ЕДИН РАЗКАЗ…

Автор: Няма коментари Сподели:

Пускаме това обяснение с цел да се разбере, какво представлява „Anonymous“ и това откъде произлиза. 

Защо има един вид анонимни, и защо има друг вид анонимни – на всякъде по света? Защо никой не може да говори от името на всички анонимни? 

Защо никой не може да критикува, какви трябва да са и какви не трябва да са други анонимни? С тези неща ще ви запознаем в последствие.

Първо трябва да се знае, какво е „Anonymous“. „Anonymous“ няма централизирана структура, не е организация, не е клуб или партия. „Anonymous“ няма лидери, водачи и гурута, няма и идеолози. Идеята е да се разобличават неправдите, които вредят на нормалните хора и да се променя разбирането за света, който ни заобикаля. По този начин се надяваме хората да правят правилните избори засягащи техните животи и да не стоят безучастни в глобалните и локални проблеми. „Anonymous“ представлява групи от хора произлизащи от всички посоки на света и от всички разбирания за средата, която ги заобикаля. Анонимните хора са политически или не политически настроени, религиозни и не религиозни и т.н. Тези хора са избрали да стоят зад анонимност поради различни причини, но основните са за да се предпазят и за да представляват определен символизъм. Тези хора имат различни цели и разбирания като дори има много, които са в контра на други анонимни. Разбира се има и анонимни, които са ползвани за целите на определени правителствени, неправителствени и корпоративни организации. Има анонимни, които са с различни убеждения, заради което точно не може никой да говори и пише, какво е правилно и какво не, за да бъде някой анонимен и да участва в „Anonymous“. Никой анонимен не може да ви обяснява, какво е правилното държание и идеология и цел на „Anonymous“, всеки правещ го е анонимен, който не знае, какво е „Anonymous“, който никога не е разбирал какво е.

Нека наблегнем на историята, защото се въртяха в българското интернет пространство различни теории и статии обясняващи много повърхностно тези неща, представяйки точно определено мнение към читателите.

„Anonymous“ се появява с единствената идея да се борят против сектата на Сциентологията (Опасната секта – Сциентология). Организацията на хората срещу тази опасна секта е било тотално човешка реакция върху дадени събития срещу тази крупна машина за печелене на пари и участващите в нея хора с много власт. Много от хората занимаващи се с тази активност са били анонимни, защото хората от сектата преследвали (и продължават) тези, които протестират срещу нея. Имало е множество нападения от различен характер и дори смъртни случаи. Да, това не е шега и е едно от многото неща заради които „Anonymous“ се противопостави през 2008 г. по глобално на сциентолозите, а именно изчезването и смъртта през 2007 г. на 20 годишното момче Кайл Бренан, на когото баща му го е „зарибявал“ в сектата, а по време на смъртта на сина си е бил с него, но не е звъннал на бърза помощ веднага, а тепърва след 20 минути, защото първо звънял в Сциентологията да говори с тях за нещо.

Тази организация на анонимни хора срещу Сциентологията започва към втората половина на 90-те години (това е един сайт с повече информация), но нашумява след едно публикувано видео в Youtube на Том Круз (можете да гледате тук) чак през 2008 г. Защо? Защото хората от сектата, чрез връзките си го цензурират на всякъде, където бива качвано в интернет. Анонимните от известния канал „4chan“, където е известно, че можеш да бъдеш просто анонимен, се организират именно заради това, и започват да правят „наводнения“ по всевъзможни начини в интернет срещу сциентолозите – качвания на видео, снимки, колажи, статии, хакване и блокиране на уеб сайтове, изваждането на лична информация на сциентолози и т.н. Така стават известни с техните операции и хакерски умения. От това произлиза и „Anonymous“ като колектив против сциентолозите, няма мистерия, няма някакви задни пъклени конспирации, а е просто организация на анонимни хора срещу много опасни хора с власт и тяхната организация-секта.

Каквa е символиката на анонимните? Реалната символика използвана от анонимните е един зелен прилепнал по цялото тяло костюм, човека носещ го е облечен в тъмен костюм с червена вратовръзка и светла риза, чрез който се определят хората за анонимни, казва се „Няма налична снимка„. Някои смятат, че произлиза от тази картина нарисувана през 1964 г., наречена „синът на човека“ или „човешкия син“.
След, и по време на тази акция срещу сциентолозите, наречена „Project Chanology“ от 2008 г., много анонимни започват да употребяват също и маската с лика на Гай Фокс, идеята излиза от графичния роман публикуван през 80-те години – „V for Vendetta“, написан от Алан Мур и илюстриран от Дейвид Лойд. Но става по-известно чрез филма излязъл в кината през 2006 г. Продуцентите му са братята евреи Уашофски, онези същите с филма Матрицата. Единият от тях си смени пола и стана „жена“.

Кога стават известни „Anonymous“ с борбата им против така наречената днешна система на управление и глобализма, и кога започват да се месят в политическите и геополитическите глобални и локални проблеми?

