Как да избегнем заразяване с коронавирус

Автор: Няма коментари Сподели:
Илюстрация: pixabay.com

Министерството на здравеопазването разпространи препоръки за това какво е важно да се знае и прави по отношение на COVID-19.

Спазвайте висока лична хигиена – мийте ръцете си редовно. Ползвайте мокри кърпички и дезинфекциращи гелове на спиртна основа. Избягвайте контакт с болни хора.

Маски е важно да носят болните хора, за да не заразяват околните.

Избягвайте масови прояви и места с голямо струпване на хора.

Не се презапасявайте с храна и лекарства.

Търсете информация от компетентните институции.

Подробна информация и за медицинските специалисти, и за гражданите, можете да намерите на сайта на Министерството на здравеопазването.

Всеки, който има въпроси, свързани с COVID-19, може да ги задава денонощно на информационната телефонна линия на министерството: 02 807 87 57

На сайта на МЗ ежедневно можете да следите и актуалните данни за разпространението на заболяването в световен мащаб.

Няма място за паника – държавата ни е предприела всички необходими мерки.

Общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова призова за по-голяма отговорност на всеки в новата ситуация, за да се избегне разпространение на коронавируса.

„Да се поддържа една висока лични хигиена, да се мият често ръцете с топла вода и сапун, особено, когато отиваме до тоалетната и се връщаме от нея, когато сме били на места с много хора, когато сме пипали повече предмети“, каза също тя и препоръча:

“Да се отварят прозорците, да влиза чист въздух в помещенията, да чистим пода в къщи с белина, ако имаме друг дезифектант и той ще свърши работа. Белината обаче има достатъчно бърз и добър ефект срещу коронавируса“.

http://vevesti.bg/234782/kak-da-izbegnem-zarazyavane-s-koronavirus/

Предишна статия

Русские Отцы Америки!

Следваща статия

Какви са шансовете на България за класиране на Евро 2020 година

Други интересни