Ограбената история на българите!

Автор: Няма коментари Сподели:

                      https://www.youtube.com/watch?v=_J7jxHjZeKI

Хайде да се разберем така, ако искаме цивилизовано да спорим. За всяко твърдение да даваме цитати от източниците. 

Чакам от тебе цитат от писмен източник, в който да пише че някой от изброените от теб български владетели се е титулувал “хан”.

Докато не ми дадеш подобно доказателство, всичко друго е словоблудие, аз просто няма да отговарям на такива “възражения”.

В хрониката на Теофан се твърди, че племето, ( а не държавата) българи са неизвестни досега, никой не е знаел за тях. А дали са били държава, или не, отделен въпрос е. 

Та нали същите хронисти твърдят, че Константин Погонат е подписал с българите мирен договор! Кой подписва договор с някакво си диво, мръсно и нечисто племе? 

Па още и данък му плаща. Ако аз Ви плащам данък, кой е господарят, и кой е васалът? Може ли империя да бъде данъкоплатец на племе?

Не 10 века фалшификации, а мнного повече. 

Цялата тази версия на историята, която ни са поднася в учебниците, е една чудовищна фалшификация, която е разработвана, и продължава да се разработва от цяла армия професионални лъжци и фалшификатори. 

Имаме работа с мощна международна мошеническа корпорация, но всичко е съшито с бели конци, и всеки, който се замисли серизно може да го схване. 

Хората са си изкарвали хляба с измисляне и “доразвиване” на “исторически” лъжи. И продължават да го правят.

Това че Римската империя били плащала на някакви си там федерати е поредната измислица, да се замаже факта че ромеите са били много пъти от балканските си съседи и както всеки загубил войната са си плащали нещо като контрибуция. 

Изобщо тази “империя” всъщност не е била никаква империя, а малка държавица на Балканския полуостров. Всичко друго е мит, измислен в Западна Европа, и наложен на целия свят. Демек винаги сме били световни господари и пак ще бъдем. Но това е много голяма тема. Благодаря.

Цитат от “Именника на българските владетели”: 

Исперих княз, тожде и доселе, Есперих княз”Къде виждаш ти Аспарух да се е наричал “хан”. 

Дай един цитат от източник, където да пише че някой български владетел се е титулувал “хан”.

Също, както и вашата. Това е проблемът не само на нашата и на вашата – това е проблем преди всичко на световната тъй наречена историческа “наука”, която не почива на никакви доказателства, а си е чиста демагогия, която вместо да търси истината, само скарва хората по света.Затова трябва да си включим мозъка и да се научим да разсъждаваме самостоятелно. 

И като си отворите очите, ще видите, че и вие, и ние сме жертва на чудовищни манипулации на нашите общи врагове, които се опитват да ни разделят.

Гоце Делчев:

 “Отцепленията и разцепленията никак да не ни плашат. Действително жалко е, но що можем да правим, когато сме си българи, и всички страдаме от една обща болест. Ако тая болест не съществуваше в нашите прадеди, от които е наследство и в нас, те нямаше да попаднат под грозния скиптър на турските султани…”

Да твърдиш, че македонците крадат българска история, или обратно – че българите крадат македонска история, означава индиректно да отричаш единството на двете изкуствено разделени през 20 век части на нашия народ. 

А за племената – ами то който и да е друг днешен народ ако го разделиш на две части по средата, ще се окаже че двете части произхождат от различни племена. 

Формирането на българския народ и на българската държава е ставало с активно участие на македонските племена, и това е факт.

И аз не оспорвам съществуването на Симеон, Асеневци и др. Д-р Ганчо Ценов, колкото и голям авторитет да е за мене, все пак не е последната инстанция на истината. Той също има грешки, има и неща, които не е успял да разработи подробно. Все пак той е живял през ХХ век, а ние сме вече 21 век. Стъпвайки върху неговите постижения, ние вървим напред, така се развива всяка научна дисциплина.

Йоан Малала, писател от 6 век: “Ахил е начело на три хиляди мирмидони, които са днешните българи”За Малала българите са стар балкански народ, участвал в троянската война. 

Димитър Хониат за Климент Охридски: “Този наш отец е бил родом от европейските мизи, които хората днес наричат българи.”Климент Охридски за Св. Кирил: “Родината на този наш отец е славният град Солун, родом той е българин”(не македонец)!

