УЧЕНИЦИ ПРАВЯТ ПЕСЕН ЗА БЪЛГАРИЯ…

Автор: Няма коментари Сподели:

– Здравейте, момчета! Не мога да скрия изненадата си, че вие сте направили песен за обичта си към България, когато знаем, че вашите връстници имат съвсем други занимания, някои от които са свързани с пороци. Извънредното положение ли ви даде импулс за музика? 

 – Здравейте, госпожо Кирилова! Ние сме познати като ViK0 (Виктор Костов) и TANEVV (Теодор Танев) и преди да отговорим на въпроса, искаме да благодарим за хубавите думи и подкрепата! Идеята да правим музика изплува много спонтанно. Никога не сме се занимавали с нещо подобно до момента, въпреки че като по-малки сме имали подобни изяви. Извънредното положение ни даде възможност да останем насаме със себе си и да открием нови таланти и хобита. Едно от тях беше това – да правим музика и наистина ни доставя голямо удоволствие. Преди месец направихме първата ни песен „Трап свят“. Това беше един проект, направен до някъде на шега. Самите ние нямахме очаквания, но се оказа, че музиката, която правим, се харесва на близки, приятели и познати. Получихме подкрепа и това ни насърчи да продължим. Последва и втората ни песен „Не се отказвай“. Това видео беше направено с цел да подейства мотивиращо на слушателите. „България в сърцето“ е нашата трета и последна песен до момента. 

– Какво искате да кажете на всички, които чуят вашата песен? Да им вдъхнете надежда, че имаме умни деца, или да покажете, че сте достойни българчета? 

 – С тази песен искаме да покажем , че все още има достойни млади българи, които обичат родината си, и вярваме, че ни предстои светло бъдеще. Идеята и целта на тази песен е по лесен и достъпен начин да припомни различни славни моменти от българската история. Също така искаме да докажем, че голяма част от новото поколение тачи родината си и има желанието да остане тук и да гради добро бъдеще, въпреки политиката ни в последните тридесет години. 

– Доста труд сте хвърлили, за да снимате историческите забележителности на Хисаря и сте подбрали красиви места. Спорихте ли какво точно да покажете, или мнението на участниците във филмчето беше единодушно? 

 – Живеем в страна с прекрасна природа, история, традиции и обичаи. Умишлено видеото и музиката са направени с акцент към миналото и настоящето , като кадрите съдържат мотив към античното и възрожденското. По принцип понякога спорим, защото това е нещо нормално в един екип, но точно този проект го почувствахме и се обединихме. Цялата идея беше наша, но всичко това нямаше да бъде възможно без хубавите кадри на Явор Танев и Ванеса Раева. Благодарим им от сърце! 

-Бихте ли казали имената на всички момчета, които участват в песента, и как се намерихте и обединихте? 

 – Оказа се, че имаме истински и отзивчиви приятели. Благодарим на всички участници : Денис Златев, Георги Пирянков, Симеон Балабански, Ивайло Георгиев, Мартин Стоянов. 

– От къде взехте националните носии? Идеята да звучи българска народна песен като подплата на вашата песен е прекрасна идея. От къде дойде? Хайде да каже Виктор! 

 – По време на процеса на осъществяването на проекта ни изникна спомена за моята баба, която не е вече между живите. Тя обичаше българския фолклор и традициите ни и преди години беше подарила една носия на баща ми, която използвахме. Свързах се и с Мария Шаралиева, която води няколко различни танцови състави, за да поискам нейното съдействие. Знам, че тя е хореограф и работи в тази сфера. Искам да изкажа благодарности, че тя се отзова на нашата молба и ни съдейства с всичко по силите си. Тук не мога да пропусна благодарност и на Мирослав Тинтиков, който също ни даде няколко насоки и ни съдейства. 

– Български национални знамена, ездач на кон….Това според мен е символ на създателя на България – Аспарух. Или просто искахте да покажете силата и мъжествеността на българина? 

 – Смятаме , че знамената и конят са два хубави символа, подхождащи за клипа. Конят е традиционно животно, използвано още от древността. Първото българско знаме дори е конска опашка! Благодарим и на Видол Данчовски, който яздеше коня! 

– Какво е нужно днес на младите хора, за да останат в България? 

 – Има нужда от честни и родолюбиви политици!

 – Как си представяте живота след десет години? 

 – Нямаме ясна представа за живота след десет години. Животът е непредвидим. 

– Да ви кажа, че песента е качена в „Тракийски свят“ за Хисаря, България и за света. „Тракийски свят“ се чете в 120 държави. Радва ли ви факта, че ще станете популярни с една толкова хубава песен, изпята на български език? 

 – Разбира се, че се радваме. Самата цел на песента е да достигне до повече хора, да им въздейства и посланието, което носи, да бъде разбрано. БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО! 

– Благодаря ви за вълнението, което предизвиква песента ви, за патротичните чувства, които събужда, и никога не забравяйте, че сте потомци на велик народ! Бъдете здрави и продължавайте да творите! Само духовно извисените хора могат да се докоснат до творчеството, а вие, безспорно, сте такива. 

                                               ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                Въпросите зададе ИРИНА КИРИЛОВА

                                      https://www.youtube.com/watch?v=m_MLJ3VkSqo&feature=emb_logo

Предишна статия

Неудобните истини и голямата манипулация на общественото мнение…

Следваща статия

Dian Solo & The Mystery of Bulgarian Voices – Mystery (Stan Kolev Remix) OFFICIAL VIDEO

Други интересни