Мъск открито нападна властите в САЩ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Основателят на Tesla Илън Мъск определи като „фашистко“ продължаването на ограничителните мерки за спиране разпространението на COVID-19 (коронавирус), съобщи АФП.

„Удължаването на мерките за социална изолация (…) насилствено затваря хората у дома, срещу техните конституционни права, това е моето мнение. Нарушава свободите на хората по ужасен и несправедлив начин“, каза той по време на телефонна конференция, анализирайки резултатите за Tesla за тримесечието и попитан за финансовото влияние на здравната криза върху бизнеса.

„Това е скандално! Това е скандал. Ще причини голяма вреда (за компаниите), не само за Tesla“, каза той според БГНЕС.

Мъск, известен със своите скандални изявления, по-късно се възползва от въпрос относно евентуална политика за възстановяване, за да доведе въпроса до край. „Да кажеш на хората, че не могат да напускат домовете си и че ще бъдат арестувани, ако го направят, е фашистко. Това не е демократично. Това не е свобода. Върнете на хората тяхната свобода“, гневно заяви Мъск.

По-рано предприемачът, считан от мнозина за визионер, се присъедини към гласа на бизнесмени, призоваващи за край на ограничителните мерки. „Освободете Америка сега!“, написа той в Twitter.

Гневът на Илън Мъск идва след като срока за изолация в Калифорния бе удължен, и по-специално във Фримонт, близо до Сан Франциско, в който се намира заводът на Тесла. Компанията с неохота се съгласи на 19 март да го затвори, но възнамеряваше да го отвори отново на 4 май. Но предвид решението на здравните власти, Мъск не знае кога ще може да възобнови дейността.

                                            https://www.actualno.com/                                 https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Прекрасната, българска народна песен „Ясен месец“ е химн на Странджа

Следваща статия

ЦУНАМИ ОТ АЛЧНОСТ И ГЛУПОСТ

Други интересни