Хотелите на Роналдо станаха болници…

Автор: Няма коментари Сподели:

Роналдо

Световната футболна звезда Кристиано Роналдо се включи по изключителен начин в борбата с коронавируса. Нападателят, подобрил десетки рекорди в спорта, преустрои хотелите си в Португалия във временни болници, където да бъдат настанявани и лекувани заразените от опасната болест.

Всички разходи по престоя и лечението на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите е поето от играча на „Ювентус“, съобщават световните медии.

 Много важно в случая е, че стъпката е предприета без рекламен шум и ПР акции. Роналдо просто пуснал съобщение в социалните мрежи, в което призова да се следват стриктно инструкциите на медицинските институции.

 “Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас”, написа именитият спортист.

“Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго”, написа още Роналдо.

 Постъпката на футболиста е добър пример за хората с финансови възможности у нас. Някои от тях засега се интересуват единствено от възможността да освободят своя бизнес, магазини и офиси от ограничителните мерки.

 Кабинетът досега не казва нищо за ролята на Правителствена болница в борбата с коронавируса. 

Тя ще продължи ли да е луксозно здравно заведение за властта с неограничен ресурс или ще бъде достъпна и за обикновените хора, които имат нужда от медицинска помощ? 

Всички погледи са фокусирани върху държавните и общински болници, там екипите работят денонощно, но какво се случва в Правителствена и частните болници – не знаем.

Певицита Тони Димитрова вече даде пример с действията си да помага на хора, които нямат възможност да пазаруват или да си купят лекарства. Може би има и други примери, но т.нар. звезди, които дефилират по медиите засега се ограничават с даване на акъл. Башар Рахал пък призова да се повтарят филми с негово участие и на негови приятели по телевизията, да ги гледали зрителите като си стоят вкъщи…

                                                                                                              Фрог нюз

     https://frognews.bg/novini/hotelite-ronaldo-stanaha-bolnitsi-kakvo-praviat-pravitelstvena-zvezdite-tuk.html

Предишна статия

Не може да продължим разумно и единни напред като нация, без истината, само истината и цялата истина…

Следваща статия

ИНТЕРВЮ за Здравето – Елеазар Хараш!

Други интересни