ПАЗЕТЕ СЕ И ЩЕ СЕ СПАСИМ!

Автор: Няма коментари Сподели:

     Професор Олег Хинков в предаване на Българската национална телевизия заяви, че през 2008 – 2009 година в България е имало свински грип. През пролетта на 2009 година са умрели четири хиляди човека от тази зараза само за един месец. За съжаление това са били млади хора, сред които бременни жени и родилки.

Извънредно положение не е било обявено и никаква паника не се е създала. Професорът обясни, че проблемите днес са други, а не тези, към които насочват вниманието ни. За реанимация според него  е нужно болничното легло  да е разположено на 25 кв. м. В България са нужни 1200 – 1400 лекари със специалност „анестезия”, на десет легла с болни са нужни 40 реанимационни сестри, които изпълняват лекарска работа,няма достатъчно вирусолози. Хората в реанимация умират 90 процента от инфекции – уточни проф. Олег Хинков.

     От всичко казано от професора става ясно, че нямаме основание за притеснение, след като има трима умрели в нашата страна и то в резултат на страничните си допълнителни болести. Нужно е просто да спазваме всички предпазни мерки, взети от властта. А това може да стане със самоконтрол и с контрол на хората около нас, които срещаме, когато излизаме в позволеното за всеки от нас време – от 8.30 до 10.30 часа за хората над 60 години, а след това могат да излизат по- младите. 

Стойте на два метра един от друг и не се събирайте с повече от един човек! 

За миенето на ръцете е от ясно по ясно – 20 пъти на ден. Трябва да ви кажа, че един психиатър вече открито заяви, че джабуркането на устата три пъти на ден с домашна ракия убива всички вируси, микроби и бактерии. „Ако не можете да я  глътнете, изплюйте ракията в мивката” – каза психиатърът и препоръча да слушаме музика и да четем книги.

     Община Хисаря спазва всички изисквания като дезинфекцира улиците, парковете, детските площадки. Закупен е един тон натриев хипохлорид, с който ще бъдат напръскани и площите пред магазините, когато дъждът спре. Продължава събирането на отпадъците, за да се поддържа чистота и хигиена. Администрацията работи в намален състав. Има дезинфектанти, осигурени са маски.

Няма сведения за заболели от коронавирус в общината – съобщи  заместник- кметът Милена Балямска.

Сесията на Общинския съвет, която трябваше да се проведе на 24 март 2020 година, се отлага. Председателят – инж. Найден Павлов е изпратил съобщение на всички съветници.

    Има съмнения сред гражданите, че тези, които са под карантина в двете общини, не са тридесет и трима, а много повече. Но официални сведения за това няма.

    Накрая трябва да кажа, че българската народна музика влияе добре върху психическото състояние. Нейните вибрации оказват положително въздействие върху различните органи в нашето тяло. Затова слушайте музиката, която ни е запазила жива през робството, и не забравяйте, че България е енергийно място, благословено от бог. Ще оцелеем и от този коварен вирус.

                                                                                                                                    ТРАКИЙСКИ СВЯТ

През 2008-2009 г. беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта на 2009 г., в България загинаха 4000 човека за един месец. 

Това заяви в “Денят започва” с Георги Любенов проф. Олег Хинков, реаниматор и бивш заместник-министър на здравеопазването.

 “За огромно съжаление, те бяха предимно млади хора – най-вече родилки и бременни жени. Сега, Слава Богу, не е така, умират старците. Тогава нямаше извънредно положение. Тогава ние реаниматорите, бяхме в условия, близки до тези”, категоричен е проф. Хинков.

 В България няма истински реанимации. Причината да е така е един български министър на здравеопазването. “Живеем в страшни времена, сега не е време да се сочи с пръст – време е сериозните, знаещите, да се съберем и да спасим каквото можем”, заяви професор Олег Хинков във връзка с коронавируса, след като беше попитан за кой министър говори. 

Хинков е бивш зам.- здравен министър, в кабинета на Симеон Сакскобургготски. Неговата специалност е анестезиологията. 

Предстоят ни страшни времена, в интензивните отделения ще се влиза със селекция – пациенти над определена възраст няма да бъдат приемани, категоричен беше пред Българската национална телевизия (БНТ) в предаването “Денят с Георги Любенов” проф. Хинков. 

Той предупреди, че при такава ситуация до седмица-две почват да напускат и медицински работници, защото не могат да издържат психически на страшния избор – да определят кой да има шанс живее и кой да умре. 

