Нибиру – митове и факти!

Автор: Няма коментари Сподели:

                    https://www.youtube.com/watch?v=rJOm0Yjp8E0


Има ли научни факти за съществуването на нова планета в слънчевата система, коя е планетата Нибиру, кои са Анунаки – нейните господари или прародители на съвременния човек? Възможно ли е Нибиру да е описаната 12-та планета в текстовете на древните шумери? Учените все още спорят по тези въпроси.

Вижте митовете и фактите за тайнствената планета Нибиру

Нибиру е хипотетична планета, която обикаля около Слънцето по голяма, разтеглена орбита и на всеки 3 6000 години, а според някои автори на 12 хил. години, преминава през центъра на Слънчевата ни система.

Няма никакви преки научни доказателства за нейното съществуването ѝ, но много автори твърдят, че планетата е известна на древните народи, като шумерите и маите, и е описана в техните митологии.

Според тях през този век Нибиру отново ще премине през Слънчевата ни система този път фатално близко до земята.

Предполагаемата среща на двете небесни тела ще доведе до унищожение на живота на земята или чрез директен сблъсък или чрез предизвикване на природни катаклизми.

Според писателя Зекария Сичин Нибиру е описаната 12-та планета в текстовете на древните шумери.

Астрономи откриха неизвестна планета-джудже в Слънчевата система

Той дори твърди, че те са установили контакт с извънземните, живеещи на мистериозната планета. И наричащи се Ануннаки. Тези същества, според него, приличали на хората.
Те дошли от планетата Нибиру, изобразена с кръст, което означава “планетата на пресичането”.

Французи търсят девета планета в Слънчевата система

Има и други версии

Някои твърдят, че Нибиру е Марс, който е бил известен и описан от древните хора. Други пък, че става дума за Юпитер. Но в най-древните източници – глинените таблици, описанието на Нибиру и позицията когато се приближава към Слънцето подсказва, че не става дума за Марс и Юпитер.

Все по-близо до откриването на нови далечни светове

Тогава се появи тезата, че това е напълно различна планета, която периодично се появява между Марс и Юпитер, понякога по-близо до Марс, понякога по-близо до Юпитер, но която не е нито Марс нито Юпитер.

 https://dariknews.bg/novini/liubopitno/mistichnata-planeta-nibiru-1559561

Предишна статия

Ненужните хора

Следваща статия

Легендата за рептилите

Други интересни