И не забравяйте – присъдите на онзи Съд са вечни!

Автор: Няма коментари Сподели:

Кой каквото прави, а аз все си цитирам Конкордия Евгениевна Антарова, ще станат вече 15 години. Гениалното си е гениално.
„Два живота”, 2007, т. 1, гл. 23:

„Чудесно помня как той ми каза: „Придобитото с кръв и страдание, с кощунство и грабеж не само няма да донесе щастие и власт, но носи робство, отрова и смърт на самия собственик. Ако чистата целувка на състрадаващо сърце не пресуши сълзата върху бузата ти – краят ти ще бъде страшен!” Тогава не придадох никакво значение на тези думи и му се смеех в лицето. А сега се сбъднаха.”

Геният на Конкордия Антарова комай е достатъчен, но нека поясня заради някои овластени със и без фуражки, със и без каскети. Да, доста са недосетливи. Пиша тези няколко думи, защото знам, че всяка дума носи енергия. Особено писаните. А неведоми са пътищата на енергията. Понякога стига и до тези, за които е предназначена.

Та на темата. Тия дни захвърчаха милиардите – наши, родни, бюджетни; и чужди, изработени с труда на други страдащи в момента народи. Започна извънредно-ситуационното „боравене” с големи пари. Започна поменуването с чужда пита по време на чума. Чужда – в смисъл на българския народ питата и на европейските народи питите. Затанцуваха около Златния телец като ония клетници на картината. Загрижено затанцуваха, разбира се.

Пак по темата. Преди няколко дни СМИ съобщиха, че – цитирам – „България ще получи 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса”. Има и още от питата: „Освен това страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза. Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.”

Значи, обръщението ми е към министрите и началника им, към депутатите, отговорните фактори без кавички, към всякаквите национални и местни началници по веригата – без значение каква мека или твърда шапка нахлупват.

Внимавайте с милиардите както от бюджета, така и „по това направление”, коронавирусното.

Внимавайте с изкушенията на Златния телец, че сте ни много слаботелесни пред изкушенията.

Кощунството и грабежът винаги се плащат, но когато са по време на „кръв и страдание”, краят ви наистина ще е „страшен”.

О, да, не тук, не пред българския, с извинение, съд. И тъй като дълбоко се съмнявам, че тук долу, на Земята, някой от вас би получил за делата си „чистата целувка на състрадаващо сърце”, сиреч прошка – особено днес, по време на коронавирус, прошката на потърпевшите от вас ще е много дефицитна, та мислете за другия съд, оня неотвратимия, Касационния. Мислете за него!

И не забравяйте – той не се интересува вярвате ли в него, или „му се смеете в лицето” и вярвате във вашия приятел Златния телец.

И не забравяйте – присъдите на онзи Съд са вечни. 

И не забравяйте – за подобни дела касацията там е до девето коляно.

Желая ви от сърце добротворна работа на ползу роду.

                                        Васил Пекунов                     https://afera.bg/

Предишна статия

Този закон е „Болен здрав носи” …

Следваща статия

Къде отидоха тогава 5 000 000 000 лв…?

Други интересни