Има право на кредит, който е безлихвен за периода на извънредното положение, след него – с лихвите…

Автор: Няма коментари Сподели:

1. Да не излиза никъде, за да не прихваща и разнася заразата. Позволено е само до аптеката или магазина, при спазване на съответните мерки.

2. По възможност – да не ходи на работа. Пак по същите причини. Ако все пак трябва да го прави, колкото и това да не е желателно, да спазва стриктно мерките, сроковете, предписанията за излизане.

3. Ако е безработен – още по-добре – да си седи вкъщи, за да не се зарази. Висенето по опашки в бюрата по труда е нежелателно, има си онлайн вариант – да се регистрира по интернет и да чака „от умрял писмо“. За предпочитане е, защото властта се грижи за него да остане жив. Има право на кредит, който е безлихвен за периода на извънредното положение, след него – с лихвите.

4. Чинно и без отлагане да си плаща всички сметки, вноски и т.н., за да не „счупи“ държавата. Нищо, че даже тези, които работят, не са сигурни че утре ще получат заплатите си, защото работодателите им са на същия хал и вече масово започват да ги бавят.

5. Няма право да пътува дори в провинцията – пак по същите причини, камо ли до вилата си да сади домати и чушки, за да подпомогне прекрасното си съществуване. Особено ако е останал вече без доходи.

6. Да бъде винаги информиран и в час с последните ограничения и забрани на Щаба и правителството, за да не е в тежест на държавата. За което – всекидневно да гледа брифингите им и да ръкопляска на мерките, които се предприемат, за да го опазят.

Можете да добавяте още и още, за да оформим профила на идеалния за властта гражданин.

                                                        Валентин Георгиев                                              https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Проф. Коста Костов! А „тримата глупаци, които станаха ортаци”? Това ли е промяната, която искахме?

Следваща статия

Кога ще живеем в държава, която няма да има нужда от герои – от подобен род герои – тръгващи на заколение заради общото благо и поради общата глупост?

Други интересни