През края на 2010 г., Ротшилд-Сорос организират протестите наречени Арабската пролет, основната им цел на тези протести е – дестабилизиране на страните от Северна Африка и Юго-западна Азия и прокарване на банковата система на Ротшилд, както и прокарването на свои хора по държавните позиции, в управлението, както и в различни агенции, структури за повечете контрол над обществото и мнението му, чрез множество неправителствени организации, които са ползвани и за организирането и обучението на активисти.

В началото на 2011 г., много анонимни започват да се занимават с тези бунтове и протести, надъхани срещу това, че правителството в Египет цензурира и спира интернет. Невежеството свързано с неразбирането на по-задълбочените анализи на тези събития не позволяваше да се стигне до тяхното коректно възприемане. След това покрай масовите протести от Арабската пролет, също „избухва“ и движението „Occupy“ в САЩ, тотално извън контрола на организациите и неочаквано, но превзето в последствие от тинк танковете и ликвидирано след дълги месеци с доста усилия от страна на държавните органи. В Европа избухва най вече на 15-ти май в Испания, а след няколко месеца участват вече над 2 млн души на протест в Мадрид, който не е отразяван от медиите благодарение на медийното затъмнение програмирано от правителството на президента Сапатеро и банкерският елит. Така получават дори и преди това този вид протести славата, че не са отразявани от медиите, което моментално бива ползвано от множеството активисти. Горе-долу по това време се появяват различни активисти от този вид и в България, от различен произход, платени и не, такива от соросоидната мрежа и такива не от нея. Анонимните все още се брояха на пръсти в България и не бяха изпъкнати активисти като доста хора участващи вече по различни протести в страната.

Докато се случваха тези събития на много места по света, се пробутваха различни глобални закони, произлизащи директно от правителствените агенции на САЩ и неправителствените такива, това беше и една от целите на тези дестабилизации в различните държави. Най вече в началото на 2012 г. в България се появиха доста анонимни, след атаката над сайта на ПРОФОН в знак на протест да се спре Търговското споразумение за борба с фалшифицирането, известно като „ACTA“ и след едно разпространено видео предупреждение на английски език в типичния стил на Anonymous. Интересното е, че страните от източния блок + Финландия отхвърлят ACTA, докато Западна Европа + Гърция може да се напише спокойно, че отново „го духаха“ на Вашингтон. Естествено, поради естеството на тези протести, в тях участваха и някои от „нашенските“ соросоиди вижте: МРЕЖАТА – соросоиди, „експерти“ и think tanks (листа) с цел да изпъкнат, и успяха. Разбира се, тинк танковете искат да са на всякъде, за да контролират вълненията на масите, защото те са част от глобалната система и хегемония на Вашингтон и крупните банкерски и корпоративни семейства.

Много анонимни се водеха по темите представяни им по специални канали, много от които бяха създавани от разузнавателните служби на САЩ с цел да обърнат този вид активизъм в тяхна полза. За голяма радост доста от анонимните в България бяха достатъчно интелигентни да видят как различните активисти се оказаха платени от чужди организации свързани с правителството на САЩ. Днес анонимните в България, както и на други места, съумяха да се „климатизират“ и да оставят настрани атаките над сайтове, за да изкарват борбата си под формата на информация и разкрития. Заради това броят на анонимните намаля, защото не всеки има точно определени умения в различните сфери. Също и защото видяха, че този начин на съпротива е много тежък и им отнема много от личното време. Различни са случаите според всеки човек. Но нека се върнем към зародиша на тези „революции“.

През 2006 г. някои хора, сред тях и Джулиан Асанж създават Уикилийкс. За да разпространи този проект, Асанж обикаля десетки държави години наред, като дава пресконференции в Кения, Танзания, Египет, Франция, Германия, Австрия, Испания, Малайзия, Дания, Исландия, САЩ, Норвегия, Австралия, Белгия, Швеция и Обединеното кралство. Това го прави чак до 2010 г., като целта беше да се развие инфраструктурата на тази организация, за да се насърчава дейността и по време на конференции и чрез медиите, и по-нататък редакционната им работа.
Уикилийкс публикува големи количества материал, изобличаващ държавни и корпоративни нарушения в периода между 2006 и 2009 г., като привличаше различни степени на публичност. Поради естеството на тези данни и заради това, че именно Асанж е бил анонимен хакер в миналото, получава и една голяма подкрепа от много анонимни хора след като през 2010 г. получава изключително голямо количество данни чрез човек от въоръжените сили на САЩ, който се намирал по това време на служба в Ирак, и който имал достъп до огромно количество секретни данни. Този човек се казва Брадли Манинг или по точно се е казваше, защото през 2013 г. си сменя пола и се превръща официално в „жена“ на име Челси Манинг. Този човек също е приеман от много анонимни хора за герой, заради смелостта да даде свободата си разобличавайки световните престъпления на САЩ и на други правителства.След като Джулиан Асанж получава данните, най-после Уикилийкс стават много известни в цял свят. Американският сенатор от еврейски произход и ционист Джо Либерман, член на Съвета за външни отношения на САЩ, който според някои в крайна сметка беше отговорен за превръщането на Джулиан Асанж в най-голямата медийна личност на десетилетието. Собственика пък на имението, където Асанж после беше поставен под домашен арест се оказа, че има връзки с династията на Ротшилд. Джулиан Асанж също така наел адвокат на име Марк Стивънс, чиято фирма между други неща също защитава и интересите на Ротшилд. Въпреки това към края на 2010 г. Джулиан се скарал с адвоката си Марк. След влизането в Еквадорското посолство, за да търси убежище, някой също внася гаранция от 20 хил. паунда за Асанж, някой който е втори братовчед на Ротшилд – Джемайма Хан (по баща Голдсмит). „The Economist“ е списание контролирано от Ротшилд, а Асанж беше награден от тях през 2008 г. Сайта на Джулиан Асанж Укикилийкс използвал кантората Фокс Ротшилд, за да отмени решението на съдията за спирането на Укилийкс, който преследват от правителството на САЩ. „The Guardian“ и „The New York Times“, два от медийните партньори на Асанж, са свързани с Ротшилд. Следвайки тези факти стигаме до заключението, което ни навежда на мисълта, че Джулиан Асанж и Уикилийкс служат за трибуна на интернационални конфликти и за интересите на ционистите на Ротшилд. Въпреки това, изкарването на данни за злоупотреби на световни правителства продължават да са ценени от много анонимни по целия свят и за тях Асанж е поредния герой. Трудно да се вижда, колко е дълбока дупката на заека?

