През ”долу мафията”, казачока, парфюма и преторианците – до барикадите!

Автор: Няма коментари Сподели:

Преторианската гвардия е елитна част, която охранява и защитава римския император. За преторианците ще стане дума в края. 

Сега малко за Ленин. През 1908 г. Ленин е емигрант в Швейцария. За втори път. През май негови местни познати го канят на екскурзия в Алпите. Групата минава край езера, глетчери, поляни. През цялото време Ленин е мълчалив, умислен. Спират за почивка край поточе.

„Владимир Илич, погледнете снежните върхове, чуйте птиците, а цветята… – възклицават домакините. Ленин ги поглежда замислено и отронва: „Троцки не е прав“. 

На 14 май 2020 стотици граждани протестират в София срещу правителството и статуквото. Напрежението ескалира. Има арестувани. Хората крещят: „Оставка“, а под прозорците на Горанов – „Мафия“.

Едни медии предават какво се случва, други споменават едва, трети мълчат. Всяка според господарите и артелчика.

 През няколко сайта се процежда ирония, като пролетна смола – лепкава, пръстите не могат да изобразят Victory. Ленин мисли. Не го вълнуват събуждането, звуците, пролетта, надеждата… „Копейкин, – мърмори  вождът, – не е прав“.

 Не е Копейкин проблема. Хиляди граждани са недоволни, искат справедливост, да изритат мафията. Не тръгват заради този или онзи, а за своите интереси и права. Ако с тях са десни, полудесни, изявени и по-малко рекламирали се депутати – още по-добре. Само че Лениновците – червени, сини, цикламени, умни, готини – не харесват пролетта и поривът на другите. Особено днешния. Намирисвал на ботуш и казачок. Дайте тогава алтернативен демократичен парфюм, моля. Разлял се е в коженото куфарче? Колко жалко! Ударете по една белгийска бира тогава за успокоение на съвестта… И на артелчика.

 А грабежът си върви по план. Покрай вас, покрай всички.   

Ако не сте чули: Ментата оглавил комисия, която ще следи как се разпределят финансовите помощи за пострадалите от извънредното положение. Не е виц – некролог е.

И още от моргата: Филчев и Мръчков ще съветват главния прокурор Гешев. Не одобрявате? Направо ги изплашихте!…

А Борисов наблюдава от прозореца и се почесва: 

Трябва да внимавам със своите – мамка им, – опозиционерите се оказаха верните ми преторианци

Ние, дежурните наивници, разчитаме на кардинал Ришельо, защото казал: Предателството е въпрос на време. Време е, – викаме от дивана. Да се изпопредадат дебелите едно хубаво, по български, че да се оправи революшъна. Съединението прави силата никога не е било вярно на тази територия! – удря ни ехото в диафрагмата. 

Хей, демократи кабинетни, недокоснати от криза и прокуратура, с финансово смели медии, стига сте мрънкали през изнежените си носове. 

Свободата иска барикади, барут и Караджата. Във всякакъв смисъл. Освен, че бяхте заедно в едно правителство с ГЕРБ и мълчите за покровителството на шайката, Пеевски и корупцията от американската амбасада, какво друго направихте?

 Поведете бунта, ако можете и ако ви стиска – ние ще бъдем до вас! Какво чакате?!

                                                                                               Огнян Стефанов

https://frognews.bg/novini/dnes-protesti-kazachok-parfium-pretoriantsi-triabvat-barikadi.html

Предишна статия

Хиляди викат ”Оставка” под прозорците на Борисов, а ”Мафия” под тези на Горанов

Следваща статия

Имайте надежда! Ще бъде светлина!

Други интересни