Всеки много състоятелен човек участва в политиката, но обикновено го прави незримо…Part 2

Автор: Няма коментари Сподели:

Състудентите на Васил Божков по математика са сигурни, че е бил сред тях в първи курс, но после спомените им говорят друго – напусна, май заради невзети изпити. Но дори и да е напуснал, надали е било заради невзети изпити. Може би си е взел висшето образование в друго учебно заведение.
.
През 2003 г. в медиите се появиха данни, че заедно с Емил Кюлев Васко Черепа е един от основните проводници на интересите на Майкъл Чорни у нас. Според публикацията и единият, и другият са работили на едно и също място – като разследващи и следователи по тежките престъпления в МВР!
Докато първият беше под светлината на прожекторите, изглежда вторият е сред редицата по-сериозни партньори на Чорни. Твърди се, че родният диригент – Александър Найденов на швейцарската „Селектинвест”, която държи правата на нашите марки цигари в Русия от 1992 г. насам, бил съдружник с Васко Черепа в една от основните фирми на предприемача – „Ваал”. Самият Найденов е шеф на „Никотиана БТ холдинг” и съдружник в друга фирма със сикаджията Младен Михалев.
Този борец пък е съдружник с Васил Божков в хазарта и т н. В тази посока се простират и многобройни бизнесвръзки и съдружия – от родната „Олинеза” до немския тютюнов концерн „Реестма”, чийто собственик бе отвлечен за откуп от българи, добре забъркани с наркотрафика.
.
Името на Божков в американската грама за ганстерлъка май е почерпено и от други извори. Защото така и у нас не се разбра, че скандалният контрабандист Косьо Самоковеца е бил добре приет в офиса на „Нове холдинг”.
Срещали са се след поредната имитация на дейност от Темида – около поредния скандал за контрабандни пратки, екшъни по магистралите, обири на гранични търговци. За какво са си говорели почти 3 часа почтения бизнесмен и босът на сивата икономика, така и си остана неизвестно.
.
Неизвестните величини – те изглежда са плътта в бизнеса на Васил Божков, те изглежда са кръвта в семейния му живот.
Много се питаха – само любовта ли свърза сина на Черепа с щерка на Софиянски или това е нещо като династически брак – ала не на монархиите, а на парите?
Никой досега не е снимал съпругата на Васил Божков. Дори на сватбата на сина й. Бракът между парите и политиката, между Антон и Ива Софиянска не беше уважен от олигарха. Разказват обаче, че му се е радвал зад кулисите – дарил огромно жилище в най-скъпарския район на Лондон на щастливата двойка.
Никой досега нито е снимал, нито се е разприказвал като знаещ и за една друга жена до Васил Божков-Черепа. Негласно се твърди, че тя от 20-тина години е негов бизнес-партньор, нещо като доверено лице и може би нещо като спътница в нелеките му дни на тежък бизнесмен, наредил се в световната хилядарка на най-богатите.
Елена Динева живее предимно в чужбина и рядко може да бъде засечена у нас. Зората на демокрацията я помни като онова сладичко момиче от пресцентъра на Мултигруп, около което се тълпяха и плакнеха очи всички посетители. Днес, когато гостува у нас, е обкръжена от цяло ято олигарси.
Толкова ли е скъпа на сърцето на Васил Божков или пък е диамант в портфейла му? В трезорите край Женевското езеро и в офисите на Близкия Изток – в Дубай, в Сингапур и Хонконг на Далечния Изток я считат за пребогата дама с неизчислими авоари зад гърба си.
.
Така Черепа се оказа колкото известен с богатството си, толкова неизвестен с биографията си.
.
В днешния свят на санкции лицата, фигуриращи сред босовете на сенчестия свят в секретните телеграми на Държавния департамент на САЩ знаят: не е на добро балите пари да се водят по лични сметки.
Но не е и на добро да имаш толкова много и необясними пари, че да си влязъл в дипломатическите депеши на разни държави.
Рано или късно, дори и да не е лично, сметката винаги се представя – дипломацията е нещо като ангажимент с многодесетилетна, дори вековна проекция във времето. И в бъдещето му.
(край на откъса от книгата ми за родните милиардери)
.
ПОСЛЕСЛОВ ОТ ДНЕС
Когато информирах за сензационното посещение в САЩ на Цацаров, Гешев и ръководителите на секретните служби и техните срещи, което у нас се опитаха да скрият, написах следното

(цитат)
БЪЛГАРИЯ КАТО ФРОНТ
*** Замисля ли се операция „Чисти ръце“?
.
Разбира се, аз не знам как са убеждавали американците родните спецшефове и баш прокурори. Но не е трудно за досещане.
В резюме – с този ваш така наречен преход трябва да се приключи, а упоритите му носители да се намерят за дълги години на мястото, което отдавна им се полага по закон.
Освен в правоохранителните органи, срещи е имало във ФБР, ЦРУ и забележете – Съвета за национална сигурност на САЩ (орган на Белия дом).
*************** Геополитиката ***************
И ако в тези срещи е ставало дума за пране на мръсни пари, мафиотски операции, чуждестранна агентура у нас, задгранични ангажименти на родни олигарси и политици, то в Съвета за национална сигурност на САЩ такива проблеми принципно не се разискват.
Там се разисква геополитиката!
А каква е геополитиката в момента в нашия регион?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Тя е, че България от заден двор на Европа и НАТО се превърна във ФРОНТ на стратегическо противопоставяне между Запада и Изтока.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
От години наред предупреждавам за този развой и за това до какво довежда сядането на два стола едновременно.
До разчекване!
След като България е определена за ФРОНТ, се изисква операция „ЧИСТИ РЪЦЕ”.
(край на цитата)
.
Днес бих добавил, че и преди въвеждането на еврото нашите партньори в ЕС ще изискат задължително такава геополитическа операция.
И двете операции са призвани на първо време да разчистят агентурата. Понеже ние, българите като покорни роби ни е страх да го направим сами. И все чакаме някой отвън да ни освободи.

**** Бел.: дал съм и снимка на Лилана (Лиляна Деянова), понеже нейна компания – акционерното дружество „Телетол” АД, ще събира парите от ТОЛ-таксите за пътищата.
Акциите в „Телетол“ са разделени между фирмите „Нованор“ и „Инфосистемс интернешънъл“.
В първата фирма дял има „Интелинор“ с трима съдружници – Лиляна Деянова, Мариета Бенчева и Мартин Димитров. Управител е Лиляна Деянова (Лилана.)
Втората фирма – „Инфосистемс интернешънъл“ се притежава от „Информикс груп”, пак свързана с хората на Васил Божков. Тя е бивше притежание на кипърската офшорка „МГ Октагон инвестмънтс”, която е част от веригата на „Октагон”-ите – фирми на прикритие на Запад, създадени при социализма от Политбюро и Държавна сигурност.

                                                                                                Григор Лилов                            https://svobodnoslovo.eu

Предишна статия

Радвайте се – 15.4.1917г. – Петър Дънов!

Следваща статия

Всеки много състоятелен човек участва в политиката, но обикновено го прави незримо…Part 1

Други интересни