Факт е също, че много анонимни подкрепят включително и политици, разбира се такива, които са отхвърляни като вредни от големите сили, от елита. Един пример е американският сенатор Рон Пол, който е подкрепян от много анонимни, но в същото време е демонизиран като расист от друга част от анонимните. Сенатор Пол е против американските военни сили да окупират други суверенни държави и нито една корпорация не финансира неговата кампания за президент на САЩ през последните години, за разлика от другите участници, които са поставяни от едни и същи компании. Разликата е, а и доста интересен факт, че Рон Пол е бил финансиран единствено от въоръжените сили на САЩ. Дали са поставени анонимните, които са против него, и кой от двата края е прав – можете да помислите и сами.

В България се създаде мита, за който се пише и говори, че „Anonymous“ не заставали зад политици. Това не е вярно. Българската реалност създаде това твърдение, както и разни активисти помогнаха да се стандартизира, естествено не без участието на тинк танковете със седалища в САЩ.

Намесата на разни активисти в цветните революции и разните геополитически конфигурации остави много от анонимните в ъгъла на някакви сгради по пътя към истината. Тази сложност не е предпочитаната от много хора, те предпочитат да продължават да се наслаждават на „революцията“, на промяната на света към „по-добро“. Естествено много от тези хора са анонимни, естествено те също са част от „Anonymous“ и винаги ще бъдат ако това желаят, и никой не може да им каже, че не са. Поради тези причини можете да видите, че „Anonymous“ подкрепя различни неща и се появяват различни материали. Какво целим с този разказ? Целим да ви покажем кой стои и на коя страна стои, за да си дадете сметка отново, какво да мислите самостоятелно, сами за себе си с вашите лични съзнания.

Повечето хора от „Anonymous“ избират страната на най-нападаните, както можете да видите от горе написаното. Затова повечето анонимни застанаха срещу политиката на правителствата на САЩ да се нападат и окупират суверенни държави, които сами са длъжни да си оправят вътрешните проблеми, а не да се превземат и разрушават от САЩ. Случаите са много, можете да ги видите тук. Заради това повечето хора от „Anonymous“ застанаха на страната на Башар ал-Асад, не защото е смятан за най-правилния политик и президент, но защото е нападан от Запада, като се доказа в много случаи и разобличи включително и от „Anonymous“ намесата на наемници на Запада, които продължават да вършат зверства в Сирия. По този начин също и много анонимни застанаха на страната на покойния Муамар Кадафи, обичан от хората лидер в Либия. Същото се отнася и за престъпленията на Израел спрямо палестинците, от „Anonymous“ повечето хора застават на страната на палестинците. Изключение не прави и Владимир Путин в момента, президента на Русия е нападан и демонизиран от Запада. Разбира се и нападението на Югославия през 90-те и демонизирането на Слободан Милошевич не е изключение. Всичко това е много показателно, че „Anonymous“ предимно се бори да разкрива дълбоките истини зад много сложни въпроси представени на глобалната публика под формата на лъжи. Има една норма: Ако всички медии показват, че някой е лошия, то несъмнено трябва да си зададете въпроса дали наистина е така, и защо всичко което каже САЩ трябва да е правилното?

Заради това „Anonymous“ продължава да съществува, въпреки че най-голямата активност беше приключена след като правителствените служби на САЩ заловиха с помощта на шпионин отвътре, едни от най-активните и забавни хакери. Въпреки всичко, „Anonymous“ е все още тук и все още се опитва да разкрива на нормалните хора пъклените планове на елита, а самите тинк танкове обявяват анонимните за едни от най-опасните за системата.

                                                                                             https://anoncyberarmy.wordpress.com

Предишна статия

Свободата, тази висша ценност, която определя съществуването ни и нас самите е едно от малкото неща, които получаваме още с раждането си!

Следваща статия

Natalya ang Prince

Други интересни