ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ (Part 2)

Автор: Няма коментари Сподели:

                                 СЛЕДВА

месо-85 кг, 

 мляко-385л, 

 яйца-240 бр, 

 риба-24кг, 

 жито-220 кг 

 За да се гарантират тези количества животновъдна продукция държавата трябва да подсигури на всеки гражданин 960 кг. зърно от които 220 кг. жито за хляб и хлебни изделия и останалите 740кг. за фураж. 

Само по този начин ние можем да обезпечим изхранването на нацията което е елемент от националната сигурност на страната. Сега това нещо не се прави и в страната има глад, които убива хора, и то най-вече хората в селата. 

Имаме 300 000 души, които са основно в селата и живеят с 36 лева и пакети храни от червен кръст два пъти годишно. Нека кажат управляващите граждани как с 36 лева на месец ще можеш да си набавиш нужните ти на ден 2500 калории. 

 Както всички знаем, гладът е оръжие, което убива хората и ако някой го използва, което е видно, че ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ, то това значи, че водят война срещу българските селяни по най-гадния начин. 

Въпреки моите провокации към бащата на нацията – президента, да направи един консултативен съвет по тези проблеми той продължава да мълчи. 

 6. Храната като единственият ни източник на енергия, която ни гарантира живот, не може да бъде третирана като стока. Тя трябва да е гарантирана от обществото и трябва да е достатъчно по количество и добро качество и да е ОБЩОДОСТЪПНА ЗА ВСИЧКИ. Само чрез храната се провежда социалната политика на всяка държава. За да я има винаги и да е гарантирана като качество и количеството тя трябва да е СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО. Никога една държава не трябва да изпада в хранителна зависимост, защото ще изчезне. Всяка държава трябва да брани и отстоява своят хранителен суверенитет. Ето това не го сториха ГРАЖДАНИТЕ И ЗА ТОВА СЕЛАТА И СЕЛЯНИТЕ ИЗЧЕЗВАТ. 

 7. Животновъдството е единственият отрасъл които може да се развива в цялата територия. Само то може да съживи изчезващите 5250 села и да изправи на крака държавата. С възстановяването на животновъдството програмата гарантира 500 000 реални работни места и още 300000 в други дейности. С това развитие ние ще отговорим на нарасналото търсене на български храни и на тези, които още се търсят от чужбина. Ако направим анализ на харчовете на българина ще видим, че 37% от доходите отиват за храна. При годишни доходи от 38 милиарда значи ,че ние имаме един пазар от 15 милиарда с които трябва да го покрием. Има търсене на агнета и млечни продукти от чужбина, но ние нямаме производство. Ето това трябва да започнем да правим ако искаме да се спасим. Ако подкрепите програмата и ми дадете възможност до я реализирам тя можа да доведе до ръст на БВП с 25% на година или за 4 години ние да удвоим БВП. Ето така можем да гарантираме пенсии от 800 лева и заплати от 1500 лева както и качествени и на достъпни цени български храни.Програмата може да бъде реализирана само чрез смяна на модела от неолиберално – олигархичен с мутренско участие със социален модел което значи връщането на държавата като равноправен стопански субект и регулатор на пазара.Социалната държава ще гарантира БЕЗПЛАТНОТО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ и ОБРАЗОВАНИЕ. 

 Социалните дейности ще ги решаваме чрез създаване на работа за всеки и с ниски цени на храните.Това можем да го реализираме само когато държавата започне да организира и да участва в това производство. Връщаме си научните институти в аграрният сектор и ги пълним с експерти, които да предлагат технологични решения. Връщаме си промишленото производство в свиневъдството и птицевъдството. 

 За да се върне общността в селата която беше разбита с връщането на земята се създават ОБЩИНСКИ КООПЕРАЦИИ. Нормално е и е икономически логично кооперациите да бъдат конкурентни и партньори на държавата и на банковата система в полето на паричната и банковата система и да имат право на емисия на пари и създаване на финанси. Така като държавата емитира политически пари и банката емитира пазарни и банкови пари, то така и кооперациите като част от гражданското общество да имат право да емитират граждански социални пари. 