Професорът обясни и защо се стигна дотук – заради принципът “болница – търговско дружество”. По думите му, на месец средно 40 000 лева струва да имаш анестезиология в параметри, в които трябва и това се води “загуба”, съответно никой директор на болница не поддържа такава финансова загуба. Затова сега в България почти няма анестезиолози.

 Хинков даде пример какво е реанимацията – да имаш свободен ресурс, поне една медицинска сестра, която да може да замести веднага. Реанимационната сестра трябва да е млада, тя минава 15-17 километри на едно дежурство, вдига сумарно  800 килограма. И не може тя да има опит по-малко от 3 години, категоричен е професорът.

 “2008 – 2009 година беше епидемията от свински грип. Тогава, пролетта на 2009 година в България умряха 4000 души за 1 месец. 

За огромно съжаление те бяха предимно млади хора – родилки и бременни жени. Нямаше обявено извънредно положение, но малкото хора, които работехме реанимация, бяхме близко до това положение (бел. ред. – като пандемия)”, разказа професор Хинков. 

Епидемиите почват и свършват на ниво между микро и макро света, което не разбираме, заключи Хинков.  

По думите му, предложението да се закупят ударно голям брой респираторни апарати, ще доведе до голям брой смърт на пациентите. Средството, което ни е необходимо, се нарича Отделение за интензивно лечение – реанимация, категоричен е проф. Хинков.

 Той обясни и основните характеристики на всяка една зала за реанимация на тежко болни. Леглото в реанимация трябва да е разположено на минимум 25 кв. м. Тук влиза и апаратурата – респираторите, за които се говори толкова много. 

Но никой не знае колко е точният им брой в България. Знаете ли колко такива има, които стоят завити с чаршафи и не се ползват, попита риторично професорът. 

Ако за нормално функциониране на държавата са необходими около 1200-1400 анестезиолози, които да работят в реанимация, повече от половината от тях хал-хабер си нямат от такова лечение, те никога не са работили в реанимация и за обучението им трябват години, категоричен е проф. Хинков.

 “Лично аз съм говорил с почти всички министри на здравеопазването – нищо. Говорихме, че специалността интензивно лечение е елемент на националната сигурност. Аз написах и доклад до ДАНС – нищо.

Предстоят ни страшни времена. В интензивните отделения ще се влиза със селекция – болни над определена възраст просто няма да бъдат допускани”, каза още проф. Хинков. 

От 1992 г. до 2002 г. проф. Хинков е началник на Клиниката по анестезия и интензивно лечение в Многопрофилна болница за активно лечение “Александровска”. През 2002 г. е прокурист на болница “Александровска”, а от 2003 г. отново е началник на нейната Клиниката по анестезия и интензивно лечение. 

http://epicenter.bg/article/Prof–Oleg-Hinkov–Prez-2009-u-nas-zaginaha-4000-ot-svinski-grip–no-nyamashe-izvanredno-polozhenie/210696/2/0

Предстоят ни страшни времена. В интензивните отеления ще се влиза със селекция. Болни под определена възраст няма да се приемат. Аз съм бил многократно пред такива избори. След няколко седмици медицинският персонал рухва психически. Безцелното закупуване на много респиратори само  ще увеличи смъртността след пациентите, проф. Олег Хинков, бивш зам.-министър на здравеопазването пред БНТ.

Според него апаратите апаратите, не са средството, което ни е необходимо.

”Необходими са ни отделения за интензивно лечение или реанимация. Истинската реанимация има 4 компонента – специфични интензивни легла, дезинфекционни, миялни, кухненски бокс. Никой не знае колко респиратора има в България. За да сложиш пациент на изкуствена вентилация, освен респиратора, трябва още куп апаратура. И най- важният компонент са лекарите и реанимационните сестри”, коментира лекарят.

В България анестезиолози няма достатъчно. Половината анестезиолози в страната си нямат халхабер от реанимация, а им трябват години да се научат.За 24 часа на 1 болен трябват 2,2 медицински сестри. Реанимационната сестра трябва да е неотлъчно до пациента. При една елементарна сметка това означава , че на едно интензивно отделение с 10 легла трябва 40 сестри. Тези сестри трябва да имат солидна теоретична подготовка и практика.

