ТЕЧЕ ОПЕРАЦИЯ „ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО“: КОРОНАВИРУСЪТ ОТ КИТАЙ СРЕЩУ ВИРУСА ОТ БАРСЕЛОНА…

Автор: Няма коментари Сподели:

Вече десети ден държавата е жертва на операция „Отвличане на вниманието“, дирижирана от премиера и силовия вицепремиер. Борисов и Каракачанов предприеха отчаяната стъпка, за да покрият с димна завеса два свои гряха, които могат завинаги да ги детронират и ги настанят задълго в Софийския централен затвор.
Испанската прокуратура официално разследва българския премиер и бизнескръговете му от Банкя за дворец в Барселона, приютил внезапно забогатяла българка с неясен произход на офшорните милиони. 

И ако родните прокурори още не са разпитали Борисов и компания, испанските им колеги вече са привикали Пепеляшка и баща й.
Българската прокуратура пък е подгонила бизнесобръчите на ВМРО и в ареста са не само екоминистър и директор на държавна агенция, но и висши апаратчици от партийната централа на „Пиротска“. Въпрос на време е вицепремиерът да посети Специализираната прокуратура. 

Поради което Каракачанов внезапно укроти гневния си патос срещу Гешев и почна бутафорни полети с военен хеликоптер над българо-турската граница. За да установи, че нито един мигрант не напира да нахлуе в Майка България.
Ако Каракачанов е жалък в героичните си полети над Великата китайска стена, Борисов е по-изкусен фокусник. Утре той ще кацне на килимчето на Ердоган, за да го играе европейски умиротворител и така да разсея мрачните барселонски облаци над премиерската си глава. Тя може да е галена от три папи, но и Ватиканската благословия има давност, особено ако погаленият е погазил Божията заповед „НЕ КРАДИ“. А испанците са ревностни католици. Неслучайно Светата испанска инквизиция прати най-много еретици на кладата.

Премиерската истерия с китайския вирус пък е христоматиен пример за класическо активно мероприятие (АМ) на властта за отвличане на вниманието от барселонския вирус. Борисов май е минал не само през Пожарникарския факултет на Академията на МВР, но и през ДС-факултета, където е взел с „отличен“ изпита по АМ.
Едно не е ясно от премиерската идея за спешна среща на върха в София, на която Борисов ще играе шеф на ООН: Защо до момента нито Еврокомисията и нито един европремиер не го подкрепиха, а в същото време светкавично одобриха призива на гръцкия външен министър за такава среща?

Защото на всички е ясно: Не България, а Гърция е застрашена от нова мигрантска вълна! Не София, а Атина трябва да е инициатор на среща на върха!
Борисов направи дипломатически гаф като косвено подкрепи бойните действия на Турция в Сирия, изказвайки съболезнования за загиналите на сирийска земя турски войници. По каноните на международното право Турция е агресор, а Сирия е жертва. Поради което ЕС и САЩ не вдигнаха зелен картон за инвазията на Ердоган в Сирия.
Нашият премиер не за първи път адвокатства на Ердоган като слон в стъкларски магазин. 

На последната среща на върха в Брюксел Борисов грубо каза на Гърция сама да се оправя с Турция по спорния въпрос за залежите от нефт и газ около Кипър. По тази ориенталска логика не Атина, а Анкара е член на ЕС, не Мицотакис, а Ердоган е европеец.
Операция „Отвличане на вниманието“ е в разгара си и печеливши са затъналите в грехове Борисов и Каракачанов. 

Губещи са правото и справедливостта. Но за българите това не е проблем, щото тук нямаме нито едното, нито другото.
Ако нещо ще ни спаси, това е само барселонският вирус.

                                                        Велизар Енчев                                          https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Как си почиства буклука “Vila Sanda” в Балчик?

Следваща статия

Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен…

Други интересни