На САЩ не им пука за България точно както не им пукаше за индианците!

Автор: Няма коментари Сподели:

На САЩ не им пука за България точно както не им пукаше за индианците! 

Георги Дичев, който е сред най-уважаваните учители в Ямбол, има по-особено мнение за САЩ, не е това, което правителството има! Убеждаваме се в това от едно видео с него, което придоби голяма популярност в социалната мрежа!

В момента темата за българо-американските отношения е особено актуална. Премиерът ни Бойко Борисов постоянно демонстрира близост с посланичката на САЩ Херо Мустафа, която пък не спира да повтаря, че българите и американците едва ли не са братски народи.

Историците обаче няма как да се съгласят с последното твърдение. Да не припомняме бомбардировките на САЩ върху София през Втората Световна война, но и в по-далечно минало нашият народ е нямал нищо братско с американците.

Именно това твърди историкът Георги Дичев, който в интервю през 2019 г. изрази възмущението си български учебник по история за трети клас. Там има наистина смущаващи писания, с които едва ли някой запознат добре с българската история човек би се съгласил.

Едно от твърденията е, че САЩ е подкрепила българския народ в Априлското въстание. Нещо, което противоречи на всички факти. Или по-точно на липсата на каквито и да е факти за това твърдение.

Георги Дичев
                                             Георги Дичев не смята САЩ за наш приятел

Георги Дичев, който преподава история в родния си Ямбол, смята, че е абсурдно да се твърди, че държава, която извършва геноцид над коренното население на страната си, би се интересувала какво става в България, която дори не е била позната на управниците й.

„На каубоите едва ли им е пукало какво става в България, след като те са правели същото с индианците по онова време.“ – смята Георги Дичев.

Във въпросния учебник, който е издаден през 2004 г. и преиздаден през 2008 г., има и други потресаващи твърдения. Като например, че цар Симеон Велики не е оставил нищо съществено след себе си, или че румънците и много други народи имат съществен принос за битката на Шипка, Васил Левски пък бил заловен от полицията. Всичко това е сътворено от три учителки, на които не е изяснено дали им е платено за подобни абсурдни публикации.

Най-шокиращото е, че този учебник, носещ името „Човекът и обществото“, е одобрен от Министерството на образованието и всеки учител, който желае, може да преподава по него. Наистина много страшен факт, който е опасен за подрастващите поколения в България и техните знания за историята на родината им.

Георги Дичев, освен с история, се занимава и с поезия. Той е и в политиката, като беше първи в листата за общински съветници на партия „Възраждане“ в Ямбол. Голямата му любов обаче си остава преподаването.

От няколко години управлението на България е насочено към близост със САЩ. Беше загърбена изцяло Русия, което подразни много българи, тъй като у нас все още е пълно с русофили.

Министър Ангелкова наскоро дори подкрепи писмо на американския вътрешен секретар, в което се твърдеше, че СССР не е освободил цяла Европа след победата над Нацистка Германия,  понеже много страни от Източна и Централна Европа останали под комунистически режим.

Това се възприе скандално от някои кръгове у нас, като Корнелия Нинова от БСП веднага поиска оставката на Ангелкова. Такава обаче не последва и надали ще последва.

https://zona98.com/1371/georgi-dichev/?fbclid=IwAR3I2Cf_A44lc8g63hFhcofJcdNiK6s3WGWNhE6EtOqyQQkFNl09JKp12nM

Предишна статия

Хармония и истина

Следваща статия

ПОЗДРАВ КЪМ ВЛАСТТА! РАЗСЛЕДВАНИЯТА НА ВАЛЯ АХЧИЕВА ТРЪГВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ TB+!

Други интересни