Знаете ли колко страшни и опасни са последствията от тези ваши лъжи?

Автор: Няма коментари Сподели:

Въпроси

Тъй като извънредното положение започва да пада, а и НОЩ сутринта безславно се изсули от публичното пространство и вече го няма генерал-майор, професор, доктор Венцислав Мутафчийски, и тъй като усещам, че журналистите по всички тези причини се чувстват осиротели, препоръчвам някои въпроси.
Въпроси, които същите тези журналисти, бидейки близки с генерал, министър-председател, пожарникар, футболист, тенисист, художник, публицист, шофьор, бодигард, оракул, император, Цезар, Спасител – Бойко Методиев Борисов, да му ги зададат лично, гледайки го с характерния за тях предан поглед, тип „булю-булю, булю“.
И така въпросите:
– Защо обявихте извънредно положение, когато в страната имаше само 31 заразени, а сега, когато са 1555 разхлабвате мерките? Защо всъщност не изпълнихте плана за епидемии, който е част от българското законодателство и който предвижда обявяване на епидемия при 200 заразени на 10 хиляди, а не при 31 заразени на 7 милиона?

– Защо в продължение на два месеца ежедневно плашихте хората, че ще има камиони с трупове, че няма достатъчно чували за трупове, че детските пързалки ще се превърнат в морги? Знаете ли колко страшни и опасни са последствията от тези ваши лъжи? Защото, в крайна сметка, вие сте министър-председател, а не автор на филми на ужасите.

– Знаете ли, че за подобни, но далеч по-леки заплахи, така нареченият от вас „ваш приятел” – Себастиян Курц най-вероятно ще бъде съден в Австрия?

– Защо в така нареченият ви Национален оперативен щаб нямаше нито един вирусолог, епидемиолог и имунолог, а поверихте този щаб в ръцете на коремен хирург, който излизаше всяка сутрин и вечер с военна униформа и допълнително плашеше българите?

– Защо непрекъснато издавахте противоречащи си заповеди, далеч от здравия разум и медицинските препоръки – пример маските и парковете? Ту трябва с маски, ту може без маски? Не може да се седне в парка, а може да се седне в градския транспорт?

– Защо глобявахте хората, ако не са с маски, а вие вашата маска си я носехте непрекъснато под брадата или на очите?

– Защо без достатъчни основания обявихте извънредно положение, взехте цялата власт и вкарахте държавата в рецесия?

– Защо не направихте като другите държави и не подпомогнахте финасово гражданите на България, а им осигурихте кредити?

– Защо позволихте на вътрешния ви министър по Великденските празници да се държи назидателно, грубо, заплашително и дори просташки с жителите на градовете, независимо от това дали са имали основателни или неоснователни причини да пътуват?
Не осъзнавате ли, че и вашето, и поведението на всички управляващи политици, трябва да е любезно, загрижено, внимателно, умно, оптимистично и отговорно към гражданите на България? 

Как е възможно и вие, и избраните от вас политици, да не сте разбрали всичко това досега?

                                Въпросите са много – ще чакаме отговорите.

                       Слави Трифонов                                    https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Словами и творениями, несущими в себе истину! Да пребудет с вами сила вдохновения и просветления!

Следваща статия

Тъжна работа……Гротеска!

Други интересни