С такива цитати от източниците мога да те затрупам, просто няма място тук чети източници!

Братле, нито вие сте крали от нас история, нито ние от вас, тъй като сме един народ, не се заблуждавайте от сръбска пропаганда.

Много жалко, че не пишеш на кирилица, това показва колко голям “славянин” си. А приказката за българите, които били татари, е толкова изтъркана и абсурдна, че не искам и да я обсъждам тук, просто нивото на тази дискусия не е толкова ниско.

Когато се ограмотиш по въпросите на историята, тогава пиши тук. Сърбомански пропагандни клишета тук не минават, братле, сбъркал си.

Никой не казва че не ги е имало Самуил, Калоян, Асен и пр. 

Дали е имало второ българско царство, кога е било създадено първото българско царство – тези неща тепърва ще трябва да се изследват.

 Моето мнение на този етап е че първото царство, създадено от предците на днешните българи е било тъй нареченото Одризко царство, но нищо чудно да са имали държава и преди това. Съответно се измествата назад във времето и второто, третото и пр. български царства.

Ще Ви кажа кое е вмъкнато. 

Първо, не вярвам да е имало 10 императора на име Константин. 

Второ, кой от тях колко е царувал, е въпрос на еквилибристики на господата Скалигер, Петавиус и пр. 

Трето, ромейските императори няма зашо да се привързват към българските владетели, тъй като това е съвсем друга държава, макар и пак българска. 

Тъй наречените хроники са стъкмявани в много късен период, недейте да им имате толкова голямо доверие.

Не съм казал че е една единствена династия. Напротив, династията на Константин Велики няма нищо общо с династията на Василий Македонеца. Между тях е например династията на Юстиниан Велики, който също е трак, илириец, славянин, българин Свети цар Управда, роден в Дардания, където винаги са живели българи. Впрочем, някои твърдят че е родиен в Охрид, и затова там е Юстиниана Прима. Ако е така, българин е без съмнение.

Точно големият брой Бенедикти ме навежда на мисълта че има нещо гнило в цялата тази подредба на императори, папи, консули и пр. Нито един от Константиновците не е грък, това е трако-илирийска династия. Константин Велики е роден в Ниш, всичките му предци са трако-илири. 

Константин Багренородни е потомък на Василий Македонеца, който според същите арабски източници е славянин от Адрианополско, кажи го българин, защото тракийските славяни са предци на днешните българи.
Доколко са наистина арабски тъй наречените арабски източници също е голям въпрос. Навремето са се съчинявали и превеждали на какви ли не езици византийските източници. 

Например арменскоезичните източници са напълно зависими от Евсевий, това го твърди такъв авторитет като Гелцер. Всъщност арабите от византийските източници нямат нищо общо с днешните араби – това са тъй наречените арбанаси, арванити – предците на днешните албанци. Днешните араби са нямали накаква работа на Балканите. 

Една хроника, която обхваща период от Адама и до 8 век след Христа не може да бъде свидетелство на очевидец. У Теофан има такива противоречия, които показват че докумантът е компилация от различни автори. Например той твърди че българите на Аспарух са неизвестно досега племе, а в същата хроника българите се споменават като действащи на Балканския полуостров още в 5 век. Това е толкова очевидна и тенденциозна стъкмистика, че трябва да си много наивен да вярващ че е писана от един и същ човек. 

 Аз не съм казал че славянството е мит. Името славяни най-напред се чува на Балканския полуостров, това е по-късното име на трако-илирите.Тъй наречените волжки българи едва ли имат нещо общо с нас, освен името, което те така настойчиво напоследък се опитват да си присвоят. В най-добрия случай на тяхната територия е възможно завоевателен отряд българи да е основал някога държава и да и е дал народностното си име. Нямаме нищо общо с тях нито като култултура, нито като раса и кръв. 
                                                                       Nikolay Todorov

Предишна статия

Учени от много авторитетния американски Център по здравеопазване “Джонс Хопкинс“ са изготвили модел на хипотетичната пандемия чрез помощта на компютър…

Следваща статия

След 30-годишно препускане от една илюзия към друга, България днес е най-бедна в ЕС…

Други интересни