БОРИСОВ И МВнР МЪЛЧАТ…

Автор: Няма коментари Сподели:

„Ние делът на тази историческа Македония, която е в България, го признаваме като български дял и тук няма никакви дилеми. Ние го наричаме този Пирински дял, защото Пирин е най-голямата планина, но там живеят граждани на България, някои от които се чувстват македонци и това е тяхно право“, заяви в интервю за Би Ти Ви македонският министър-председател Зоран Заев…

Само девет месеца след подписания договор за приятелство с Република Македония, с който правителството на ГЕРБ и ОП признаха и измислената македонската нация, и написания на сръбска пишеща машина македонски език, македонският премиер заби нож в гърба на Бойко Борисов.
Това, за което предупреждавах и за което бях цензуриран в не една и две телевизии, се случи. Македонистите в Скопие доказаха поговорката, че македонизмът козината си мени, но антибългарския си нрав – никога. 

В момент, когато под натиска на Гърция Скопие е готово да смени името си с провокативните за България наименования „Северна Македония“ или „Горна Македония“, Зоран Заев хвърли нова бомба, активирайки „македонското малцинство“ в Пиринския край.
Зоран Заев е един последователен македонист, школуван в Сръбската академия на науките. И с основание отказва на гърците да промени чл. 49 от конституцията, защото съзнава, че тя е коренът на македонизма. Изтръгне ли този корен, ще ликвидира и съхнещото дърво на македонизма.
Понеже, за разлика от гърците, ние сме интернационалисти, България не поиска промяна на македонската конституция и най-вече на чл. 49. А този член императивно налага на македонските власти не само да се месят във вътрешните работи на други страни, но и да интернационализират македонския въпрос. 

Всъщност този член визира само три държави – България, Гърция и Албания, където, според македонистите в Скопие, има македонски малцинства.
24 часа след провокационното изявление, което е основание за остра дипломатическа нота на българското МВнР, мълчи не само премиерът Борисов, но и главният адвокат на договора – вицепремиерът Красимир Каракачанов. Мълчи дори гласовитият му евроговорител Ангел Джамбазки. 

Унизително си замълча и водещият интервюто със Заев. Но на него му е простено – млад и е невежа в историята. Пък и смее ли да възрази на чужд премиер, с когото Борисов се прегръща и целува където свари? Скандален е и тв-преводът!

                                                                                       Велизар Енчев                Image title                                                                           https://svobodnoslovo.eu/                    

Предишна статия

Партията на Благоев и Димитров отдавна е на такива като Гергов!

Следваща статия

Обжалване на актовете за маски в съда!

Други интересни