Как да не го окичиш с орден от рода на „европеец за народна немотия“…

Автор: Няма коментари Сподели:

Крайно време е да признаем, че заради Бойко Борисов нашенският капитализъм трябва да учреди нов приз – заслужил демократ за народна мизерия. 

През 2019 г. цели 22% от българите не са могли да изплуват над линията на бедност и са се гърчили с по-малко от 413 лв. месечно, разкри наскоро родната статистика (НСИ).

Това прави 1,5 млн. души.

Според Евростат за същата 2019-а една пета от българите са живели в тежки материални лишения, а страната ни е на първо място в ЕС по този показател.

Сиреч, първенец на дъното.

Бойко яхна властта преди повече от 10 години, но някой да си спомня линията на бедност при него да е паднала до или под 15 процента?

Явно, Бойко сме се залепили на дъното на Европа по бедност и социална несправедливост.

Премиерът бачка неистово, за да брани плоския данък, и храбро отбива атаките било за вдигане на преките данъци, било за въвеждане на диференциран ДДС.

Как да не го окичиш с орден от рода на „европеец за народна немотия“.

Крайно време е да признаем и друго – нашенският едър капитал, свил гнездо в скута на властта, не само е станал с наднормено тегло, но е заслужил да бъде окичен с друг нов приз – ударник на грабителския труд. 

Може и челник за българска сиромашия.

Той бъхти до пределно изтощение на човечността, за да държи заплатите ниски – да не би част от бедните 800 000 работещи да си купят костюм или да ядат риба веднъж седмично. 

Е, не е ли заслужил поне eдин орден заради родната оскъдица?

Над 36% от българските домакинства не са могли през 2019-а със свои средства да посрещнат неочаквани разходи – неотложна подмяна на хладилник или внезапно заболяване. 

Отделно, над 30% от българите ограничават отоплението поради безпаричие, а над 35% се затрудняват да си позволят едноседмична почивка извън дома.

Сложете ръка на сърцето и ще почувствате, че е несправедиво Бойко и наднорменият капитал да не бъдат закичени с медали за триумфа на несправедливостта и за европеизирането на мизерията.

                                                                                                                   http://tribun-bg.com/

                                                              Журналистът Тодор Стефанов   https://svobodnoslovo.eu/      

Предишна статия

Смятам обаче да се оттегля от този пост не когато тази атаки нараняват егото ми, а когато допусна те да наранят съвестта ми

Следваща статия

Когато си на върха на стълбата не виждаш, че вулкана долу започва да клокочи!

Други интересни