Бог направил каквото решил, но чрез хора с разум, здрави мишци и смели сърца!

Автор: Няма коментари Сподели:

Претъпкан дом за стари хора се „лекува“ от едно медицинско лице, което пък няма защитни средства, но за сметка на това се грижи за болни и здрави едновременно. Спазва всички протоколи, както се изрази един член на щаба. Какво да каже щабарят? Никой не пита защо заразените медици станаха повече от заразените пациенти. Карай да върви, нали щаба ги пази, може и да остане някой жив, ако му е здрава имунната система. Ако има проблем, Господи помилуй! Така работи партията-майка, кърмилница на здрави гепачи, купчини тор от интелектуални подмазвачи и голям дял откровени идиоти. Все гладни души.

И другите медици, на които доскоро пляскахме и бяха най-важните за обществото хора, останаха на сухо откъм заплащане на труда в кризата. Един взел, сто не взели, но така е в зоната на здрача. По-важното е, че за заразени, пък господ да им е на помощ. Кой друг? Най-добре направиха едни медици, които казаха, че не им искат нито парите, нито славата и се оттеглиха. Не, не избягаха, а се се дистанцираха от престъпниците.

При полицаите работата е същата. Пуйчат се на всеки завалиите, дуят се като пуяци по улиците, но в джобовете им дрънкат семки и бонбонки. Също като в главите им. Е, на една шепа техни началници джобовете нямат дъно, но такава е службата – иска жертви. Ковид и там ще направи каквото може, но с отложен старт, както е програмирана тази болест. Важно е също да си достатъчно смачкан отвътре, да си облечен в униформа и се превръщаш в идеално оръжие за защита на престъпници с власт. А униформата, мисля, е с друго предназначение. Но какво значение има аз какво мисля.

Да не говорим за гражданите! Те са разпределени в групи – от напълно отричащи, да смазани от страх. И това е следствие от методично провежданата национална медийно – бандитска политика, но трудно ще се разбере. Кой какво говори, защо го прави, каква цел има и прочее въпроси остават без отговор и предразполагат към отпускане на въображението. Кой колкото може и колкото поиска. Важно е да има лакардии на пазара и да не се задават правилните въпроси към властта, които ще ги разобличат като престъпници и отговорни за много грешно взети решения. И безгрешно откраднати милиарди.

Отново сме разделени на групи и групички! Бандитите с власт, сами виждате, са единни независимо от партийната си разцветка. Имат цел, за разлика от нас. Имат и здрав отбор от всякакви прислуги, силоваци и много дузини опасни глупаци. Ние сме голи и боси, хвърлени в пълно информационна затъмнение, конфронтирани по всички въпроси и без логистичен център. Нямаме и единно ръководство от обществени авторитети, нямаме и необходимата доза смелост. Умовете ни не могат да намерят златното сечение между личната и обществена ползи. За това се иска качество, но уплашения човек го няма. Такъм човек мисли само за чували и гробища. И за храна.

Добре, че дедите ни са били различни от нас. Защото ако са имали телевизия и интернет, ние нямаше да имаме днес собствена държава, нито щеше да има българска нация. Не, че плана на западната цивилизация е бил различен от това да няма такъв народ, но ето на, тук сме. Бог направил каквото решил, но чрез хора с разум, здрави мишци и смели сърца. С нашите бащи, които често забравяме…

                                                                            А не трябва.

                                                                             Николай Марков                        Image title                                                                                      https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Иcтopиятa, ĸoятo бoгaтитe зaпaдни дъpжaви cи paзĸaзвaт, e xyбaвa

Следваща статия

Днес съм аз, утре ще бъде друг непокорен журналист, който задава неудобни въпроси

Други интересни