 Новите пари са граждански пари и те се емитират от кооперациите и се ползват от селяните. Тези пари не носят доход под формата на лихва, а за тяхното ползване се плаща такса. Те само стимулират обръщението и правят хората по единни и отговорни към това, което са съградили. Локалните пари спомагат да се изградят общности, които да има общ продукт. По този начин във Франция се създават 25% от новите работни места. Кооперациите са единствената стопанска структура която е най –подходяща за българското селско стопанство. Само тя може да възроди българските села. На базата на производството те ще получават субсидии от ЕС, които ще остават в селото и ще възраждат поминъка на селата. 

 В България фермерско земеделие не може да има и за това колкото по бърже го премахнем и наложим програмата толкова са по големи са ни шансовете да се спасим. Цялото управление на кооперацията ще бъде назначавано от МЗГХ и ще бъдат държавни служители, чиято роля е да ръководят и организират аграрното производство. Това няма да са партийни кадри, а експерти основно зоо-инженери, агрономи, инженери, ветеринарни лекари и и аграрикономисти. Тези държавни служители ще имат за задача да гарантират хлебният и фуражният баланс на страната, което ще гарантира пък изхранването на нацията. Сега МЗХГ има 18 000 служители, които не са ангажирани с производствената дейност. 

 Хората които имат нивото на компетентност ще бъдат свалени да работят на терен. Земеделие се прави на къра, а животновъдство във фермата, а не в София на жълтите павета. Това е краткият вариант на програмата в общи линии и в резюме. 

 В изложението не съм включил разбитата продуктова структура на всеки един отрасъл. Това ще го направим после когато хората харесат програмата и гласуват за нея. Принципът, които ще бъде използван, е следният: да вземем например картофите. Консумацията на картофи е около 400 000 тона предвиждаме и за туристите, които ще посетят България около 8 милиона и така формираме обема на производство. 

 Това нещо го обявяваме и търсим производители, които да поемат това производство като го заявят колко ще произведат. Ако имаме недостиг вдигаме подпомагането за културата до набавянето на нужните количества. Това се казва едромащабно планиране за де се избегне недостига и да се не получава спад на цените. Ето това е ролята на държавата, която трябва да обслужва своите граждани и да им гарантира изхранването, а не да ги хвърля на дивият пазар и да налива пари без никакъв ефект както го прави сега Б.Б. 

 Колкото до държавният модел на управление той не е нито ляв, нито десен. Той е заимстван от популационната генетика и управлението на животинските популации. Смятам, че този модел ще отговори най -пълно на интелектуалното развитие на човека. Видяхме, че и двата модела създават противоречия и не позволяват нормалното развитие на популацията. При десния модел имаме един постоянен растеж, който не може да бъде безкраен и да стимулираме потреблението със заеми и прахосничество. Този модел не дава шанс на отделния индивид да развие своите способности и по този начин го маргинализира и демотивира да се реализира чрез своята трудова дейност. Ето за това имаме 40% от нацията, която е безработна, и една част търси спасени с бягане от страната и реализация в чужбина, а другата е на социални помощи. 

 Новият модел е социален и обществото създава всички условия за развитие на всеки индивид и му гарантитира работа според неговото ниво на компетентност Не е нормално човек да добива познания и след това да не може да се реализира, защото не е партиен член. С тази партийна представителна демокрация докарахме идиоти да ни управляват държавата и експертите ги изгонихме. Това, което ще направим с новият модел е управление на производствени процеси и разработени математически модели. Тези модели са разработени на базата на математическото програмиране и оптимизиране на определеното производство, което ще ни гарантира просперитет и развитие. 

 За всяко едно производство ще има разработен такъв модел. Всеки, които иска да бъде подпомогнат от държавата ще работи по модела, които са създали експертната група. Това нещо сме го правили и за това имахме такъв успех, защото разработвахме технологии и управлявахме производствените процеси, сега приехме т.н. „добри практики” от запада и зарязахме познанието и експертите. 

 За всяко управленско ниво ще се изисква ниво на компетентност. За всяка програма, която ще се реализира чрез средства от ДБ и от ОП на ЕС ще минава през компютърна проверка и ще се тества за допустимост като се търси социален ефект и възвращаемост на средствата. 

 Всичко това ще ни върне експертите и ще ни направи една просперираща държава. 

 Без смяна на модела на управление няма да се върне нито един експерт в страната за да работи на идиотите от ГЕРБ!

                                           “Йордан Малджански” <maldzan@abv.bg>      

Предишна статия

Шансовете ни за успех са доста добри, тъй като срещу нас ще излезе отбор със сходни възможности

Следваща статия

ЗА СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ (Part 1)

Други интересни