А, споменах ли, че при извънредно положение в БГ изборите се отлагат?

Автор: Няма коментари Сподели:

С нетърпение очаквам да видя как онези ”полезни идиоти” (по Ленин), които писаха похвали за правителството заради предложението му в страната да се въведе ”извънредно положение”, ще си изядат компютърните клавиатури от яд, че някога са го направили.

Не знам дали знаете, но легална дефиниция на понятието „извънредно положение“ в българското право няма. Ще се прилагат по аналогия нормите на Закона за отбраната и въоръжените сили (ЗОВС). 

В този закон (чл. 122) се предвижда възможността при възникване на опасност от въвличане на Република България във военнополитическа криза или във въоръжен конфликт, на цялата или на част от територията на страната да се обяви извънредно положение. Само тогава. 

Кое от двете събития настъпиха в БГ? 

Военнополитическа криза или въоръжен конфликт? 

Или просто бяха открити данни за 20 човека, болни от грип? По тази логика би трябвало България да не е излизала от извънредно положение от създаването си през 681 г.

Тепърва ще разберете какво означава ограничаване на права и произвол от страна на некомпетентни, но затова пък много крадливи хора.

Франция, държавата в която живея, въведе просто „грипна ваканция“ в училища, университети, детски градини и ясли. Облекчи и целия бизнес, като му позволи да отложи без каквито и да било обяснения плащането на данъци за месец март. Нито един човек с медицинска маска няма да видите тук! Повтарям, нито един!

Няма паника по магазините, за да се презапасят с боб и грах. А заразените във Франция от новия коронавирус са над 2200 и 45 от тях вече са починали. В неделя ще се проведе и първият тур на местните избори, в който могат да участват близо 50 милиона регистрирани избиратели. Създадена е организация, за да се минимизира риска от предаване на зараза.

А, споменах ли, че при извънредно положение в БГ изборите се отлагат?

                                                      Юристът Румен Петров, Фейсбук                          https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Властта… Помагайте ѝ не заради нея, а заради Отечеството ни любезно!

Следваща статия

Има Ли Сили Отбора На РБ Лайциг Да Изпревари Байерн И Борусия? Вече повече от десетилетие елита на германския футбол е окупиран…

Други интересни