НОВИНИТЕ ДНЕС, 20.02.2020 ГОДИНА Елена Гунчева

Автор: Няма коментари Сподели:

НОВИНИТЕ ДНЕС, 20.02.2020 ГОДИНА:

– ОБИДЕНИ НА СЕБЕ СИ
ГЕРБ днес излезе с декларация, в която упрекна Президента Радев, че е повел хората на шествие в памет на Васил Левски и е предизвикал освиркването на Йорданка Фандъкова. С което отново доказаха, че ПР-ите им никакви ги няма. Това, което щеше да се забрави за три дена, те го превърнаха в тема на коментари за поне седмица. Нападките срещу обичания от българския народ Президент, могат единствено да допринесат до по-бързото им падане от власт. Защото зад Президента Радев стоят над два милиона българи, които пряко са гласували за него. Кой от тях може да каже такова нещо за себе си? Още повече, че точно Президента помоли хората да се въздържат на този ден от подобни реакции. Вината си е само на ГЕРБ – защо ходят на места, където ги знаят и не са подготвени предварително феновете им? И да им кажа истината – тепърва започва освиркването. И да се радват, че засега е само освиркване.

– ЧЕРДЖЕТО НА ЧАКАЛНЯТА
Разбираме днес от ЕС, че всъщност преговорите се отлагат за края на април, когато евентуално ще ни пуснат в чакалнята на еврозоната. Тоест, не Бойко Борисов се е вслушал във волята на народа, а отново са го плеснали през ръцете от Брюксел, защото не сме изпълнили изискванията им. Категорично против съм въвеждане на еврото, тъй като това е още по-голяма загуба на националния ни суверенитет. Но унижението, на което ни подлага нарциса, който имаме начело на държавата, ми идва в повече. Да припомня ли, че преди няколко години се кълнеше в майка и внуци, че влизаме в Шенген. Още тогава посочих, че в Шенген ще влезем по време на неговото управление, през крив макарон. Няма как най-корумпираната държава, с липсваща собствена икономика, а само такава, работеща на ишлиме за най-вредните производства в Европа, държава, която се издържа с горенето на чуждия токсичен боклук, със свобода на словото след африканските държави, да бъде приета и в Шенген. Особено пък при теча на лични данни от НАП миналата година. И шенгенските ще ги източим. От чистата некадърност на назначените гербави калинки.

– ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ СА ФИРА
От доклада на временната комисия към Народното събрание, която разследва течът на лични данни от НАП миналото лято, разбираме, че виновни няма. Личните ни данни, така да се каже, са изфирясали някъде, а пък НАП нищо не разбрали, нищо не знаели, нищо не предвидили. Такава тотална глупост и некадърност няма никъде по света. Ноторно известен факт е ниското ниво на сигурност на всички държавни и общински сайтове, дори например адвокатите умишлено държим най-старите версии на браузъри и програми, за да можем да работим примерно с Търговския регистър. А те се правят на недочули и недоразбрали. И понеже не са виновни, си раздадоха шест милиона бонуси за миналата година – явно за невинност и утеха, че така несправедливо сме ги обвинили. Всъщност какво става с това, че щяха да ни уведомяват какви точно лични данни са ни задигнали? И какво стана с преписките пред комисията за защита на личните данни? А с делата, които щяха да се водят? Българинът индивидуално помни като слон, особено лошите неща, но като народ паметта ни е като на мисирка.

– АМА ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО….НА МИСИРКИТЕ
Отново комисия към Народното събрание установи, че нямало натиск върху журналисти от Българското национално радио. Само индикации за такива, ама иначе всичко си било наред. Безкрайно съм смаяна, че сме на 111 –то място по свобода на словото в света. Според твърдо държим последното място. Медии на практика няма, а само обслужващи властта медийни парцали, в които работят държачки на микрофони, които обслужваният от тях премиер нарича мисирки. В държавата на мисирките, свобода на словото няма!

                                     Елена Гунчева                           https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

РАДЕВ ЗАПЛАШИ БОРИСОВ СЪС СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ!

Следваща статия

ЛАЯТ НА ХИЕНИТЕ

Други интересни