск тук. Той не се изразява само в това, дали хора ще излязат на протест на площада, има много повече форми на такъв натиск, но тук не се упражняват.“, каза още журналистът.

https://frognews.bg/novini/nikolai-markov-mokrata-porachka-politik-nso-protektirani-politicheski.html

Предишна статия

Честит празник на славянската писменост и на българския език!

Следваща статия

Те вдъхнаха в сърцата ни Словото, от безкнижност ни избавиха, от безпаметност ни спасиха, просветиха умовете ни, просветлиха душите ни

Други интересни