А всъщност ние, народът на България, сме суверенът, господарят на тази земя!

Автор: Няма коментари Сподели:

                     https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=KDgVpDWvP4Q

Днес е внесен поредният вот на недоверие към правителството. Този път за провала в ресор околна среда и води. Поводът – водната криза. Никой не очаква чудеса от вота. Дори не очакваме смислен дебат. 

Дори Бойко Борисов не си направи труда да се появи в началото на дебата. Каква всъщност е целта, освен цирк за народа?

Механизмите на демокрацията вече не работят. Макар, че почти никога не са работили. Така са направени, че звучат добре на хартия, но без никакво практическо приложение. 

Защо е така? Пропускаме личният момент. Пропуската какви хора изпращаме да ни управляват. Повечето от тях без нито един ден трудов стаж освен като политици. Те не искат предсрочни избори, защото не се знае дали отново ще се настанят в топлите удобни местенца в Парламента, около държавната трапеза. Те не искат промени. Затова и не се стараят. Самите механизми са направени неработещи. Защото политическото статукво не иска промени. 

Всички са едни и същи, вкопчени във властта.

Самата власт вече няма подкрепата на народа. Да, вярно, печелят избори. Но пропускат да отбележат какъв процент от цялото население е гласувало за тях и какъв е съставът на гласувалите. 

Все повече хора остават да псуват по къщите си и не искат да участват в този фарс. Видно е, че изборите не променят нищо. Но съзнанието на българите се променя. Те виждат, че всички са част от едно и също статукво и ги лъжат. 

Българите искат промяна, но не я виждат в сегашните политици.

Трябва да се направят основни промени в политическата система и обществото, както и в Конституцията. Работещи механизми, чрез които народът да показва волята си. Защото сега нашата воля не е зачитана от никого.

А всъщност ние, народът на България, сме суверенът, господарят на тази земя. 

Тази държава е наша, не на политиците. И е време да вземем решение как да направим промяната.            

                                                                             Елена Гунчева

Предишна статия

“Красива България беше превърната от правителството на Борисов в сметище”…

Следваща статия

Водата е лекарство! На руски език…

Други интересни