Арестът ми беше нарушение на Конституцията!

Автор: Няма коментари Сподели:

Арестът ми беше нарушение на Конституцията

Чакам Радев, Борисов и Караянчева да се произнесат

Сидеров: – Искам да направя едно обръщение към финансовия министър и премиера, защото те разпределят парите в държавата. Да отпуснат средства за ремонт в 3 РУ. Първо на тоалетните, защото са в ужасно състояние, а нищо не се знае, може да им се наложи и на двамата да лежат тук, така че нека да се погрижат да има нормални условия, не са нужни много пари. Да оправят тук главно тоалетните, но и други неща, за да има нормална обстановка.

Журналист от АЛФА ТВ: – От прокуратурата излезе преди минути прессъобщение, че вие е наложена 100 000 лева гаранция, аз само за убийства съм виждал такава голяма гаранция. А вие призовахте хората да празнуват най-големия християнски празник Великден, те го сравняват с убийство явно.

Сидеров: – Всъщност то има едно убийство, свързано с този празник, и след това има възкресение обаче. В утрешния ден е Разпети петък, но в неделя е най-хубавият, най-големият празник Възкресение Христово. Да, действително поканих българите да отпразнуват Възкресение като най-великия, най-големия празник. И ако за това хората са преследвани, значи трябва да си помислим много добре накъде отива държавата. Другото са ваши заключения, ваши отговори, вие може да прецените говоренето по телевизия вече опасност ли е. Това ви засяга вас като колеги, опасно ли е да коментираш, да казваш каквото мислиш. Всичко това е тема, по която трябва да се замислят и нашите държавници. Аз очаквам отговор и от тримата големи – президента Радев, премиера Борисов, председателката на парламента Караянчева. И тримата впрочем ме познават лично, но не е това важното – да кажат редно ли е това, което става. Да кажат, може ли за изказано мнение по телевизията, свързано с най-светлия християнски празник, човек да бъде арестуван, тормозен с повдигане на обвинение и т.н. Да кажат ДА или НЕ. Защото това е важен въпрос не толкова за мен, а за обществото, днес съм аз, утре може да е някой друг.

Благодаря на всички, които са се изказали в моя защита. Разбрах, че водещи на предавания, редактори, главни редактори, хора от медии и не само от медии, са се изказали в моя защита. Те са защитили всъщност конституционното право на свобода, не толкова мен. Благодаря им, макар че с някои от тях сме имали сблъсъци. Чест им прави, че са заели достойна позиция, защото наистина днес се отнася до мен, утре може до всеки. Не трябва да го допускаме.

Журналист от бТВ: – Вие как приемате обвиненията срещу себе си?

Сидеров: – Кое обвинение?

Журналист от бТВ: – Двете обвинения.

Сидеров: – Кои две обвинения?

Журналист от бТВ: – Днес ви беше повдигнато второ обвинение…

Сидеров: – Вие откъде се запознахте с тях? Аз току-що се запознах, преди да изляза, преди 10 минути, вие ги знаете предварително. Може би имате някаква връзка в прокуратурата, но обвиненията са, как да кажа, доста несъстоятелни, ще кажа мека дума, да не казвам по-силна, защото пак се връщаме на това – коментар по телевизия, в която аз казвам, че Бог е над Мутафчийски, а не обратното, ако това е повод за обвинение, значи наистина трябва да се замислим накъде отива държавата. Тук впрочем бях задържан без основание. През целия срок на задържането ми нямаше достъп, аз не получих никакъв документ защо. Конституцията постановява – никой не може да бъде задържан без правно основание. През целия срок на задържането ми тук аз не получих основание, данни за престъпление. Чак сега, на излизане, бях запознат с тях. Аз не казвам нищо срещу служителите тук, те изпълняват своите задължения, държат се вежливо, културно и т.н., но остава отнемането на конституционна свобода. Това също е въпрос към тримата големи – президента, премиера и председателката на парламента, дали нарушаването на конституционна свобода на гражданите е вече нещо обичайно в България – ДА или НЕ. Длъжни са на обществото, пак казвам, не на мен лично. Но с това ще завърша, защото ме чакат моите близки, благодаря ви за вниманието. Пожелавам ви хубави, светли празници на вас, на близките ви, на всички ваши роднини.

Да сте живи и здрави.

С вами Бог!                                                         Volen Siderov

Предишна статия

Краят на политиеската кариера на Борисов ще е начало на дела и затвор до края на дните му

Следваща статия

Това варварство нуждае ли се от коментар?

Други интересни