Реанимационната сестра е съвсем различна от останалите медицински сестри. В България няма истински реанимации. Те имат табели , но не работят като истински реанимации, е категоричен Хинков. Това , което се случва 10-15 години е следното. Всеки месец се събира ръководството на болницата и разпределя парите на печелившите клиники. А инфекциозните и реанимациите генерират, ако загуби. Това води до огромни разлики в заплащането на лекарите. Разликите са 25 пъти. Затова и няма такива специалисти. Преди да бъде унищожена клиниката ми имах 50 души подготвен персонал. Сега само аз и жена ми , работим по тази специалност, обясни той. 

Според него системата няма да издържи.”Трябваше много по-рано да се вземат мерки. При предишната епидемия от коронавирус  – свинския грип, в България загинаха около 4 000 души.  И то млади хора. За един месец. Тогава ние тръгнахме да говорим , предупредихме, но никой не ни чу. Написах и доклад до ДАНС, но без резултат. Вина за това има един бивш здравен министър. Но живеем в страшни времена. Не е време за възмездие. Сега можещите и знаещите трябва да се съберат и да спасят когото могат” заяви професорът. 

                                      https://trafficnews.bg/litsa/prof-hinkov-beztselnoto-kupuvane-respiratori-niama-da-172953/

Повод да напиша това е поредната лъжа, изречена по БНТ, която вече 3 пъти изтрих от групата, но съм сигурна, че още 50 пъти ще я пуснете, защото НИКОЙ не си дава зор да отиде да провери нечие изявление, преди да започне да го разпространява.

Става въпрос за интервюто на проф. Хинков в „Денят започва“, в което първите му изречения са следните:

През пролетта на 2009 г. само за един месец в България умряха 4000 души от свински грип… За съжаление, тогава жертвите бяха предимно млади хора – най-вече родилки и бременни жени.“

Знаете ли, че точно за 5 минути намерих данните за смъртността през 2009 г.? Питам се защо никой друг не реши да отиде да ги потърси!

Първо, не ви ли прозвуча странно твърдението, че най-малко 2000 (щом ще е предимно, значи поне 50%, нали така?) бременни и родилки са умрели за ЕДИН МЕСЕЦ, и никой, дори жените в БгМама не са се усетили? Та това е абсурдно!

Второ, данните за причините за смъртността в България се откриват за секунди в сайта на Националния статистически институт и те идват от здравното ни министерство. И показват, че за ЦЯЛАТА 2009 г. умрелите от грип и пневмония са общо 1585 души. 

Те са с близо 200 по-малко от умрелите по същата причина през 2007 г. (1773) и 2008 г. (1779). За какви 4000 жертви за един месец говори „професорът“? 

Къде са отчетени тези жертви? 

Откъде взима подобни бомбастични числа изобщо? 

Ще го подведе ли някой под отговорност?

 Ще подведе ли някой под отговорност и Емил Кошлуков, който позволява да се сипят всякакви лъжи по държавната ни телевизия?

Защо НИТО ЕДНА медия не си даде зор да отиде и да погледне данните, преди да препечата това изявление? 

Свобода на словото ли е това, или мързел и свобода на простотията и лъжата? 

Аз ли трябва да си губя времето да оборвам постоянно такива безумия?

Моля ви, освен лична хигиена, да започнете да поддържате и информационна такава! 

И ще бъда много благодарна, ако някой адвокат ми каже как мога да подведа под отговорност журналистите и експертите за фалшиви новини. 

Защото вече МИ ПИСНА ОТ ТАКИВА!

Ето и връзките към данните, които можете сами да проверите. Оттук можете да си изтеглите данните за 2009 г., да отворите таблицата ексел на шифта AI_T9 и сами да проверите. Файлът е най-отдолу на страницата, където пише „Електронна версия на публикацията „Здравеопазване 2010“ – https://www.nsi.bg/bg/content/2943

                                                                                             Автор: Даниела Пенкова, “24 май”

https://fakti.bg/mnenia/458022-pisna-mi-ot-falshivi-novini?fbclid=IwAR0k_LJCLSZmV08NCbdmxc6wak8c39vMQIdH9y–tzlycpKLCQG7dWgJ0aI

Предишна статия

Ватиканский кардинал и архиепископ Коломбо Малкольм Ранджит убежден…

Следваща статия

Mozart, Concerto No.3 in D major Elisey Mysin/cadence Elisey Mysin/ Young pianist and composer

Други интересни